Vi guidar er till säsongens hetaste smycken

Samarbete medMuli Collection

Smycken, de bästa accessoarerna att bära till vilken outfit som helst och kanske våra mest kära ägodelar. När jag tänker på smycken så tänker jag på att smycken ofta får en stor och laddad betydelse för oss, men de ger mig även en känsla av att klä upp sig och sätta pricken över i:et på saker. Det kanske är just kombinationen av det här som gör att det är så fantastiskt kul att både införskaffa, bära och att matcha smycken. Precis som med kläder så kommer smycken i olika trender och matchas på olika vis beroende på säsong. Just nu ser vi ett stort fokus på att maxa mängden av dina smycken. Smyckes trenderna har alltså skiftat ordentligt från att ha ett statement piece till att vi nu ser en stor trend i att bära så många smycken som du får plats med på kroppen på samma gång.

Länge har smycken även varit någonting som varit lite svårt och otillgängligt för dig som inte sitter inne på en miljon på banken (I mean, who does?). Det är nog inte bara jag som i första hand tänker att man ska inhandla sina smycken hos en juvelerare med en välmanikurerad hand slingrad runt både en croissant och en takeaway kaffe i ren Audrey Hepburn anda. Nu ser det dock annorlunda ut och den riktiga bilden av att köpa smycken beskrivs snarare med att sitta nerkrupen i sin soffan, klicka hem sina favoritsmycken och på signal av ett sms hämta de i en låda utanför dörren. Visst älskar man att framtiden blir mer och mer inkluderande! På tal om framtiden så är smycken hetare än någonsin just nu och vi har tillsammans med Muli Collection djupdykt rakt ner i smyckespoolen, här kommer säsongens hetaste smycken:

Många ringar i öronen

Vandrar du fortfarande runt med bara ett hål i örat så är det läge att ändra på det nu! Boka tid hos första bästa studio och pryd örat med många ringar lagom till sommaren. Det är nämligen det som trendar just nu. Vart vi än vänder blicken ser vi de mest inflytelserika modepersonligheter pryda sina öron med så många ringar att det blir ett träningspass för örsnibben. Om du vill designa ditt öra helt efter trenden är det alltså ringar i alla olika storlekar, former och material som gäller. Det verkar som att guld är snäppet trendigare än silver i år, så vill du vara helt rätt på det så satsar du på guld i olika variationer och mixar gärna med något diamant-inspirerat. Låt dina ringar kombineras med ear cuffs och även små runda smycken får ta plats på våra snibbar i vår och sommar. Det främsta fokuset ligger alltså på att utsmycka dina öron till max. Det passar sig dessutom superbra in i de varmare perioderna av året då många föredrar att sätta upp håret. Då får dina smycken chansen att skina och sola sig i rampljuset.

För en komplett öron-look så rekommenderar jag att antingen att hålla dig till samma storlek på alla ringar (då väljer du några lite mindre för snyggast resultat) alternativt jobba med olika storlekar. Väljer du det sistnämnda så tänk på att de största ringarna ska sitta närmast ditt ansikte. Det ramar in ansiktet och gör att öronen ser proportionerliga ut. Jag ska definitivt göra min bakläxa och boka tid för fler hål i öronen på en gång.


Ear cuff / Ring täckt med zirkonier / Stor ring täckt med zirkonier / Guldiga hoops / Twistade hoops

Lager av halsband

Som ni säkert har förstått så är ledordet för smyckestrenden i vår och sommar: mycket. Vi jobbar med både många olika smycken men även stora smycken. Det är alltså smyckenas tid att få ta plats och vara huvudnumret i din outfit. Något som är helrätt för säsongen är att jobba med flera lager av halsband. Det gör sig riktigt bra till en solkysst hud och för att matcha med en outfit så håller du helst outfiten lite mer avskalad. Då kompletterar dina många lager av snygga halsband den mer minimalistiska looken. När jag tänker på många lager av halsband så tänker jag på mäktiga kvinnor som inte är rädda att ta för sig – och det är precis den känslan vi vill åt i den här smyckestrenden. Du som bär många smycken ska känna dig oövervinnelig, stark och bejaka din kvinnlighet. Lyckas du känna så, så är du helt rätt på det!

Bär alltså dina lager av halsband med en stolt hållning och utan alltför många regler. Precis som när vi pratar om mode så ska även smycken vara kul. Blanda guld och silver precis hur du vill och låt din känsla för hur du vill se ut styra dina val. Vill du vara helt med på trenderna så är det upp till dig. Den här säsongen är det främst guldhalsband som toppar listorna och dom bärs både över en t-shirt eller vilar direkt mot huden. Glöm inte att om du ska vara snygg på stranden så är smyckena det viktigaste du har. Eftersom vi inte kan leka så mycket med våra kläder på stranden så tar smyckena ännu mer fokus. Du kommer inte åt en lyxigare look än en strand-look med mycket lager på lager runt både halsen och i öronen. Matcha gärna till uppsatt hår och statement solglasögon!

smycken
Slätt halsband / Repliknande halsband

Stora ringar i centrum

Välutsmyckade händer… finns det något finare? Jag tror faktiskt inte det! Den här säsongen matchar vi gärna olika typer utav stora ringar på våra tassar. Den stora trenden är även här guld och du matchar det helst med en diamantliknande variant. Personligen så har jag haft ganska svårt att beställa ringar på nätet. Vilket har känts trist eftersom jag gör 90% av mina inköp på just nätet. Nu har jag dock hittat mitt ställe att köpa ringar på, nämligen inne på Mulis hemsida. Dom skriver alla sina storlekar på ringarna i millimeter. Vilket är revolutionerande, då kan man mäta sina fingrar med ett måttband och försäkra sig om att man kommer att få rätt storlek. Mina favoriter till våren är utan tvekan den stora diamanttäckta ringen (Pave ring) ihop med den guldiga lite tvistade ringen (Croissant ring). De båda är helt rätt i tiden den här säsongen och dom blir absolut snyggast genom att bäras tillsammans.

Var inte rädd för att ta i med dina ringar i vår och sommar. Till lätta sommarkläder och klänningar gör sig ringar i mängder extra snyggt. Vi går verkligen mot en smyckes trend som är motsatsen utav less is more och det är läge att bejaka det. Tänk dock på att för att få en komplett look som inte är för överväldigande så välj om du vill köra på många ringar och färre halsband eller tvärtom. Att bära både super många ringar och lager av halsband ihop kan lätt se lite pråligt ut. Så välj ditt fokusområde för dagen och tänk på att skapa balans i din styling.

smycken
Kedjeliknande ring / Ring med zirkonier / Twistad ring / Halsband som används som ett armband

 

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här