Sommarens stora händelser – det här vill du inte missa

Bild: Fashion Night

Du är säkert i full gång att planera din sommar om du inte redan gjort det. Men även om vi svenskar gärna drömmer oss bort till härliga utomlandsvistelser med gelato-glass, sangria och turkost vatten så ska man inte underskatta den svenska sommaren. Ljusa sommarnätter, fantastisk natur och vänligare temperaturer är inte att förringa. För även om vi förmodligen kommer att behöva klä på oss flera lager kläder för att klara vissa grillkvällar, så lever drömmen om den svenska sommaren alltid kvar, och den är fantastisk som den är. Bara för att du är i din hemstad betyder det inte heller att du inte kan ha semester, eller njuta av sommaren – speciellt med allt roligt som landet har att erbjuda. Borta bra men hemma bäst, eller? 

Fotbolls-VM

Vare sig man är ett fotbollsfan eller inte så går det inte undervika engagemanget ett världsmästerskap som fotbolls skapar. Det blir ytterligare en anledning att umgås, vi hittar gemenskap och flera platser i Stockholm bjuder upp till dans – eller fotboll i det här fallet. Fotbolls-VM går av stapeln den 14 juni och pågår till 15 juli. Runt om i staden kan du samlas med andra för att se Sverige (förhoppningsvis) springa mot guld. Stockholm under stjärnorna, Trädgården, Ljunggrens, Boqueria, och Kasai är några härliga ställen i stan du kan besöka i detta syfte.

 

Bild: Gröna Lund

Konserterna på Gröna Lund 

Billy Idol, Oskar Linnros, Molly Sandén, Sandro Cavazza, Goo Goo Dolls, Melissa Horn, Joll Johnson, HOV1, Markus Krunegård, Daniel Adams-Ray – det är är bara några av namnen du kan se på stora scen i sommar. Ta en en härlig båttur eller promenera ut till Djurgården och passa på att ta några åk bland Gröna Lunds attraktioner när du ändå är där – det kommer väcka barnet inom dig. Köper du Gröna Lunds gröna kort har du entré hela säsongen, och din konsertsommar är klar!

 

Bild: lntvglobal.com

Summerburst

En av Sveriges mest hyllade festivaler och stora sommarhändelser är Summerburst. I år är den tillbaka på Stadion i Stockholm och Ullevi i Göteborg, två av Sveriges mest omtyckta arenor. I Göteborg hyllades den nyligen bortgågne Avicii med en tyst minut och och man kunde se artister som Alan Walker och Axwell & Ingrosso. På Stadion i Stockholm kommer förutom nämnda artiser även namn som Benny Benassi, Galantis och State of Sound inta scenen.

 

Bild: Way Out West

Way out West 

Festivalen som fått den fashionabla stämplen. Här samlas det trendmedvetna modefolket med musikälskare från hela världen. All mat och dryck är vegetarisk, vilket placerar dem i framkant då festivaler annars ofta kan vara traditionella. Vad som också gör Way out West unikt är att den ligger i utkanten av Göteborg, vilket gör den till en city-festival. Många bor på hotell och spenderar mycket tid i själva staden mellan spelningarna, framförallt när kvällen närmar sig och klubbarna anordnar officiella efterfester. Listan är lång på namn, men i år kan du bland annat se Mwuana, Lykke Li och Kendrick Lamar.

 

Bild: Fashion Night

Stockholm Fashion Week – Fashion Night

Två gånger per år visar några av Sveriges främst klädmärken upp sina kommande kollektioner, och den 28-30 augusti är det dags för SS19. De flesta visningar har en inbjudningslista till profiler i branschen, men många har börjat sända live för att nå ut till andra intresserade. Utöver modevisningarna märks det ofta på stan att modeveckan är igång – runt Grand Hotel och Berns ser man ofta mycket inspirerande människor med hög modegrad, en fröjd för ögat. Kring dem cirkulerar streetstyle-fotografer från internationella platformar och magasin som Vogue, och många butiker tar tillfället i akt att arrangera trevliga tillställningar för allmänheten. Stockholm Fashion Week avslutas även med Fashion Night dit alla är välkomna, den äger vanligtvis rum på Biblioteksgatan som då spärras av. Förvänta dig en modefest med mycket give-aways, rabatter, underhållning och mingel. 

 

Bild: conversationsabouther.net

Beyonce, Jay Z, Britney Spears och Justin Timberlake 

Fyra artister med en speciell plats i mångas hjärtan på en och samma sommar. Beyonce och Jay-Z åker på en omfattande turné under namnet ”On the run ll” vilket blir uppföljaren på deras första gemensamma turné år 2014, ”On the run”. Ser dom gör du på Friends Arena den 25 juni. Inte nog med det, även Britney Spears tar en sväng förbi Sverige och Sandviken (lucky you!) med ”Piece of me” turnén, och hennes föredetta pojkvän, då medlem i pojkbandet Nsync, spelar på Friends Arena även han den 31 juli. 

 

Bild: TT Nyhetsbyrån

Almedalsveckan 2018

Vi står inför ett valår och inte vilket som helst. Det är mycket som händer i vårt lilla land, och inte minst ute i stora världen vilket innebär att vi i svenska befolkningen sitter på ett viktigt beslut. Detta gör att årets Almedagsvecka blir ännu intressantare. Almedalen ligger på Gotland vilket har mycket att erbjuda, en perfekt semesterdestination för dig som vill ha sol och bad, trevliga restauranger och vacker miljö inom Sveriges gränsen. Är du inte sugen på att åka dit kan du följa allt genom Almedalens egna sociala kanaler och nyhetsbrev, eller hålla dig uppdaterad via de flesta medier.