Daily Forni träffar: Felicia Åkerström

Det är en solig eftermiddag i New York när vi möter Felicia Åkerström på Public Hotels. Hon har själv fått bestämma platsen och berättar när vi kommit in att hon till vardags går hit för att jobba. Vi förstår absolut varför. Miljön är skandinaviskt stilren, med lyxig inredning och fönster från golv till tak. Här sitter en hel drös New York-bor och arbetar febrilt framför sina datorer. Felicia beställer avslappnat en kopp grönt te och berättar att det är hennes fjärde kopp idag, innan vi slår oss sedan ner i de ljusa sofforna för att prata karriär, mode och livet på Manhattan. 

Namn: Felicia Åkerström | Ålder: 24 år | Bor: Manhattan, New York
Jobb: Influencer  | Blogg: akerstromsblog.com  | Instagram: @fakerstrom

För många unga tjejer är det en dröm att flytta till New York och leva ett riktigt Manhattan-liv, men så var det inte för Felicia. Innan hon träffade sin kille (som numera även är hennes man!) fanns det inte en tanke på ett liv i USA. Nu har hon bott här i fem år och lever det liv som många drömmer om- Hon promenerar med sin franska bulldog i Central Park, äter bruncher i SoHo och dricker drinkar på rooftop-barer med utsikt över hela staden.

Hur blev ditt liv såhär?
Allt gick egentligen väldigt fort. Jag träffade min man, som var i Sverige på jobb, genom en gemensam vän och vi fattade direkt tycke för varandra. Vissa tyckte det var galet, men jag flyttade ganska omgående till honom i New York och började plugga en kurs i engelska för att testa på New York-livet och utforska vår relation. Eftersom allt fungerade väldigt bra hoppade jag därefter på en utbildning på collage och nu har jag bott här i snart fem år. Även om det aldrig varit någon dröm för mig att flytta hit har jag aldrig ångrat mig. Jag älskar den här staden!

Idag arbetar Felicia som influencer på heltid och inspirerar människor via sin blogg och instagram. Fokuset är mode och livet i New York.
Att blogga och instagramma har så länge jag kan minnas varit en hobby för mig och även om uppdateringen har gått upp och ner har jag alltid tyckt att det varit roligt att inspirera andra. Men det är inte förrän senaste året som jag insett att mina kanaler har blivit ett jobb som jag kan leva på. Det har gjort att jag lagt ner mer tid och kärlek på innehållet. Det är en fantastisk förmån att få arbeta med sin hobby! Jag älskar det jag gör och lägger ner mycket tid på att få till fina bilder och inspirerande innehåll.

En typisk vardagsoufit för Felicia. Bekvämt, stilrent och minimalistiskt är ledorden.

Jeans: Frankie Shop | Stickad tröja: Suistudio | Loafers: Gucci
Kappa: Everlane | Väska: Celine | Örhängen: Rachel Comey

Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut?
Mina dagar kan se väldigt olika ut, men i vanliga fall kliver jag upp runt klockan 09. Då har min man redan gått till jobbet. Direkt när jag gått upp brukar jag kolla igenom instagram och svara på mail innan jag äter frukost. Sen går jag ut på en långpromenad med min franska bulldog Penny. Efter det fixar jag mig och åker iväg på något möte eller träffar en vän för att äta brunch. Ofta hjälps vi åt att fota till våra sociala medier. Jag åker hem och svarar på fler mail, planerar kommande samarbeten och uppdaterar mina kanaler. Min man brukar komma hem från jobbet runt sju, då har jag oftast lagat middag till oss som vi äter tillsammans. Kvällarna tillbringar vi oftast hemma för att ta det lugnt och mysa med Penny.

Felicia har ett stort intresse för mode och inspirerar många (inklusive oss) med sina enkla, men genomtänkta outfits. Så var hittar hon sin inspiration? Inte på gatorna i New York som man kanske tror. Tvärtom tycker hon att amerikanskor klär sig ganska fult, och blir mer inspirerad när hon är hemma i Stockholm eller reser i Europa. Hennes stil är minimalistisk men exklusiv och hon berättar att gå runt i höga stilettklackar inte är hennes grej, hon klär sig hellre bekvämt i loafers eller boots. Förutom att inspireras av andra på gatan är Instagram hennes största inspirationskälla. Bloggar och tidningar läser hon bara ibland. 

Felicias topp tre favoritkonton på instagram:

@sabinasocol | @shotfromthestreet@mvb 

Jag ger dig 50,000kr som du ska shoppa upp under en timme. Vad köper du?
Oj vad svårt! Det skulle nog bli en ny väska som jag spanat in. Den kommer från ett varumärke som heter Gabriella Hearst och modellen heter Nina Bag. Jag gillar att den är så stilren men ändå har unika detaljer. Dock måste man skriva upp sig på en väntelista för att få tag på den, så det kanske blir svårt på en timme haha…

Felicias drömväska: Nina Bag från Gabriella Hearst.

De som följer dig har antagligen inte missat att du och din man letar hus i Los Angeles. Hur tror du ditt liv kommer se ut i framtiden?
Precis, vi har letat jättelänge men det är så svårt! Det säljs inte speciellt många hus i LA och det gör tyvärr att standarden är ganska låg trots den höga prislappen. Det enda jag har på min önskelista inför jul är faktiskt att vi ska hitta drömhuset haha. När vi väl lyckas är tanken att jag kommer bo där största delen av tiden, men vi kommer ha kvar lägenheten i New York. Min man måste vara här på grund av sitt jobb så tanken är att han bor 50/50 i New York och Los Angeles. Vi båda känner oss rätt klara med den här staden och vill gärna bo där det är lite varmare. Det är dessutom betydligt enklare att bo LA. Här är det svårt att ta sig iväg och vi vill gärna kunna åka bil till stranden och gå långa promenader. Precis som ett gammalt par! I min drömvärld hade jag gärna haft en övernattningslägenhet i Stockholm så att jag kan bo där under sommaren, men det är några år bort. Jag saknar familjen och mina vänner hemma, men det är helt enkelt något jag har fått offra för att kunna bo här med min man.

Bild: @thekatalouger, @sundayinbrooklyn, @idream0fsushi

Vi kan självklart inte låta bli att suga ur Felicia på New York-tips när vi ses. Efter intervjun promenerar vi till SoHo, som är hennes favoritområde, för att fota några bilder. På vägen visar hon oss ett flertal favoritställen som vi självklart måste skriva upp.

Felicias restaurangtips:
Frukost: Café Select, 212 Lafayette St.
Lunch: Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave.
Middag: Blue Ribbon, 6 Columbus.

Tusen tack Felicia för en mysig pratstund, vi ser fram emot att fortsätta följa dig!

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA