Vad hände på London Fashion Week?

Under London Fashion Week bjöds modevärlden på några riktigt härliga vårdagar som påverkade allt från humör till klädsel till energi (välbehövligt, då vi bara var halvvägs genom modevärldens stressigaste månad!). Mitt generella intryck var att kollektionerna som presenterades hade hög kvalitet och att varumärkena har valt att satsa lite extra på sina visningar och detaljerna kring arrangemanget. Att vara modeveckans ”snackis” är inte lätt idag med tanke på hur hög konkurrens det är i allt från design, arrangemang och gästlista.

Höjdpunkten? Definitivt Malene Oddershede Bach (ovan) som valde att visa sin Autumn Winter 2019 kollektion en kyrka fylld med löv. Kollektionen, uppsättningen och gästerna skapade tillsammans en fantastisk känsla kring varje outfit som fick mig att njuta av varje sekund av visningen.

FORNI var alltså på plats i London och såg några väl utvalda visningar som vi här delar med oss av för er som älskar mode lika mycket som jag:

Mark Fast öppnade London Fashion Week med en iögonfallande kollektion som lämnade mig med ett leende som höll sig hela dagen. Festligt, kort och åtsittande gav mig känslan av att detta var en designer man ska hålla ögonen på – kanske blir det ”nya Hervé Léger”, vem vet? 

OSMAN valde att presentera sin kollektion i ett klassiskt engelskt town-house vilket gav en fantastisk känsla till en festlig höstdesign. Varje look i kollektionen talade för sig själv, för att inte prata om regnbågskappan som kan få vilken mörk höstdag som helst att le mot en.

Bora Aksu är sedan tidigare en av mina favoritdesigners som visar i London. Inte heller denna säsong blev jag besviken. Jag fick upp ögonen för det flickiga och söta, men det var de festliga volangskapelserna i pastelltoner de stängde visningen med som jag fortfarande tänker på idag.

Paul Costelloe med sitt fokus på eleganta material och avancerad design presenterade en kollektion med historisk känsla. Allt från material till design och detaljer fick mig att se tillbaka i tiden. En kappa presenterad som en klänning i tweedmaterial skapade en känsla av att detta antika material är på väg tillbaka även på kläder (väskor har varit med senaste säsongerna!).

Edeline Lee som presenterade sin höst i form av en presentation där kvinnor stod upp på scen och representerade olika klassiska modehändelser visade verkligen en “power woman” kollektion. Det gamla kvinnliga blev till nytt elegant. Volanger på toppar och matchande byxor blir en copy-paste till nästa säsong, det lovar jag!

ASAI levererade en ”lager på lager” kollektion där varje outfit drog mer uppmärksamhet än den tidigare. Med fokus på ytterplagg tycker jag att man lyckades skapa en längtan till hösten och enkelheten i att bära ett genomarbetade ytterplagg i kalla toner. Kappan med mönsterfodret och armédetaljerna (ovan, till höger) var fantastisk!

Paula Knorr stod för den festliga känslan under modeveckan med sina glittrande designs. Hela kollektionen var en stor fest av blandade färger, glitter och vulgära snitt i ett. Kombinationen av rosa och rött i skimmer är något jag tänker bära till hösten.

Roberts Wood var den installation som blev min favorit, inte bara för kläderna utan även arrangemanget kring visningen. Fantastiska skapelser som visades likt ett skådespel med utsikt över halva London fick allas uppmärksamhet (ja, bredvid mig stod Lisa Aiken från Moda Operandi med ett stort leende!). Favoriten? Den rosa volangbakelsen (ovan, mitten)!

Supriya Lele var det varumärket som visade mest av vad jag skulle kalla det “avant garde” men på den kommersiella sidan. Fokus låg på ”edgy”, avancerade snitt och en mörkare färgpalett. Favoriten blev den vit-svartprickiga toppen som med sina fallande puffaxlar passar helt rätt in den stora puffärmstrenden som håller i sig ännu en säsong.

*

Vilket varumärke var din favorit? Vi ses i nästa vecka för uppdateringar från Milano Fashion Week!