Enklaste och godaste salladen i sommar

Det är inte ofta som man håller på att svettas ihjäl i den svenska sommarvärmen, men i år ligger vi chockade, utmattade och svettiga under den svenska solen. Och finns det något tristare än att stå vid spisen och svettas när sommaren finns utanför? Inte direkt va. Därför är vi besatta av lätta maträtter för sommardagarna. Det får max ta tio minuter att laga, det ska smaka sjukt gott och det måste svalka oss. Kanske vill vi äta vår mat på stranden, eller på en picknick, eller på balkongen? Oavsett var, så förtärs nästan all mat utomhus under denna säsong och då måste maten matcha modet.

Med det sagt, kommer här en galet enkel och god sommarsallad som passar för alla tillfällen. När vi slängde ihop den till artikeln klockade vi tiden och stannade på 9 minuter och 42 sekunder – en helt klart godkänd tid för sommarmaten.

Varsågoda – här kommer ett recept på sommarsallad med fetaost och vattenmelon!

Det här behöver du (för två personer):

100g babyspenat
Småtomater (gärna riktigt många, typ 20 st, för man kan aldrig få nog av tomater. Obs att det tar kanske en minut längre att förbereda salladen om du har fler tomater att hacka 😉
En halv gurka
100g lufttorkad skinka
Ett paket fetaost
En halv vattenmelon
Jordgubbar
En näve granatäpple-kärnor

Såhär gör du:

Lägg en salladsbädd på bladspenat, gurka och småtomater. Skiva därefter vattenmelon i små kuber och halvera eller kvarta jordgubbarna. Sprid ut de färgglada frukterna över salladsbädden och smula sedan fetaost över. Avsluta med att strö ut granatäppelkärnor all over the place (men helst bara över salladen eftersom de färgar av sig något alldeles otroligt).

Vill du göra salladen mer mättande går det självklart bra att blanda i quinoa eller bulgur, alternativt äta med bröd till. Vitlöksbaguette kanske? Eller fröknäcke!

Et voila! Njut av din ljuvliga sommarsallad! Puss!


Du hittar fler goda recept här.