Här är trenderna att hålla koll på inför våren och sommaren

Bild: Nanushka

Hur underbart känns det inte att en ny modesäsong äntligen börjar närma sig. Efter att år 2020 blev året då snygg och bekväm och härliga hemmaplagg fick en helt ny betydelse för oss så har vi minst sagt höga förväntningar på modet SS21. Det känns som att modevärden är lite kluven itu dock. En del av modet vill stanna kvar i det bekväma hemmaplaggen medans den motsatta delen vill ta ut svängarna ordentligt.

SS21 har minst sagt roliga nyheter att bjuda på både när det kommer till att vara bekväm med också när det kommer till att vara snygg. Extravagans har fått en helt ny mening och jag hoppas att vi kommer att uppleva en vår där modet har extra stor betydelse för oss. Att få klä upp sig och sakta men säkert börja få visa sig på gatan igen kommer att påverka oss, så ladda garderoben redan nu för det blir en vår och sommar som andras nystart.

Stora, festliga klänningar

SS21
Bilder: Cecile Bahnnsen

Som jag nämnde i början så är det extravagans som står högt i kurs i år och en trend är därför stora, festliga klänningar.  Se trenden som en motståndsrörelse till alla fester du inte fick gå på så är du helt i enlighet med tanken av en klänning med extra allt. I vår verkar det även som att det kommer att bli mer okej att klä upp sig ordentligt till vardagliga tillställningar. Det är alltså helrätt att bära dessa klänningarna på jobbet eller på mataffären. Så att känna sig överklädd är en tanke som vi lämnar i 2020. Denna säsongen gäller det att klä upp sig så mycket och så ofta man kan. Tänk sex and city möter 80-tal!

Basplagg med en twist

SS21

Bilder: JacquemusNanushka

Vi lämnar inte helt våra trygga (och snygga) basplagg i det förgångna, men denna säsongen så uppdaterar vi dom ordentligt. Modevåren innehåller en hel del fina basplagg som har fått blomma ut ordentligt. Det ligger nämligen extra tanke bakom basen i år och även den får gärna ta lite plats. Så införskaffa typiska plagg som en trenchcoat i en rolig färg eller en skjorta med synliga sömmar. Är du en pysslig person så är de här trenderna perfekta för att skapa hemma genom att förnya gamla plagg. Bara fantasin sätter gränserna för vad man kan göra med sin basgarderob denna säsongen.

Vågade färger

SS21

Bilder: @voguerunway

Förra våren var pasteller färgskalan på allas läppar, denna våren vrider vi upp det lite till. SS21 handlar nämligen om klara, starka färger. Klä dig i din favoritfärg från topp till tå eller matcha regnbågens alla färger i en och samma outfit. Då är du helt rätt på det. För den trendkänsliga så är dock den starkast lysande stjärnan på färg-himmelen rosa. Rota fram alla plagg du kan hitta i hot pink eller kör på med den vattenmelonsfärgade rosa färgen. Rosa kommer i alla nyanser i vår men en sak är säkert, och det är att ju starkare färg – ju trendigare är plagget.

Lösa jeans

SS21

Bilder: Khaite & Agolde

Glöm allt vad stuprörsjeans eller snäva byxor heter, i vår vill vi se riktigt lösa jeans. Ett väldigt talande plagg för vad SS21 modet betyder för oss. Vi vill fortfarande klä oss bekvämt, men är trött på att sitta hemma i tights eller mjukisbyxor. Nu gör vi jeansen sköna och använder dem både hemma och på stan. För att hitta det perfekta jeansen för säsongen så bör du leta efter ett par secondhand. Vintage stilen slår hårt och jeansen ska vara precis som dom var förr – lösa och i klassisk tvätt. Jag får nästan gåshud när jag tänker på att bära ett par riktigt snygga vintage jeans till en liten, romantisk topp och sandaler. That’s the spirit!

Öppna ryggar

SS21

Bilder: NanushkaCecile Bahnnsen

Att öppna ryggar kommer tillbaka gör mig faktiskt lite varm i själen. Att bära ett plagg som är snyggt framifrån och sedan överraskar med en öppen rygg är en given fullpott om du frågar mig. I vår ser vi de öppna ryggarna både på klänningar men också på toppar. Det gemensamma med denna snygga detalj är att det för det mesta är stora öppna partier. Så i vår sparar vi inte på att visa upp våra snygga ryggar. Att ha ett öppet parti i ryggen gör dessutom så mycket för siluetten. Jag kan faktiskt inte komma på någon som inte skulle vara snygg i det. En öppen rygg gör verkligen något med både hållningen och fallet i plagget. Så våga prova även om det kanske inte känns som din grej!

Avslappnade kostymer och workwear

Bilder: Nanushka

Eftersom att många jobbar över zoom så är den här trenden perfekt. Den avslappnade kostymen är en del utav nästan alla stora designers kollektioner, och jag älskar det. Det finns inget som är så lätt (och bekvämt) att klä på sig som en kostym. Man undrar aldrig vad man ska ha för byxor till kavajen eller vice versa. Därför är jag mer än glad över att jag får använda alla mina kostymer även denna säsongen. Vill du tjäna trend-poäng så matchar du helst din kostym med en blus med krage under och var inte rädd att gå stort. Det är nämligen så att när det kommer till kostymer och workwear då gäller regeln ju större ju trendigare. Tänk XXL och låt gärna både ärmar och ben vara för långa. Denna våren vill vi alltså åt känslan av att du har tagit din pappas kavaj och matchat med en kaxig attityd – kan det bli snyggare?

Tighta toppar


Bilder: @mikaelahallen

Tighta toppar eller the second skin som har blivit omåttligt populärt blir en stor trend även SS21. På bilderna ovan ser ni en riktigt kult topp som har kommit tillbaka och bokstavligen tagit över hela internet. Den här toppen har synts på både Adele och Beyonce och kanske var just det som fick hela Instagram att bli galna över en tröja. Hursomhelst så startade den här kult tröjan från Marine Serre en stor trend som idag är mest känt som the second skin top. Flera andra designers har gjort sina exemplar av originalet och den här trenden är precis motsatsen av kostymerna. Som ni kanske minns så vill vi se stora kostymer i vår, men när det kommer till topparna så ska dom vara små och tighta. Precis som namnet avslöjar så ska du bära dessa topparna som ditt andra skin, så här gäller det att inte bli klaustrofobisk!

Praktiska totes

Bilder: Little liffner & Christian Dior

När det kommer till säsongens accessoarer så ser vi otroligt mycket totes i ganska stora storlekar. Klassiska handväskor verkar göra come back och det har nästan alla modehusen skrivit under på. Det verkar som att det instängda året 2020 fick oss att 2021 vilja ha stora väskor för att alltid kunna packa och ge oss av. Det är i alla fall min spekulation kring det. Eftersom jag också är en bag lady av rang och alltid packar för en weekend när jag ska till en vanlig arbetsdag så älskar jag den här trenden. Jag vill inte känna mig begränsad i min packning och inte heller behöva tumma på stilen. Så att kunna få med sig allt man behöver och vara trendig samtidigt kan vara det bästa som har hänt mig.

 

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!