Ta vara på sensommaren

Bild: Claire Rose
September, åh du underbara sensommarmånad. Det finns något väldigt speciellt med den här månaden. En tid för reflektion och omstart. En ny typ av energi och kraft. Tid för att suga in det sista av sommaren. Jag är tror inte att jag är ensam om att ibland göra misstaget att skynda in i hösten lite väl fort, men det här året ska jag se till att verkligen försöka ta vara på sensommaren. Är ni med mig? Jag har listat mina bästa sensommar-tips!

Bruncha med någon du tycker om

Boka in en brunch med någon du tycker om! Sitt länge, och fyll på med kaffe flera gånger! Den klassiska helgbrunchen går å andra sidan hem året om, men det är ett perfekt sätt för att maxa sensommarhelgerna! Oavsett om du bjuder hem några vänner eller ses ute är detta ett säkert kort som kommer ge dig energi inför stundande vecka.

Maxa uteserveringarna

Varför älskar vi uteserveringarna så mycket? Tiden för att sluta upp med dina vänner på en uteservering är ännu inte över. Jag vet att många skrattar när vi sitter invirade i våra filtar och suger in så mycket sol vi bara kan, men är det inte lite härligt ändå?

Kvällspromenera

Nyttja att ljuset fortfarande är med oss och ge dig ut på en kvällspromenad! Leta upp ett mysigt promenadstråk i närheten där du bor, be en kompis hänga på, och voilá! En mysig sensommaraktivitet som kräver absolut noll.

Använd dina ”mellan-kläder”

Du vet det där du har i garderoben som är för varmt på sommaren, men för kallt på hösten och vintern? Nu är tiden här för dessa plagg här! Maxa september genom att bära alla dina ”mellan-plagg” och känn dig snyggast i stan!

Gå på After Work’s

Det kommer inte att vara lika mysigt när det blir mörkt vid klockan tre, och man längtar hem efter jobbet. Tid för att krypa upp i soffan framför en film kommer, det lovar jag dig! Ta den där Aw´n eller middagen – du kommer inte att ångra dig.

Baka äppelpaj

Sensommarluften doftar sött av äpplen och fuktigt gräs! Vilket bara kan betyda en sak – tiden för äppelpaj är här! Finns det då något godare än knäckig äppelpaj med extra mycket kanel och kardemumma. Och såklart, ännu mer vaniljsås!

Styr upp en kräftskiva

Sensommarens höjdpunkt! Det är september och tiden för överfyllda fat med kräftor, sånghäften och glada hattar är här. Styr upp en kräftskiva med dina nära och kära och njut av årets sista sommarfest!

Unna dig ett nytt höstplagg

Romantiska klänningar i alla ära, men det är något visst med höstmodet. När graderna sjunker och en ny årstid står runt hörnet, då får jag alltid ett infall för att rensa garderoben. Unna dig ett nytt höstplagg och gör dig redo när hösten väl är här.

*

Vill du läsa mer om livsstil på FORNI? Klicka här!