Sommarens smarrigaste drinkar

Sommaren för med sig ett visst sug efter läskande drinkar, men för oss hobby-bartenders får det gärna vara enkelt och inte kräva att man måste länsa butiken på diverse ingredienser. Dessa drinkar har en sak gemensamt; mousserande vin – något många av oss har stående hemma, man vet aldrig när man kan behövs fira något, eller hur? Dessa tre läskande sommardrinkar är enkla att slänga ihop och passar lika bra att servera dom fördrink, till festen eller när man får oväntat besök. 

Cava Sangria

För en kanna behöver du:

En flaska cava
En apelsin
Jordgubbar
Mynta
Citron/lime
5 cl Cointreau
33 cl sodavatten
Is

Gör så här:

1. Skiva citrusfrukterna och lägg i en stor kanna tillsammans med ansade jordgubbar och mynta
2. Häll i cointreau först, sedan cava och soda
3. Tillsätt is och rör om försiktigt så kolsyran inte försvinner
4. Servera!

Byt ut frukt och bär till vad du har hemma, och varför inte dekorera med exempelvis rosblad om du inte har mynta? Tillsätt en matsked socker om du vill ha sötare.

 

Limoncello Prosecco 

Det här receptet går att anpassa efter precis hur många som helst, ingredienserna är gjort i antal delar: tre delar prosecco + en del limoncello är regeln, exempelvis 3 dl prosecco och 1 dl limoncello.

Du behöver: 

Prosecco
Limoncello
Färska hallon
Mynta
Is

Gör så här: 

1. Tvätta och ansa hallonen
2. Slå myntan i händerna och lägg i glaset tillsammans med is
3. Tillsätt tre delar prosecco och en del limoncello
4. Dekorera med färska hallon
5. Skål!

Eller gör som jag; mixa hallonen och limoncellon innan du blandar med prosecco för att få mer hallonsmak. 

 

Hugo

För två glas behöver du:

1 dl flädersaft (koncentrerad)
1 lime
Mynta
2 dl mousserande vin
2 dl kolsyrat vatten
Is

Gör så här:

1. Slå myntabladen mellan händerna (det är så smakerna kommer fram) och lägg ett par stycken i varje glas.
2. Tillsätt is och flädersaft
3. Pressa juicen från ca en 1/2 lime i varje glas
4. Toppa med mousserande vin och kolsyrat vatten – rör om försiktigt
5. Voila!