Här är de enda 7 plaggen du behöver i din capsule wardrobe i vår

Bild: Emili Sindlev
Artikeln innehåller annonslänkar

För inte så längesedan skrev jag en artikel om vilka trender som tog stor plats på modeveckorna världen över, och som  förmodligen kommer att synas mycket på både Instagram och gatorna i vår. Det är alltid kul med nya trender och sätt att klä sig, men vi måste ha i åtanke att innan vårens trender kommer och tar oss så måste vi ha basen i ordning. Se över din basgarderob och dina vår capsules för att sedan bestämma vilka trender du vill haka på. Börjar man i fel ände så hamnar man lätt i att man inte vet vad man ska ha på sig och känner sig förvirrad i sin klädstil.

Det krävs inte så mycket för att ha en snygg och välfungerande capsule wardrobe på våren. Då vädret blir varmare krävs förre plagg och många upplever att det blir lättare att klä sig när man inte behöver tänka på att slippa frysa. Som icing on the cake så har jag listat vilka 7 plagg som är de enda du behöver för att få en komplett capsule wardrobe i vår. Här kommer din shoppinglist för en snyggare, enklare och stilsäkrare vårgarderob:

Trench coat


Bilder: Rikke Krefting & Monikh Dale

Den optimala vårjackan för alla! Har du inte redan någon form av trench coat i din garderob så är det hög tid att du införskaffar en. Det här är nämligen jackan som kommer tillbaka år efter år och tycks aldrig gå ur tiden. Trench coaten kommer i alla möjliga olika färger och former så det finns alltså någon för varje smak. Om jag får välja så vill jag gärna bygga ut min trench-garderob med en mörkare variant i vår. Jag kan tycka att det är riktigt snyggt att bryta av en annars vår-ljus look med ett mörkt men ändå lätt ytterplagg.

Lång trench coat / Kort trench coat / Svart trench coat

Små handväskor


Bilder: Hanna Mw & Darja Barannik

De små handväskorna syns överallt på Instagram – och bara det är väl en given anledning till att vilja ha en själv. De små handväskorna är dessutom ett perfekt plagg att ha i sin capsule wardrobe. Detta för att de allra minsta väskorna inte verkar vara lika påverkade utav trender som våra stora bästa vänner. De lilla väskorna är liksom ett statement i sig själva och går att plocka fram när du vill ha något extra iögonfallande i din outfit. Om du vill ha en liten trend-hint i plagget så får de små väskorna gärna vara i lite färg. Tänk dig att den lilla väskan behöver kompensera sin storlek i både färg och form – därför är det helrätt att gå loco med de båda.


Brun väska / Beige väska / Grön väska

Tunn kostym


Bilder: Modus & Matilda Djerf

Behöver jag ens säga att den tunna kostymen är perfekt för din basgarderob? Jag tror nästan inte det, men här kommer några korta rader ändå. Att investera i en hel kostym är bland det bästa du kan göra för dina klädkriser. När de än anländer kan du alltid ta på dig hela setet och inte behöva fundera över hur saker och ting ska matchas. När du istället vill lägga lite tid på din outfit kan du å andra sidan matcha dina byxor ihop med en rolig topp och skippa kavajen. Eller använda kavajen som basplagget ihop med din lite festligare kjol. Man ska ha en kostym i sin garderob.

Grön kavaj / Beige kavaj / Svart kavaj / Vit kavaj

Loafers


Bilder: ATP Atelier & Chanel Mckinsie

Den klassiska och ack så snygga skomodellen loafers gör storslagen comeback i vår och syns redan nu på de stora modeprofilerna. Loafers är de perfekta skorna att investera i till din capsule wardrobe i år då de är både väldigt trendiga just nu, men kommer att vara en sko som du kan använda länge. Jag hakade på loafers-trenden när den var stor för några somrar sedan så nu är det läge för mig att plocka fram mina pärlor igen. Vissa plagg får man tänka lite så kring, att även om dom är supertrendiga nu så är det ändå en klassiker som kommer att komma tillbaka i trend igen. Vill du vara helrätt så kör du på en lite klumpigare loafers, det är det trendigaste du kan bära i skoväg just nu!

Chunky Loafers / Vinröda Loafers / Slip in Loafers

Långa jeanskjolar


Bild: Sylvie Mus

Den långa jeanskjolen – hej vad kul vi ska ha ihop! Ett plagg som jag inte reflekterat så mycket över men som såklart är ett givet plagg att ha i sin capsule wardrobe är jeanskjolen. Precis som ett par välsittande jeans så kommer den här kjolen att bli både snyggare med åren då den formas utefter just dig, men det finns också oändligt många vis att matcha den på.  Kör jeans på jeans som bilden ovan för att vara trendigast på stan, eller matcha med en t-shirt för att få till den avslappnade men snygga looken. Glöm inte bort att det här är ett plagg som faktiskt går att börja använda redan nu. Matcha med en stövel och stickad tröja så har du gått in jeanskjolen lagom tills det blir säsong för bara ben!


Blå jeanskjol / Svart jeanskjol / Beige jeanskjol / Mörkblå jeanskjol

Långklänning


Bilder: Jessie Bush & Ellie Delphine

Tjatar jag om långklänningar eller känns det bara så? Jag tänker tjata lite till i alla fall! Det är ju nämligen så att om du vill äga ett plagg som är extremt mångsidigt så är det en klänning du ska ha. Vi har länge begränsat (framförallt långklänningar) till festligare tillfällen, vilket den ju också fungerar för, men som den inte ska förpassas till. Långklänningen fungerar lika bra på sommaren till öppna skor, som på vintern med en blazer och stövlar till. Den fungerar även lika bra till festen med stora smycken, en klacksko och lockigt hår som till jobbet en tisdag med sneakers och cardigan. Ni hör ju! Långklänningarna måste få mer plats i vår garderob – och det är nu.

Brun klänning / Beige klänning / Randig klänning / Blå klänning

Vit blus


Bilder: Jessie Bush & Linda Persson

En vit blus är varje capsule wardrobes grundpelare. Den vita blusen utgör i sig inte ett wow-plagg men det är ett så bra plagg att ha som förhöjer och knyter ihop en hel outfit. Trenden med stora kragar fortsätter även i vår och jag tror faktiskt att den är här för att stanna. Så om du gillar att piffa upp dina plagg med en festlig krage då och då så är mitt tips att slå till. När du inte vill ha kragen synlig utanpå kan du bara låta bli att ”lägga ut” kragen. För att kunna bygga sin capsule wardrobe på enklast och bästa sätt så rekommenderar jag att äga åtminstone en vit blus i bomullstyg som ger den krispiga känslan.

Blus med mindre krage / Blus med broderad krage / V-ringad blus med krage

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!