Stockholm Fashion Week återlanseras – i digital form

Foto av: Stockholm Fashion Week

Tisdagen den 25 augusti – Stockholm Fashion Week återlanseras efter nästan två år utan svensk modevecka. En lyckans dag för oss i modebranschen, och för oss som är måna om att den svenska modeindustrin får sin väl värda uppmärksamhet på den internationella marknaden. Till skillnad från tidigare säsonger så lanseras Stockholm Fashion Week i digital form och med idén att fortsätta så även framöver. Helt enkelt den nya formen av en modevecka… Viktigt att nämna är nyckelordet för den svenska modeveckan: hållbarhet. Hållbarheten ska genomsyra Stockholm Fashion Week och dess framtid. Öppningsceremonin hölls tidigt på tisdagsmorgonen av H.K.H Kronprinsessan Victoria som talade från Haga Slott i Stockholm. Med sitt engagemang i svenskt mode samt intresse för hantverket och företagsamheten kring hållbart mode så var det en stolthet för oss som verkar inom den svenska modeindustrin att få lyssna på Victorias ord.

Stockholm Fashion Week

Foto av: House of Dagmar och Hunkydory

Under den digitala modeveckan så kommer vi att få inspireras av både välkända svenska namn, men även nya talanger och tidigare favoriter som gör ”come back”. Allt från House of Dagmar med sitt väletablerade hållbarhetsfokus till framtidslöftet Amanda Borgfors Mészaáros och Hunkydory som i år gör en välförtjänt comeback på den svenska modemarkanden. Genom videoinspelningar och kreativt material kan alla med internet nu få vara en del av Stockholm Fashion Week. Dessutom hålls många intressanta paneler och intervjuer för de som vill djupdyka i ämnet ”hållbart mode”.

Stockholm Fashion Week

Jag på den senaste (fysiska) modeveckan i Stockholm år 2017.
Foto av: Christian Vierig

Nu undrar ni kanske vad jag själv tycker om att Stockholm Fashion Week återlanseras? Jag tycker att det är helt fantastiskt att modeveteranen Catarina Midby tillsammans med sitt team i Swedish Fashion Association och medlemmarna i styrelsen för Stockholm Fashion Week har lyckats återskapa den svenska modeveckan. Att man dessutom fokuserar på hållbart mode och utvecklingen av en långsiktig modeindustri, utan negativ påverkan på omgivningen är något jag älskar. Med ett digitalt fokus så hoppas jag även att ”modenyheter” och konceptet Fashion Week ska nå konsumenten, eller med andra ord: alla ni som älskar mode och som vill vara en del av utvecklingen emot ett hållbart mode.

Jag ser fram emot att följa den svenska modeveckan digitalt och jag hoppas ni gör detsamma! Ni hittar hela schemat här!

Hur ser ni på att Stockholm Fashion Week återlanseras i digital form?
Kommer ni att klicka in och följa veckan online?