Såhär blir dina ben redo för barbentsäsongen

Samarbete medPanasonic

Sommar innebär för de flesta utav oss att vi klär oss i enklare, lättare kläder. Vi visar stolt upp våra spiror som pryds av en svallande kjol och äntligen får dom chansen att visa sig igen efter en lång vinter undangömda under en långbyxa. Ibland kommer sommaren och överraskar oss – och då gäller det att snabbt bli redo att bära kortbyxor igen.

Jag tror dock inte att jag pratar för bara mig själv när jag säger att det inte alltid känns super bekvämt att visa upp ett par torra, bleka ben täckta av knottror efter rakningen. Jag bjuder faktiskt hellre omvärlden (och mig själv) på ett par ben som glänser, är gyllenbruna och lena. Det är givetvis ett fritt val om vill raka eller inte, men om man vill raka så tycker jag att det bästa är att göra det med en epilator. Då håller nämligen resultatet längre och du slipper irritation som rakning kan föra med sig. Inför den här artikeln fick jag testa Panasonics epilator EL-8A och jag kan säga att jag är helt hooked. Jag har tidigare trott att epilering är smärtsamt och ganska otympligt. Jag gillar ju att raka benen i duschen och det kan man ju inte göra med en epilator… trodde jag ja! Med EL-8A kunde jag hur smidigt och smärtfritt som helst epilera mina ben i duschen. Och resultatet höll nästan en hel vecka. Här har jag gått runt i ett helt liv och trott att jag bara får leva med stubbiga ben… no more.  Här kommer en steg för steg guide till hur dina ben blir redo för barbent säsongen:

Peela

Att peela sina ben (och resten av kroppen) då och då är en nödvändighet. Peeling ger din hud lyster genom att ta bort döda hudceller och hjälper även till med att sätta igång blodcirkulationen. Man kan säga att peeling är det som förbereder huden för allt bra vi kommer att applicera på den i senare steg. Vi vill ha en helt ren hud utan döda hudceller som får vara vår bas för allt bra vi ska ge den. Applicera alltså valfri peeling i duschen och jobba med stora runda rörelser över hela kroppen. Tänk på att välja en peeling med en styrka som passar din hud. Klarar din hud av mycket och har en del som behöver peelas bort kan du välja en med mindre sandkorn i och om du har en känslig hud väljer du en peeling med större korn i sig. Anpassa efter just din hudtyp och tänk på att aldrig peela så att huden ömmar. Då är det bättre att peela oftare än att överdriva någon gång då och då.

Epilera

När peelingen är klar är det dags för epileringen! Med Panasonics EL-8A epilator kan du välja om du vill ta med dig epilatorn in i duschen eller om du vill använda den utanför duschen. Du kan med fördel epilera med varmt vatten och duschgel då det blir det mest skonsamma alternativet för huden. Med EL-8A får du en effektivare och snabbare epilering då den har ett brett epilatorhuvud med dubbla skivor och hela 60 pincetter. Maskinen tar dessutom hårstrå ner till 0,5mm och det är också det som gör att resultatet håller sig så länge. Med Panasonics EL-8A kan du dessutom byta huvudet på din epilator och sätta på det fantastiska fotvårdstillbehöret som medföljer. Du kan alltså även fila dina fötter med epilatorn – snacka om att anordna sitt eget hemmaspa!

Epilator ES-EL2A

Ett epilatorhuvud som kan röra sig 90 grader för att kunna följa kroppens former. Ett Double Disc System med två skivor och 60 pincetter som gör din hud lenare för varje drag. EL-serien har 3 olika hastigheter att välja med. Du väljer själv beroende på vilken kroppsdel du behandlar. El-serien är designad för att komma åt på svårtillgängliga ställen. Därför går huvudet att röra i 90 grader och kan följa kroppens former nära huden. EL-serien är helt vattensäker och du kan använda den i badkaret eller duschen. Hårborttagningen blir enklare eftersom huden blir mjukare av varmt vatten. Tre olika tillbehör ger dig en mjukhet som vara längre. Ett multifunktionshuvud för armar och ben, en praktisk förvaringspåse och rengöringsborste.
895kr från Panasonic
Köp

Epilator ES-EL8A

Ett epilatorhuvud som kan röra sig 90 grader för att kunna följa kroppens former. Ett Double Disc System med två skivor och 60 pincetter som gör din hud lenare för varje drag. Kommer med flera olika användbara tillbehör inklusive hudskydd för känsliga områden, ett mindre epileringsblad för bikinilinje och underarmar, raknings- och trimningshuvud, ett kamtillbehör och fotvårdstillbehör.
1 299kr från Panasonic
Köp

Bodylotion

Efter att du har använt din peeling samt gjort din epilering så jobbar vi med återfuktning. För att få till det där silkeslena resultatet så hänger mycket på återfuktningen. Vi vill bomba våra spiror med återfuktning så att dom har chans att skina ikapp med solen. Har ni inte testat Bum Bum Cream än så gör det direkt! Den återfuktar på djupet och ger din hud ett riktigt plumpat och återfuktat resultat. Var inte heller rädd för att använda någon olja eller bodyshimmer, det är som att ge dina ben en dos utav highlighter. Applicera med fördel ditt shimmer längst skenbenet, det skapar en illusion av ett längre ben (om det nu är det man är ute efter).