Stockholms bästa lunchställen

Hawaii Poké (Mäster Samuelsgatan 9)

En av de största trenderna inom mat 2017 är helt klart poke bowls och det slår upp nya ställen var och varannan dag. Vi är dock fortfarande förtjusta i ett av de första ställena som serverade poké bowl i Sverige – Hawaii Poké på Mäster Samuelsgatan. Här hittar man poké bowls i olika smaker med allt från lax till kyckling eller tofu. Ett ställe som passar alla helt enkelt! Nu har de dessutom öppnat sin andra restaurang i Gallerian vid Hamngatan i Stockholm. Ett lunchrätt ligger på 105-125 kr. 

Foto: hawaiipoke.se

Matdistriktet (Rådmansgatan 57)

En av Vasastans populäraste lunchhak är definitivt Matdistriktet. Här plockar man sin mat i lösvikt för att minska matsvinn – smart tycker vi! Buffén består av allt du kan tänka dig och är alltid lika fräsch. Varning för mycket folk vid lunchtid, det här stället är omåttligt populärt hos kontorsarbetare i närheten. På senare tid har man även öppnat upp på Kungsholmen, Warfvinges väg 31. Lunchbuffén ligger på 29 kr per hekto. 

Foto: matdistriktet.se

Holy Greens (Mood, Norrlandsgatan 13)

Ett av de senaste trendställena som precis slagit upp i Stockholm är Holy Greens. Kända för sina hälsosamma och fräscha sallader. Här kan du dessutom beställa din mat online och hämta ut vid önskad tid, eller varför inte beställa leverans till jobbet? På menyn finns sallader i alla olika smaker, juicer och andra hälsosamma produkter. Holy Greens finns även i Malmö och Helsingborg, stort plus för det! En lunchsallad ligger på 85-105 kr.

Foto: Mood Stockholm

Sally Voltaire & Systrar (Åhléns City, Drottninggatan 45)

Ett ställe som under en längre tid varit populärt hos Stockholmarna är Sally Voltaire & Systrar som tidigare låt i PUB-huset (nuvarande Haymarket). I deras nya lokaler högst upp i Åhléns City finns plats för över 150 sittande gäster, så detta är ett perfekt ställe om du inte vill ta med lunchen till jobbet. Här byts menyn ut varje dag, hit kan du alltså gå sju dagar i veckan och alltid få något nytt! Lunchen ligger på 109-139 kr.

Foto: ahlens.se