Här är de hetaste vår- och sommartrenderna

Bild: zara.com

Vi är en ynka månad ifrån den officiella sommarmånaden juni. Vad hände med tiden? Jag vet inte om jag bara talar för mig själv när jag säger detta, men för mig kommer nästan alltid sommaren som en chock. Helt ifrån ingenstans knackar den på dörren och tränger sig på med buller och bång. Varje år står jag där med hjärtat i halsgropen och funderar över hur man ska klä sig i värmebölja med 25 grader och strålande sol. Jag har fortfarande inte riktigt svaret på den frågan, då det alltid är ett pussel att få ihop kontorsjobb i stan med vindar som viskar medelhavet. Men det jag vet just nu är i alla fall vad som finns inom trendradarn för den kommande perioden, och det mina vänner det ska ni få läsa om här:

Låg midja

Kan den låga midjan ha varit den största trenden på sociala medier på länge? För mig känns det som det i alla fall. Den låga midjan a la Y2K-mode (modeord för år 2000) har synts på framför allt Tiktok ett tag, men i vår och sommar förväntas trenden nå nya höjder. Jag har faktiskt blandade känslor för den här trenden. En del av mig tycker att den är otroligt snygg och ger mig nostalgiska känslor till hur livet brukade se ut år 2000. Men det som för mig talar emot den här trenden är att det nästintill bara är personer med supermodell-kropp som bär den. Det är tyvärr inte lika många representanter av låg-midjade plagg som bärs av personer som inte råkade födas med modellkropp. Oavsett vad så vill jag slå ett slag för att den här trenden är för alla, jag vill verkligen se flera kroppsformer bära upp den här trenden med stolthet. 

Maxikjolar 

Den korta kjolen har trendat länge utan någon som helst konkurrens. Nu kommer detta att ändras då nästan varje modehus hade sin variant av maxikjolen. Oftast kommer den med en låg midja och matchas väldigt stilrent ihop med en kortare topp. Det är väldigt snyggt att bryta av det något mer mastiga tyget nedtill med något bart upptill. För extra stilpoäng matchar du din maxikjol med en bohemisk väska. Den bohemiska stilen ligger som en bakgrundston till många av de trender vi ser i vår och sommar. 

sommartrenderna

Bild: COURTESY OF NANUSHKA

Höga skor 

Höga klackar och platåer kanske inte låter som något nytt och fräscht vid första anblick. Men när jag berättar att den här säsongen så vill vi se alla möjliga variationer av platåer både med och utan klack så kanske du tänker om. Hetaste trenden just nu är helt klart flipflop skon helt i platå. Jag som är något kort i rocken välkomnar denna trend med öppna armar. Om du känner dig osäker på hur man stylar en sådan här sko skulle jag säga att du kommer långt med en grovstickad långklänning. 

Fjädrar

För mig har fjädrar varit en del av vintermodet en längre och återkommande tid. Nu ser vi dock fjädrarna i en nytänkande tappning och modehusen har låtit sina modeller prydas av dessa vackra ting även under SS-visningarna. Personligen gillar jag idén skarpt. Eftersom modet fortfarande präglas av år av lockdown och mjukiskläder så röstar jag för allt som är en motståndsrörelse till det. Så varsågoda och klicka hem en fjäder-klänning till nästa mingel. 

sommartrenderna

Bild: COURTESY OF GIAMBATTISTA VALLI

Loggor

Loggorna gör storslagen entré in på moderscenen igen. Denna gång är det framför allt Fendi och Loewe som tar täten och designar väskor helt i sitt eget monogram. Har du suktat efter en väska med stora loggor så är det alltså helt rätt tid att slå till på en sådan. Den här trenden kommer och går en del, men jag kan lova dig att oavsett om trenden inte finns kvar om två år så kommer den komma tillbaka igenom inom 4 år. Så håll hårt i allt med monogram, dom tenderar att öka i värde efter några år. 

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!

Populära stories