Tips på hur du skapar mervärde i din vardag

Bild: Papayalovin

När det kommer till att unna sig och att tillsätta lite lyx i vardagen är jag en självutnämnd expert. Jag älskar att få en måndag att kännas som en fredag och tänker ofta på vad jag kan göra för att sätta mervärde i min vardag. Dock är det lätt, vilket många nog kan känna igen sig i, att fastna i mönster där veckorna bara springer förbi. Vad lycka är och hur vi definierar en givande vardag är såklart subjektivt och skiljer sig beroende på vem vi frågar. Men att fylla vår vardag med små mikrodoser av lycka är något jag tycker vi alla borde sträva efter. Det behöver varken vara dyrt, svårt eller jobbigt.

Helt enkelt, små handlingar som fyller oss med endorfiner och som gör livet lite härligare. Jag har listat ett par to-do’s som jag hoppas kan sätta en guldkant på er tillvaro och ge oss lite extra lyx och mervärde när vardagen nu kommer ifatt oss. 

Gör hemmet till en harmonisk plats

Först och främst – gör ditt hem till en plats som du verkligen mår bra av och vill vara på! Ni vet känslan som infinner sig när man kommer hem till en person som verkligen vet hur man skapar en harmonisk och trygg känsla? Det doftar gott, är precis lagom med belysning och i bakgrunden hörs lugn musik. Sträva efter att skapa den känslan hemma hos dig själv! Det krävs egentligen inte mycket för att jobba fram den där mysfaktorn och det tar inte heller speciellt lång tid.

Börja redan på morgon – jag är förmodligen inte den första som säger det till dig, men bädda sängen! Att bädda sängen skapar en känsla av prestation, som en liten seger att kickstarta dagen med. Fortsätt när du kommer hem från dagens göra, lägg ett par minuter på att göra hemmet mysigt. Fixa rätt belysning, öppna ett fönster, tänd ljus, sätt på lite musik och försök skapa en avslappnad miljö. Det kan verkligen få vilken dag som helst att bli lyxig! 

Klä dig efter vilket humör du vill eftersträva

Dress for success, eller vad säger ni? Att välja outfits som reflekterar ditt humör och vad du vill prestera är en bra utgångspunkt när du ska välja kläder på morgonen. Sätt på dig favoritplaggen en helt vanlig måndag – det sätter verkligen en guldkant på den dagen och ger inspiration! Kanske även passa på att planera in en AW för att maximera känslan? 

Gör en spa eller hudvårdssession hemma

Detta är något som inte kan göras för lite! Schemalägg och frigör tid någon kväll i veckan för ett hemma-spa. Tänd ljus, sätt på lite musik som gör dig avslappnad och får dig att känna dig lugn. Sen är det bara att plocka fram din favoritprodukter och sätta igång! Kör en kropp- och ansiktspeeling, applicera hårinpackning och unna dig en ansiktsmask. Ett tips är att inte slarva med rengöring och exfoliering eftersom de hjälper huden att ta till sig ansiktsmasken! Sätt på en kopp te och njut av varje steg i din hudvårdssession i lugn och ro. Måla naglarna, färga fransar och bryn, lägg gurkskivor på ögon – you name it! Allt du kan komma på som får dig att må bra är kvalificerat!

FORNI

Bild: Yaraline    

Preppa frysen med is 

Okej, nu kommer jag med ett riktigt lifehack! Denna var jag bara tvungen att ta med. Blir inte allt godare och känns lyxigare med lite is i? Drick vatten i ett vinglas, fyll det med is och toppa med en citronskiva. Hur lyxigt känns inte det? Eller, varför inte byta ut eftermiddagskaffet till en iskaffe. Mmmm… 

Hör av dig till en vän

Här kommer en liten friendly reminder – hör av dig till en vän idag. Skicka ett sms, ring eller varför inte dela något roligt du ser på Instagram. Visa att du tänker på och saknar någon som är viktig för dig. Det gör dig inte bara uppdaterad på dina vänners liv, utan det öppnar även upp för dig att ventilera dina känslor och tankar. När jag vill samla lite extra endorfiner ringer jag till en vän. Att få en inblick i deras liv är något som absolut ger mig mervärde i min vardag!

Å andra sidan, ibland kan det kännas otroligt lyxigt att bara stänga av! Är det en dag du känner för att bara vara i tystnad och fokusera på en riktigt bra serie. Sätt telefonen på flygplansläge, eller stäng av den helt och zona ut. Lyssna på dig själv!

Lyxa till vardagsmaten

Även vardagsmaten går att sätta en guldkant på! Säg nej till snabbmakaroner och unna dig något du tycker är riktigt gott. Laga tacos en tisdag, tillsätt efterrätt på middagsmenyn en onsdag eller lyxa till det med en lättlagad trerättersmeny en torsdag. Det är lätt att fastna i vardagslunken efter semestern och energin till att stå i köket räcker liksom inte till. Men det finns så mycket recept på lättlagad vardagsmat som ändå känns lite lyxigare. Behöver du inspiration? Läs våra recept här!

När vi ändå är inne på mat – glöm inte eftermiddagsfikat! Ni som följer oss på FORNI, vet att vi är mästare på fika. Finns det något bättre på eftermiddagen än en riktigt god kanelbulle? Jag tror inte det!

Mitt största tips till er är att inte lägga så mycket fokus på vilken dag det är. Ta ett glas rödvin på en måndag, eller gå och lägg dig innan 21 på en fredag. Det är lätt att vi förknippar mysiga stunder med fredag och helg – men så behöver det inte vara! Skapa mervärde och lägg tid på saker som gör din vardag givande! 

*

Vill du läsa fler artiklar om livsstil? Klicka här