Tre stilikoner att inspireras utav

Bild: Instagram

Modebranschen kryllar av stilmedvetna stjärnor, vissa som kör på lite mer tidlösa och klassiska looks och andra som gillar att överraska med mer otippade klädkombinationer. Man kan tillexempel alltid lita på att Rihanna och Blake Lively anländer i en träffsäker outfit oavsett om det gäller ett casual besök till mataffären eller om de är fullglammade på Met Gala mattan. Dessa kändismodestjärnor vi har kommit att älska förblir oändligt synliga på våra sociala medier men det finns alltid utrymme för nytt blod och det underbara med den här branschen är att det finns plats för alla och det finns inga regler när det kommer till mode!

Här kommer tre stilikoner som är värda att uppmärksamma lite extra!

Iris Law

Stilikoner

Bild: Instagram

För er som gillar Bella Hadids outfits så kommer ni garanterat tycka om Iris personliga stil. Som dotter till filmstjärnan och den välklädda Jude Law kan man misstänka att Iris kanske föddes med fashion-ådran, men för att vara ett relativt nytt ansikte inom industrin har hon redan bjudit på ett antal minnesvärda looks och det verkar som att hon snabbt börjat göra ett namn för sig själv.

Det märks att Iris gillar att mixa och matcha färger och mönster och blandar gärna bekväma basplagg med ovanliga och coola vintage och secondhand kläder. Hon är bra på att lägga till en otippad accessoarer som ett par statementbrillor eller en färgstark väska som bryter av looken, platåkängorna ser ut att vara en tydlig favorit i garderoben. Sen måste vi även berömma Iris för att hon kan rocka en huvudscarf som ingen annan!

Iris Law stil aesthetic: Hobo chic

Emily Ratajkowski

Stilikoner

Bild: Instagram

Som model och skådespelerska har vi sett Emily i ett flertal skarpa outfits genom åren, inte minst på röda mattan. Men jag måste ändå säga att det är i Emilys vardagliga outfits som hon glänser lite extra. Uppskattar hur hon klär sig i plagg som är lite mer åtsittande och kombinerar det kvinnliga med ett par baggy jeans eller en oversized blazer.

Som många av oss har även Emily hoppat på cowboyboots trenden. Hon har verkligen bemästrat konsten hur hon ska styla stövlarna coolt och casual när hon parar ihop de med en somrig klänning eller ett par pösiga jeans som hon slarvigt stoppat ner i stövlarna. Något återkommande vi kan se i flera av hennes looks är att hon ofta adderar en röd detalj som en väska, bälte, klackar eller rent av en röd läpp. Detta får hennes ofta ganska avslappnade outfits att sticka ut lite extra och adderar ett element av kvinnlighet.

Emily Ratajokowskis stil aesthetic: Casual femme fatale

Zoë Kravitz

Stilikoner

Bild: Instagram

För mig är Zoë Kravitz den ultimata definitionen av en cool girl, både i hennes utseende och stil men också helhetsuppfattningen av henne som person. Hon balanserar mixen av hipp, avslappnad och läcker i sina klädkombinationer. Hennes skarpa drag gör också hennes ansikte till en perfekt duk för djärvare sminkningar, detta i kombination med hennes ständigt föränderliga frisyrer gör att hon alltid lyckas skapa en felfri stilkänsla.

Det spelar ingen roll om hon är på röda mattan klädd i couture från Yves Saint Laurent eller om hon är ute på ärenden med en Take Away-kaffe, Zoë blandar grunge och glam till perfektion i varje outfit! Det märks att hon är ett fan av olika typer av denim plagg, oavsett om det jeans i olika modeller eller en retro jeansjacka. Oversized är ett nyckelord, gärna stora ostrukturerade jackor eller skjortor, baggy jeans eller cargobyxor. Hon får även in ett bohemiskt drag i hennes outfits som ger ett romantiskt intryck. Självklart har hon alltid ett par svarta snabba solisar också som adderar till coolheten!

Zoë Kravitz stil aesthetic: Comfortable edge

 

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!