SHOPPA ARTIKEL

På jakt efter julklappar? Här är den ultimata gift guiden!

Artikeln innehåller annonslänkar.

 

Orkar du inte scrolla igenom allt? Tryck på “SHOPPA ARTIKEL” längst ner i vänster hörn för att komma direkt till shoppen och se vad vi tipsar om!

*

Det är bara två veckor kvar till jul och stressen inför allt som ska inhandlas blir allt mer påtaglig. För att underlätta har vi därför satt ihop den ultimata gift guiden! Nedan finner du något för alla; mamma, pappa, bror, syster, bästa vän, partner eller kanske mormor. Happy shopping!

Beauty

På FORNI är vi besatta av allt som har med beauty att göra. Därför är detta en kategori som håller oss extra kär. Att ge bort en extra lyxig ansiktsmask eller kräm är för oss en helt magisk gåva. Eller varför inte tömma varenda hylla på sheet masks och slänga det i en fin box och ge bort? Mer glow åt folket!

Teknik

Teknik är en sån där grej som man alltid behöver, men inte riktigt unnar sig själv. Hur många är ni därute som går med glappande hörlurar eller en högtalare som gör varken musiken eller favoritpodden rättvisa? Att köpa bra teknik behöver idag inte heller vara särskilt dyrt. Det finns någonting för alla och i hur många olika prisklasser som helst! Den modeintresserade kanske behöver något för att ta hand om alla kläder hen äger?

Prenumerationer

Det här med att unna sig själv är det många som är dåliga på, framförallt i juletider när pengarna ofta går till alla andra. Att köpa någon en 6- eller 12-månadersprenumeration på en streamingtjänst kan uppskattas mycket i mellandagarna när kraften är slut efter julhetsen. Men även andra prenumerationer som exempelvis skönhet eller bildredigering. Om du vill göra något riktigt fint vill vi tipsa dig om att ge bort en prenumeration hos någon välgörenhetsorganisation! Köp gåvan i personens namn och välj ut en organisation som du vet står hen nära hjärtat. Är den en djurvän? WWF! Brukar ni prata om alla barn på flykt? UNHCR! En välgörenhetsgåva kan vara bland det bästa man kan ge till någon i tider av konsumtion, konsumtion och åter konsumtion.

Årets julklapp: Recycled

Årets julklapp är recycled, och det kunde inte komma mer lägligt tycker vi! Allra helst ska man ju ge någonting från sin egen garderob eller förråd och inte köpa någonting nytt. Men ett bra alternativ till detta är ju faktiskt att införskaffa någonting som faktiskt är gjort av återvunnet material. Gant, Adidas och Tretorn är kedjor som tagit det stora klivet och skapat någonting av återvunnet material. Sedan går det ju utmärkt att köpa någonting second hand också! Sellpy är perfekt för den som inte har tid att gå runt i butiker eller kanske inte har en bra second hand butik i sin stad. Annars är våra favoriter i Stockholm för second hand; Beyond Retro, Myrorna, Humana, Herr Judit, Bodil Vintage och Brandstationen!

Om du vill konsumera mindre, satsa på en aktivitet istället!

I en värld av överkonsumtion kan det vara värt att kolla på det här med upplevelser istället. Många föredrar dessutom aktiviteter före materiella ting. För att detta ska bli så bra som möjligt gäller det att försöka snappa upp personens intressen för att göra det så personligt som möjligt. Kanske har din partner velat besöka en specifik restaurang hur länge som helst? Har mor din haft en kämpig höst på jobbet och behöver en spa-dag för två? Eller är det kanske dags att du och kompisen tar pastaintresset till en ny nivå och går på en matlagningskurs tillsammans?
*
Hoppas ni får en fantastisk jul och kom ihåg att det inte är den dyraste klappen som betyder mest. ♡