Här är trenderna att hålla koll på i höst

Bild: Terese Hellström
Artikeln innehåller annonslänkar

Årstiden med årets snyggaste kläder är här, som jag har väntat! Modeveckorna har just passerat och jag har suttit som klistrad för att hålla mig uppdaterad om vad det är som gäller denna säsongen. Det jag kan säga direkt är att höstens trender, dom är bra. I A/W 20´s modedjungel regerar en hel del “waist-up” mode och det känns inte som en slump. Har ni förresten hört om waist-up mode? Begreppet myntades när Covid-19 gjorde att zoom-möten blev en hit och så även outfits som endast är snygga ifrån midjan och uppåt (ni vet snygg blus och pyjamasbyxor).

Hursomhelst så finns det mycket snyggt i höstens trender, och jag ser fram emot att vältra mig i stickade västar, fransade klänningar och feminina jackor. Hösten är verkligen årets modehögtid så det tycker jag att vi firar med att gå igenom trenderna:

Stickade västar

På modevisningarna syntes den stickade västen nästan överallt, och jag skulle kalla den för mode-höstens bubblare. Den stickade västen har blivit godkänd av de stora modehusen och det dröjde inte länge innan kedjorna släppte sina varianter i butik. Får jag spåna fritt så är det här en trend som kommer vara lite segstartad men som så småningom kommer att bäras av varenda person. Vill du vara den som hoppar på trenden först så kopierar du looken från Dior och Pradas visningar där den stickade västen bars öven en en skjorta och en slips. Ouf vad fint!

Kragar

En trend som var med oss redan förra året var de maxade kragarna. Det spelar nästan ingen roll hur din krage ser ut, utan det viktigaste är att den syns. Använd en mönstrad krage, färgglad krage eller en krage i storlek XXL för att få till en moderiktigt look. Att bära en snygg krage är ett perfekt exempel på wais-up fashion. En krage är en perfekt detalj att visa upp på ett zoom-möte – kanske är det därför trenden har blivit enorm?

Rutigt

Ett säkert drag inför höstens modesäsonger är alltid rutigt. Det känns som att rutigt alltid ingår i höstens trender på ett eller annat vis. I år får du gärna bära färgglada kombinationer av rutigt. Den färgsprakande sommaren som var verkar alltså hålla i sig även i höstmodet. Satsa på färger som du vanligtvis inte brukar bära ihop för en extra effekt!

Fransar

Hösten och vinterns kanske roligaste trend är enligt mig fransarna. Bär dom långa, korta eller i flera lager – det viktigaste är att dom finns där. För att följa denna trenden behöver du inte ens anpassa vilket plagg du sätter dina fransar på, utan bär fransar på skor, väskor, jackor eller byxor. En snygg och lekfull detalj på modescenen tycker jag!

Statement armar

 De storslagna armarna smög sig in i mode-världen för att snabbt gå till attack och därefter ta över den. Puffärmar, ballongärmar och maxade axlar sågs på nästan alla visningarna i år – och jag älskar det! Även denna trenden är perfekt för ett zoom-möte då du genast kommer se väldigt piffig ut med en maxad ärm i bild. Vill du kamma hem mode-poäng denna hösten så är det perfekt att styla statement armarna med den stickade västen!

Jackor med bälte

A/W 20 handlar mycket om att blanda maskulint med feminint och det ser vi ett strålande exempel på i den bältade jackan. På modevisningarna syntes många typer utav hårda material såsom skinn blandat med en feminin markerad midja. Denna säsongen ska du inte heller vara rädd att bära skinn på skinn, det är nämligen en trend som har synts på både Bottega Venetas och Jil Sanders visningar.

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!