Här är vårens tre stora väsktrender som alla pratar om just nu

Bild: Stephanie Broek
Artikeln innehåller annonslänkar

I våra väskor förvarar vi oftast våra viktigaste saker. Vi har dom med oss nästintill överallt, och de har även den stora äran att agera pricken över i:et i våra outfits. Tänk vad fint det är ändå att vi har för vana att förlita oss på en bit läder som dinglar på vår axel. Att jag är av åsikten att en fin väska förgyller livet har nog inte gått någon förbi med de inledande raderna – men i vår tycker jag faktiskt att våra trogna tjänare ska få glänsa lite extra.

Förra våren började de flesta utav oss att jobba hemma, ställde in resor och hade inte längre något att klä upp sig till. Vi hade alltså ingenstans att bära med oss våra ägodelar, och inte heller någon anledning att bära en väska till våra bekväma kläder. Därav sattes våra fina vännner och trofasta medhjälpare på en dammig hylla och väntade på bättre tider. Nu vet vi att bättre tider är påväg och vi tillsammans med väskorna kan sakteligen börja leta oss ut på små (kontrollerade) äventyr. Så ta tillfäller i akt och bär med dig din väska på minsta lilla promenad, och ta varje anledning till att inhandla en ny trendig väska. Så, här kommer väskorna som alla pratar om just nu:

Den stora väskan


Bild: Hanna Mw
Svart väska / Vit och brun väska / Brun väska 

Hej alla bagladys – det här är eran guru som berättar om att ni kommer att ha en ljuvlig tid framöver. De stora väskorna är nämligen hetare än någonsin just nu. Det spelar egentligen ingen större roll om din väska är en tote, shopper, vit eller grön. Det viktigaste är att den är i storlek XXL. Om du är som jag så kan du alltså se fram emot härliga dagar när du slipper välja mellan att ta med sig en eller två extra tröjor till kontoret. Nu kan du få plats med båda två och vara trendigast på stan. Det känns som att modet äntligen vill mig väl!

Stråväskan


Bild: Linn Ödman
Shopper i strå / Tote / Rund tote

Den alltid återkommande stråväskan är med även den här säsongen. Bär den på stan, till stranden eller till gymmet – du är helrätt på det oavsett. Stråväskan är dessutom lite utav en kameleont när det kommer till vilken form du kan ha, den går nämligen hem i de flesta modeller. Så passa på att köpa den så stor som möjligt. Då får du till och med plats att lägga något i den. Det kan vara smart att tänka på redan innan du inhandlar din tilltänkta stråväska att ofta tar själva stråt upp lite plats inuti väskan, så du får inte plats med lika mycket som det ser ut.

Den färgglada väskan


Bild: Petra Tunngården
Blå väska / Grön väska / Lila väska

Har ni sett någon gladare palett? Det har inte jag i alla fall! I vår får du gärna ha en färgglad väska i din garderob som kan sprida lite extra glitter över dina sommaroutfits. Ett hett tips är att göra precis som Petra har gjort på bilden ovan. Hon har nämligen valt ut en utav färgerna i sin klänning och plockat upp den i både väska och skor. Det får din look att se komplett ut och gör att det upplevs mindre rörigt. Är det något man borde unna sig i vår så är det faktiskt en sån här väska!