Här är skorna du behöver för att skapa en komplett skogarderob i höst

Bild: Zara
Artikeln innehåller annonslänkar

När jag inte vet vad jag ska ha på mig utgår jag nästan alltid ifrån vilka skor jag vill bära. Jag funderar praktiskt men även känslostyrt över vilka skor som kommer att passa bäst under dagen. Ska jag gå mycket? Vill jag vara extra uppklädd med en klack? Eller regnar det så att jag behöver snöra på mig ett par skor som tål vatten? Om man utgår därifrån så är det sedan ganska lätt att jobba sig upp mot byxorna och avslutningsvis mot tröjan. Eftersom jag oftast klär mig utefter detta tänket så kan ni ju gissa att en bra skogarderob är a och o för att få ihop outfits.

Så vad borde man ha i sin skogarderob denna säsongen? En blandning av allt skulle jag säga! Försök att inte fastna vid en modell som du gillar, utan tänk på att olika byxor kräver olika typer utav skor. Har du redan ett par snygga stövlar så är det alltså en god idé att satsa på att utveckla din skogarderob med en låg sko. Nu kikar vi på hur trendbarometern ser ut:

Stövlar

Bilder: Zara & Linda Persson

Att ha ett par snygga stövlar i sin höstuppsättning är nästan lika viktigt som att äga en tjock jacka när du bor i Sverige. De höga stövlarna kommer i oändliga varianter och du kan bära dem ihop med nästan allt. Denna säsongen kan du vinna på att både ha en klassisk modell i din garderob, men också att följa trenden och införskaffa en riktigt chunky. Förra året var det korta chunky boots som var den hetaste trenden, detta året har modet tagit ännu ett kliv och tagit för sig mer i en hög, kraftig stövel.

Svart stövel / Grå stövel / Svart stövel / Svart stövel

Boots

Bilder: Lovisa Barkman & Felicia Åkerstöm

Den klumpiga kängan peakade trendmässigt förra året, men trenden håller i sig även i år. Jag har själv ett par utav dessa ståendes i min skogarderob och det är ett köp jag aldrig någonsin har ångrat. Den klumpiga kängan är snygg, bekväm och passar vem som helst. Jag kommer förmodligen att investera i ett andra par denna säsongen, och i år satsar jag på en ljusare kulör.

Svart boots / Bruna boots / Vita boots

De nätta bootsen

skogarderob

Bilder: Uchenna Okolo & Matilda Djerf

Det är inte alltid man vill bära en klumpig känga, och då är de nätta bootsen ett perfekt komplement till det. Jag älskar nätta boots både till vardags och till fest. Till jobbet bär jag helst det nätta bootsen med ett par snygga jeans, och på kvällen stylar jag upp skon med en klänning. I år är trenden att spetsen på skon ska helst inte vara spetsig utan fyrkantig. Så vill du följa stil-rönen så köper du en sko i en ljusare kulör med en fyrkantig tå.

skogarderob

Beige sko / Brun sko / Svart sko

Praktiska skor

skogarderob

Bilder: Jessie BushMonikh Dale

För att ha en komplett skogarderob så måste man inkludera ett par praktiska skor. Det kommer att komma dagar när du måste ta dig till jobbet i slask och oväder, gå ut med hunden i regnet eller bara göra ett ärende i bekväma kläder. Bor man i Sverige så behöver man ha ett par praktiska skor. Numera är det dock enkelt att köpa ett par praktiska skor som går att bära även till vardags. Nedan tycker jag är supersnygga att ha både till en vardags-outfit eller påväg till gymmet iklädd träningskläder.

skogarderob

Skor i mocka / Regntät sko / Känga

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!