Jackorna att satsa på i höst och vinter

Bild: Filippa Hägg
Artikeln innehåller annonslänkar

Jag vill inte skrämmas, men enligt mig är ett varmt ytterplagg det svåraste att köpa. Jag upplever ofta att man tröttnar på sin fina kappa halvvägs igenom vintersäsongen och vill helst av allt lägga den på hyllan – därför är det viktigt att göra ett väl utvärderat val när det kommer till det inköpet. Ta dessa aspekter i beaktning: Hur ser trenderna ut? Vad har du i garderoben sedan innan? Och vad trivs du i?

När det kommer till hur trenderna ser ut så kommer du att få lite kött på benen i denna artikeln. Jag skulle vilja säga att det är en lekfull höst där de största trenderna för en gångs skull inte är raka kappor i basfärger – vilket ger dig utrymme att testa hur bekväm du är i den typen av kläder. Kanske är det nu du ska ge färg och mönster en ärlig chans? Oavsett vad du kommer fram till så håller du dig varm!

Fake skin

Bild: Lisa Olsson

En av höstens stora trender när det kommer till ytterplagg är fejkat skin. Personligen så tycker jag att kavajer i läderimitation är det finaste som finns. Känner du att det känns för hårt eller kaxigt för din stil så vill jag lugna dig med att det är lätt att klä ner och mjuka upp detta plagget. Bär en romantiskt stickad tröja under och ett par jeans så får du en perfekt balanserad outfit.

Kavaj / Kappa / Jacka

Quiltade ytterplagg

 När jag tänker på quiltade ytterplagg får jag flashbacks till gymnasiet. Då var det nämligen väldigt trendig att klä sig i “jag ska gå till stallet” stilen och därmed var quiltade ytterplagg inräknade. Nu är året 2020 och trenden har fått en välförtjänt come back, men nu kommer det quiltade i ett betydligt mer värdigt format än vad det var under mina gymnasieår. Det quiltade mönstret blir en snygg detalj på vilket ytterplagg som helst, gillar skarpt!

jackor

Svart kappa  /Beige jacka / Brun kappa

Rutiga jackor

jackor

Bild: Lovisa Barkman

Rutigt är en trend som kommer tillbaka på ett eller annat vis varje gång som vädret går ifrån sommar till höst. Att inhandla ett rutigt ytterplagg är därför ett smart köp att göra eftersom det aldrig riktigt går ur tiden. Denna hösten får du gärna bära dina rutor i grönt eller brunt för att hålla dig inom trendernas alla regler. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna hålla mig ifrån att klicka hem den grönrutiga kavajen? Den är ljuvlig!

jackor

Grön kavaj / Svartvit kappa / Jacka med pälskrage

Voluminösa jackor

Höstens varmaste (och mest bekväma) ytterplagg stavas voluminösa jackor. Välj själv om du vill bära en lång kappa som värmer dig hela vägen ner till anklarna eller om du föredrar att kunna röra dig mer i en kortare modell. Jag skulle vilja påstå att någon utav nedanstående jackor är ett måste att ha i sin höst och vinter garderob. Du kommer att tacka mig när det snöar på sniskan och fingrarna har blivit till istappar.

jackor

Beige kappa / Kort svart jacka / Svart kappa

Klassiska kappor

jackor

Bild: Monikh Dale

Ännu en klassiker som fungerar år efter år är den raka kappan. I år får kappan gärna vara dubbelknäppt eller ha ett bälte i midjan. Vill du ta ut svängarna något så är den gröna kappan riktigt trendig denna hösten. Se till att köpa en kappa som du känner att du kommer att plocka fram även nästa säsong. Då kan du lägga lite mer pengar på den och istället se till att den får vara med dig länge. Hade jag fått välja en kappa idag hade jag slagit till på den klassiska beiga i mitten!

jackor

Beige kappa / Grön kappa / Svart kappa

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!