Serier att se fram emot i höst

Bild: Papayalovin

Hösten står runt hörnet, vilket också är lika med tid till att sjunka ner i soffan framför en serie. Det finns något riktigt mysigt i att fastna för en serie som praktiskt taget känns omöjlig att stänga av. Och inte minst när man räknar ner dagarna tills det är dags för ett nytt avsnitt. Personligen har jag dessutom haft en otrolig torka när det kommer till serier senaste tiden, så jag känner mig extra pepp på en höst med massa nytt. I denna artikel listar jag serier att hålla koll på i höst!

The Kardashians, säsong 2 

Premiär: 22 september på Disney Plus. 

Under många år har vi fått möjlighet att följa den världskända familjen Kardashians liv, och efter hela 20 säsonger av Keep Up with the Kardashians så presenterade familjen en helt ny serie, The Kardashians på Disney Plus. I september är det äntligen dags för säsong två. En trailer avslöjar att vi i den andra säsongen av The Kardashians bland annat kommer få ta del av Kourtney Kardashian och Travis Barkers planering av deras magiska sagobröllop, Kim Kardashian tillsammans med Pete Davidson, Kylie Jenners förlossning, Kris Jenners sjukhusvistelse och Kholé Kardashians dejtingliv. Är ni lika taggade som vi är på säsong två av The Kardashians? 

Snabba Cash, säsong 2

Premiär: 22 september på Netflix. 

I höst är det äntligen premiär för andra säsongen av Snabba cash, och som jag har längtat efter detta! Handlingen utspelar sig ett år efter händelserna i säsong ett. Huvudpersonen Leya, spelad av Evin Ahmad, är mer framgångsrik än någonsin tidigare och hennes företag står precis inför en börsnotering. Men Leya plågas fortfarande av minnena av Salim och rädslan kring att hennes kopplingar till den undre världen ska hinna ikapp henne.

Nere 

Premiär: 21 augusti på Viaplay.

I Viaplays nya mörka dramakomedi Nere möter vi Fanny, en ung kvinna som en natt råkar ut för en trafikolycka och hela hennes värld vänds upp och ned. Fanny, som blir paralyserad från midjan och nedåt, måste anpassa sig till en helt ny livssituation, samtligt som hon bearbetar sorgen efter att bästa vännen Kurt omkommit i samma olycka. Tina Rygh, som är seriens upphovsperson och huvudförfattare, har beskrivit produktionen som en serie om människor i en krissituation. Där Fanny inte uppfyller normen för hur man ska vara som sörjande. Det ska bli intressant att följa skildringen av den väldigt tragiska handlingen.

Heder, säsong 3

Premiär: 12 september på Viaplay. 

Äntligen är det dags för en ny säsong av succéserien Heder, serien där vi får följa fyra advokater som en Advokatfirma som främst företräder kvinnor utsatta för vålds- och sexualbrott. Men under ytan döljer kvinnorna på Heder mörka hemligheter. Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius fortsätter spela seriens huvudroller. De nya avsnitten börjar med ”ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor som visar sig kunna kopplas till incelrörelsen”. Om ni inte har sett seriens tidigare säsonger ännu, så kan jag verkligen rekommendera det!

The Handmaid’s tale, säsong 5

Premiär: 15 september på HBO Max. 

För alla Handmaid’s tale fans – gör er redo för en ny säsong! Det här är en serie som minst sagt innebär blandade känslor, och trots den otroligt mörka handlingen så går det inte att sluta kolla. I säsong fem ser det fortsatt mörkt ut för June, men Gilead har försvagats och kampen om att återförenas med hennes dotter fortgår. The Handmaid’s tale utspelar sig i en dystopisk framtid där en religiös och konservativ grupp styr landet Gilead. I Gilead tillfångatas fertila kvinnor av rika, mäktiga och barnlösa familjer där deras enda uppgift blir att föda barn.

Uncoupled

Premiär: 29 juli på Netflix.

Den här serien släpptes redan i somras, men vi har pratat om den så mycket på kontoret att jag kände mig tvungen att tipsa om den. I ”Uncoupled spelar Neil Patrick Harris New York-bon Michael, som efter en 17 års lång relation blir dumpad och därefter hamnar i en kris. Vem är han som singel? Hur dejtar man? Hur har man sex som singel? Och hur går man vidare? Serien är skapad av Darren Stars, samma som till Sex and the city, vilket gör det till ett måste att se. Eller vad säger ni?

House of Dragon

Premiär: 21 augusti på HBO Max. 

Höstens största snackis! Den omtalade Game of Thrones-spinoffen är här! House of the Dragon utspelar sig 200 år före händelserna i Game of Thrones, och kretsar kring familjen Targaryen. Har ni tittat på första avsnittet än? Isåfall, vad tyckte ni?

*

Vill du läsa mer om livsstil på FORNI? Klicka här!