Såhär får du din crush att falla för dig

Bild: Alex Riviére

För inte alls så längesedan så nåddes Sveriges befolkning av den goda nyheten om att restauranger från och med den 1:e juni kommer att ha öppet till 22.30. För mig betydde det framförallt en sak – DATE MODE ACTIVATED! Visst har man väl i praktiken kunnat dejta även då restaurangerna har stängt 20.30, men det förlorar ju nästan all sin charm. Man vill ju sitta länge och prata, äta gott och liksom låta sig försvinna in i stunden. Men med en servitör som stressat påminner om sista beställningen och en konversation som knappt hunnit att starta så är chanserna för att den stämningen ska uppstå ganska litet.

Med det sagt så är jag extremt laddad på att dejta varenda liten kotte. Inte en man i Stockholms innerstad går säkert. Skämt å sido, jag ska hålla mig lugn… men med vissa utsvävningar! Pirret som infann sig när jag insåg att jag kunde börja dejta igen fick mig att tänka några extra varv kring ett fenomen. Fenomenet jag pratar om är de faktum att vissa har en hel svärm med killar efter sig och andra har det inte. Jag är helt övertygad om att det beror på vilken inställning man har till att dejta och hur man beter sig emot sin dejt. Visserligen är det inte önskvärt för alla att ha en svärm av hopplöst förälskade beundrade runt varje hörn, men för andra kan det också vara lite utav ett drömscenario. Så oavsett om du vill ha en flock efter dig eller bara en person så fungerar samma principer som jag kommer att ta upp i den här artikeln. Här kommer mina bästa tips för att din crush ska falla för dig:

Var dig själv

Att spela spel med en dejt bokstavligen stinker 2010. Lägg ner med allt vad spel eller fasad heter och var 100% dig själv mot din dejt. Var öppen och bjud in den andra personen till din personlighet och till dina tankar och känslor. Att visa vem du är redan från start kommer att gynna dig även i det långa loppet så glöm inte av att verkligen bjuda på sanningen om dig själv. Som en bonus så blir det även mycket lättare för din dejt att vara sitt sanna jag gentemot dig om hen känner att det du visar är genuint. Då får du direkt se vem din dejt är också. Snacka om win win!

Var inte desperat

Att se varje första dejt som en potentiell livspartner är sunt och visar på respekt. Men gå inte över gränsen. Även om du verkligen kan se din framtid i en person du just börjat dejta så spara lite på det. Kärlek och känslor tar tid och om din motpart inte har hunnit tänka eller känna samma känslor som du har än så kan hen bli iväg skrämd av alla snabba bud. Låt istället saker ta sin tid, kom varandra lite närmare hela tiden och låt saker växa fram. Jag lovar att din crush kommer att bli galen i dig om hen får lite utrymme till att faktiskt bli det.

Våga chansa

Låt säga att din crush är den där snygga personen du alltid ser på Ica där du handlar, eller tränaren på gympasset du alltid går på. Då gör du helt rätt i att våga fråga ut personen på en dejt eller fråga om hens telefonnummer. Att våga chansa och testa sig fram i dejtingvärlden är både roligt och spännande! Så sätt inte käppar i hjulet för dig själv, utan se det som en rolig grej och våga chansa lite. Det värsta som kan hända är att man får ett nej – och ärlig talat, hur illa är det egentligen?

Kom med roliga förslag

Om du har din crushs nummer och ni har en pågående flirtig dialog så var inte rädd för att komma med roliga förslag. Att visa att man kan vara personen som kan ta initiativ är toppen om du vill att din crush ska gilla dig. För vem blir inte tok kär i en person som är rolig att ha i sin närhet och som kan bjuda på förslag? Lägg lite tid på att klura ut något som ni hade kunnat ha roligt utav ihop och gör det till en rolig upplevelse för er båda. Har ni kul ihop så ökar chanserna att det blir ni i slutändan!

Visa med kroppsspråk

Vårat kroppsspråk är den tydligaste signalen vi kan ge till vår dejt om att vi tycker om hen. Behandla inte din dejt som en kompis utan visa med kroppsspråk att ni faktiskt är ute på en dejt. Det behöver inte vara stora gester, men att stryka din dejt över kinden eller lägga en hand på knäet är mer än nog. Våga även att hålla ögonkontakt med din dejt under er tid ihop – det gör att ni blir mer sammansvetsad. Var alltså inte rädd för att visa din dejt att du gillar hen, du måste visa att du är intresserad för att personen ska bli intresserad tillbaka.

Ge inte upp

Hur många kärlekshistorier ser ut såhär: “jag försökte ragga upp Rasmus en gång, det gick och nu har vi barn”… inte så många! Precis som med många andra saker i livet så måste man kämpa för det som verkligen är värt att ha. Kämpa och ge inte upp på kärleken, oftast krävs både rätt timing och rätt setting. Så våga försöka fler gånger för att ha större chans till att allt blir rätt. Observera att om personen tydligt kommunicerar att den inte är intresserad, då kan det dock vara dags att gå vidare!