Reseguide: Alla platser du behöver besöka i Köpenhamn

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#000000″ radius=”3″ class=””]

⚡️ Snabbfakta ⚡️

Valuta: Danska Kronor
Språk: Danska
Pris: $$$$ (danska kronan är stark!)
Klimat: Samma som i Sverige
Högsäsong: Året om!
Aktivitet: Bra restauranger, shopping och fest

[/su_note]

Eftersom att jag de senaste åren har jobbat för danska modehus har jag tillbringat mycket tid Köpenhamn. Efter att ha ”bott” i staden under fyra veckors tid i april så fick jag uppleva ännu fler delar av Köpenhamn jag tidigare inte sett. Jag har hunnit prova mycket, men denna guide är till för dig som åker över helgen och vill ha några riktigt vassa tips.

Har du redan hunnit med att beta av dessa? Hör av dig så skickar jag några ytterligare pärlor att se!

Brunch?

Fars Dreng

Ett klassiskt brunchställe med både god, enkel och ögonvänlig mat. De tar inga reservationer för bord och inte heller beställningar vid bordet, utan du beställer det du är sugen på vid disken och krigar till dig till en sittplats. Inget för den bekväme men ett ställe man inte får missa!

Beau Marché

En gömd pärla på en mysig bakgård bakom vintage/inredningsbutiken med samma namn. Stilen är fransk och mysigt, här beställer du gärna en kaffe och ”petite croissant” medan du läser tidningen i lugn och ro. Om du brukar se fina Instagram-frukostar från Köpenhamn kan jag lova att majoriteten av dessa är fotograferade här!

Sonny

Mysigt och personligt brunchställe. Väldigt få bord är tillgängliga så var där i god tid! Beställ avokadosmörgåsen och en stor kaffe – enkelt är oftast bäst.

Kaffe på Sonny

Lunch?

Restaurant Silo

Det här är stället för dig som gillar fina vyer och mer exklusiv mat. Det ligger på 17:e våningen men har ändå överkomliga priser. Förutom riktigt fin utsikt så ligger restaurangen i ett up and coming område i Köpenhamn med gamla industrilokaler. Här blir du garanterad en vacker utsikt!

Ravage

Av danskarna klassas detta ställe som “turistiskt” men jag tycker att det ligger på Köpenhamns bästa spot – de har dessutom sol på uteserveringen hela dagen! Menyn är bred och erbjuder mat och människor för alla, du vet aldrig vem du stöter på här.

Lunch på Ravage

Bottega Barlie

Nyöppnad bottega som är det perfekta stället för en mysig lunch (eller middag) om du är sugen på att dela mate och ett riktigt bra vin. Litet och trångt men värt att köa för!

Shopping?

Strøget

Köpenhamns trängsta och längsta shoppinggata, här hittar du allt från Louis Vuitton till H&M. Missa inte sidogatorna, där hittar du gömda butiker och caféer som är värda att besöka.

Vintage Hunt i Frederiksberg

Hyr en cykel och åk till området Frederiksberg. Gå runt på gatorna kring Frederiksbergs Allé för att hitta fina vintagebutiker med allt en salig blandning. Här finns både budgetfynd och exklusiva väskor för ett bra pris. Jag gjorde ett riktigt väsk-kap senast jag var där, en Fendi Peek-a-Boo bag som jag fick till ett otippat bra pris!

Vintage i Frederiksberg

Illum

Illum är Köpenhamns mest exklusiva varuhus och de erbjuder allt inom mode och skönhets. Många modehus har sina egna shop in shops i varuhuset med ett stort sortiment tillgängligt. Förutom shopping så har de också en bra restaurang på högsta våningen med en härlig takterrass för drinkar i solen.

To-Do?

Hyr en cykel!

Mitt absolut största tips att göra i Köpenhamn är att hyra en cykel och se staden från cykelbanan. Hela staden är uppbyggd för cyklister och du tar dig fram i trafiken utan problem. Det finns så många, fina områden att se i Köpenhamn – och det här är det absolut härligaste sättet att sig till dem!

Cykla runt på Köpenhamns gator.

Hotel Sanders

Något av det mysigaste jag vet är att cykla till detta hotell, sätta mig vid brasan och beställa in en varm choklad. De har en atmosfär som känns som hemma, men ändå med en exklusiv känsla. Hotellet har även både innergård och uteservering som är perfekt för en eftermiddagsdrink.

Manon Les Suites

Om du känner för avkoppling på ett inspirerande ställe så är detta hotell-spat för dig! Du stiger in i ett poolområde man sällan upplever, det är helt fantastiskt vackert. Ett av Köpenhamns bästa (och mest fotade!) hotell just nu.

Glyptoteket

Det här är mitt favoritmuseum för att de erbjuder många olika typer av utställningar. Förutom de klassiska utställningarna så har de en av de finaste inomhus-trädgårdarna jag någonsin sett. Också ett mysigt café och butik. Jag lämnar alltid Glyptoteket inspirerad!

Glyptoteket

Middag?

Pastis

Det här är stället att besöka om du är sugen på det franska, både när det kommer till mat och atmosfär. Mysigt ställe, bra musik och goda drinkar! Försök få ett bord på uteserveringen.

Restaurant NOI by Nobis

Svenska hotellgruppen Nobis har för inte så länge sedan öppnat sitt nya hotell och restaurang i Köpenhamn. Hit går du för bra mat, cool inredning (älskar trapporna!) och fin innergård.

Trappan på NOI

Kødbyen

En område i västra Köpenhamn som är lite mer ”edgy” och erbjuder restauranger, barer och uteserveringar som absolut är värda att se. Här är det inte direkt fint i kanten, men väldigt kreativt och inspirerande.

Cocktails?

Balthazar

En mer uppstyrd cocktailbar som tillhör Köpenhamns finaste hotell – D’Angleterre. Trots att det är flådigt är det ändå bra drag och väldigt goda drinkar. Har du tur så blir det dans där efter tolvslaget!

Drink på Balthazar

Dandy

Cocktailbar som också erbjuder klubb efter midnatt. Här får du goda och fotovänliga
drinkar, men också cool inredning och bra musik (läs: gamla hits!) som du kan dansa till.

Søpavillonen

Det är senaste klubböppningen i Köpenhamn är detta ställe som också ligger trevligt vid vattnet på en bro. Inte alltid helt lätt att komma in alla gånger, men absolut värt ett försök – säg att du är svensk så brukar det vara lättare!

Köpenhamn, Voila!