Met Gala 2023 Recap + Redaktionens favoriter

Bildkälla: @metmuseum

Den första måndagen i maj varje år arrangeras den så kallade ”Met Gala”, det viktigaste datumet i kalendern för modevärlden. Galan är ett insamlingstillfälle till Metropolitan Museum of Art i New York City. Evenemanget välkomnar stjärnor, designers, unga kreatörer och bransch-aktuellt folk. Temat för i år: ”Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, för att hedra den bortgångna modeskaparen Karl Lagerfeld, som var en regelbunden deltagare och beundrare av Metropolitan Museum of Art Costume Institute. Karl Lagerfeld är en ikonisk karaktär i modeväldens historia och har varit designer och skapare för kända märken som Balmain, Chloé, Fendi och framförallt Chanel. Vi har sammanfattat några av galans höjdpunkter och även vilka som är redaktionens favorit-looks från årets Met Gala.

Katten Choupette

Två kändisar som tog tillfälle att representera Karl Lagerfelds arv var artisten Doja Cat och skådespelaren Jared Leto som båda förkroppsligade Karls följeslagare, hans älskade katt, Choupette. Designer bakom Doja Cats klänning var Oscar de la Renta och Jared Letos skapelse var i samarbete med Gucci.

Artistiskt tolkande

Varje år finns det de som väljer att ta den mer artistiska vägen när de tolkar temat. Några som representerade detta var bland annat, Rapparen Lil Nas X som dök upp på röda mattan i inget annat än en stringtrosa och silvrig kroppsfärg. Även skådespelaren Florence Pugh chockade oss i sin nyrakade frisyr dekorerad med en hög huvudbonad och ett långt släptåg, designad av Valentino. En het snackis från kvällen var att Rihanna dök upp sent till röda mattan, vilket gjorde att Vogue redan hade avslutat sin live-sändning. Artisten gled oavsett minst sagt indiskret in i sin vita dramatiska Maison Valentino klänning.

Elegant gala

Varje år är det ett flertal kändisar som brukar köra på den klassiska eleganta gala stilen. Ofta brukar det inkludera långklänningar med långa släp och hållas stilrent och minimalistiskt. Supermodellen Gisele Bündchen och skådespelaren Nicole Kidman var klädda i vackra långklänningar med dekorativa fjädrar.

Chanel core

Det var många som tolkade temat på klassiskt Coco Chanel vis. Det vill säga, klassisk och tidlös design i svart och vitt, feminina detaljer, korsetter, guld och pärlor. Sångaren Dua Lipa, skådespelaren Margot Robbie och artisten Jennie Kim var alla klädda i arkiverat Chanel Couture från 1992 kollektionen. Några som glänste på mattan dränkta i pärlor á la Chanel, var tennisproffset Serena Williams och entreprenören Kim Kardashian.

FORNI-redaktionens favoriter

Lindas favorit: Gigi Hadid

Met Gala

Fannys favorit: Anne Hathaway

Met Gala

Madelenes favorit: Suki Waterhouse

Met Gala

Amandas favorit: Sydney Sweeney

Met Gala

 

[Alla bilder i artikeln är lånade från @themetgalaofficial2023]

Vill ni läsa mer om mode, tryck här!