Hur lyckas man med sin matcha latte?

Bild: @lovisabarkman

Hela världen har fått en dille på matcha latte, och jag är inte sen på att haka på trenden. Jag har länge tyckt att matcha latte varit ett väldigt bra alternativ till kaffe då det innehåller massvis med antioxidanter samt vitamin A, C och E. För mig som är ganska koffein-känslig har matchan fyllt en fantastisk funktion i mitt liv då jag kan dricka en kopp även på eftermiddagen, vilket jag tyvärr inte kan med kaffe. Ja ni förstår, jag är såld på matcha latte helt enkelt.

Något som dock har kommit nu det senaste för mig är att försöka mig på att göra min matcha latte själv. Det är lättare sagt än gjort, men det är inte omöjligt. Därför vill jag uppmuntra dig till att följa denna steg för steg guide till hur du gör din egna matcha latte hemma!

Såhär gör du din egen matcha latte:

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]
Vad du behöver för att tillaga en kopp:
1 tesked matchapulver
2 deciliter havre dryck
1 deciliter vatten
1 tesked honung

[/su_note]

 

Det som jag brukar tycka är klurigt när jag gör min egen latte är att den antingen blir för tjock, eller för rinnande. Mitt tips här är att dela upp mjölken så att du värmer upp en liten del av mjölken på plattan, och en större del av mjölken tillreder du i en mjölkskummare. Då kan du blanda i både lite tunn, varm mjöl med riktigt fluffig mjölk i din matcha latte. Jag tycker också att det spelar stor roll vilket pulver du använder och det som jag tycker blir godast är det HÄR från Renée Voltaire.

Tillagning:

  • Värm upp ca 30% av mjölken i en kastrull och tillsätt en tesked honung, värm upp resten av mjölen i mjölkskummare
  • Koka upp vatten separat i en kastrull
  • Lägg ditt matchapulver i en skål och vispa det tillsammans med ditt vatten tills det tjocknar
  • Häll upp det vispade pulvret i glas och tillsätt mjölken. Rör om lätt, drick och njut!

 

Vill du läsa flera recept? Tryck här