Ditt bästa dating game online

Bild: @matildadjerf

Innan jag grottar in mig i dating och allt vad det innebär i pandemi-tider så vill jag lägga in en liten presentation. Det är nämligen så att Sexpectations har fått en ny författare som heter Alma (jag). Vilket känns otroligt roligt för mig då jag har läst Forni och Sexpectations som en besatt så länge jag kan minnas. I och med detta bytet så kommer segmentet att ge sig in på lite nya territorium. Det kommer precis som förut vara en del krönikor om dejting, sex och samvaro. Men det kommer även att blandas upp med dejtingtips, frågor från er läsare och annat spännande material. Hoppas att ni är lika taggade som jag på det här!

Låt oss spinna vidare på dejting och hur man dejtar i tider av social distansering. För jag vill faktiskt propagera för att singlarna därute vi ska dejta trots att det är en pandemi. Vi får bara gemensamt hitta nya sätt att göra det på. Så vältra dig i online dejting och gå ut ur pandemin med en partner i handen, eller en ny vän… eller ett gott skratt! Såhär gör du för att lyckas med online dejtingen just nu:

En bra profil

Första kriteriet för att få napp på internet är att ha en bra profil där du som person kommer fram. Fundera över vilka sidor hos dig som du vill framhäva och vad du vill utstråla, sedan är det bara att sätta igång. En viktig heads up är dock att inte bli en internetdejtande klyscha, det är nämligen ganska lätt att hamna där. Ni vet när man svajpar på killar så har ju faktiskt varannan kille en bild som ser ut att vara tagen direkt från firma fotograferingen, en bild med valfritt djur och en bild med grabbgänget. Hamna inte där utan fundera på vad som gör dig unik och älskvärd… eller i alla fall värd att träffa på en första dejt. Utnyttja både text och bild för att få fram just din personlighet.

Tinder

Kan vi prata lite om det extremt dåliga ryktet som Tinder har fått? Trist tycker jag! Det är ju faktiskt där dom flesta unga vuxna spenderar sin tid, så varför inte vända den tråkiga trenden av att rata tinder. Personligen så tycker jag att Tinder är toppen för att hitta personer man annars inte skulle stöta på (speciellt inte nu) och för att det gör hela dejtings-processen mycket mer tillgänglig. Tinder blir även lite vad du gör det till, så gå in med en seriös inställning så lovar jag att du kommer att få den utdelningen du vill ha. Låt oss inte glömma att det faktiskt är extremt många människor som har träffat sin partner på Tinder. Så svajpa till dig första bästa hunk och följ resten av stegen i guiden.

Att ta det vidare

Nu när du har hittat en person du är nyfiken på – låt oss ta det hela vidare till den intressanta delen. För att verka seriös på Tinder så tycker jag att man ganska snabbt ska ta konversationen vidare till en annan plattform. Byt Instagram, nummer eller Facebook om det känns bra. Förslår motparten att bli vänner på snapchat så kan vi ju gissa att han antingen har ljugit om sin ålder eller är barnslig. Fortsätt konversationen på den nya plattformen i några dagar och se vart den leder.

Ta snacket

Om allt känns bra och du är redo att ta chattandet vidare till att känna din motspelare på pulsen på riktigt då ringer du upp. Ja precis så, det kan låta skräckinjagande och jobbigt men tänk också på vilka fördelar det finns med att ringa. Du får en klarare bild utav vem personen är utan att riskera att uns. Blir det stelt eller känns konstigt så kan man faktiskt lägga på när man vill, det är ju det som är det fina med att ringa. Har du kul med telefondejtandet? Ja då kanske det är på tiden att ta det vidare på FaceTime. Låt kommunikationen successivt växa och utvecklas precis som den skulle gjort i det vanliga livet. Stressa inte på något utan låt saker ta sin tid, you can ́t hurry love!

Och hur blir det med intimiteten?

Sex och intimitet är inte allt… men det har faktiskt en ganska stor betydelse när vi väljer parter. Eftersom vi lever under speciella omständigheter så säger jag inte att man ska springa runt och dejta hela stan, men har du hittat någon du verkligen vill träffa så kör. Börja med en corona-vänlig promenad och fundera på om det är värt att ta steget vidare. Vill du ses mer så våga fråga eller bjuda hem personen du har fått upp ögonen för. Det hade även blivit en otroligt bra story om det skulle bli lockdown och ni just då är hemma hos varandra för första gången. En sån chans får man bara en gång i livet. Lycka till!

Vill du läsa mer från Sexpectations? Tryck här!