Vad säger färgen på dina kläder om dig?

Bild: Nina Sandbech

Visste du att färgerna du bär säger en hel del om hur du uppfattas av andra och vad du utstrålar? Det här är något som är helt nytt för mig, men något som jag inte riktigt kunnat släppa. För visst låter det rätt logiskt ändå? Färger är ju verkligen något som frambringar känslor, och på så sätt är det ju inte så konstigt att färgerna du bär påverkar intrycket du ger. Jag kunde inte låta bli att djupdyka i detta så här kommer en crash course! 

Röd 

Jag tror vi är ense om att den röda färgen är starkt förknippad med romantik och verkligen osar energi. Det sägs att den röda färgen signalerar värme och passion, men värt att tänka på är att den också kan uppfattas som argumenterande. Se därför till att välja den röda färgen vid rätt tillfällen. Ingen färg gör än rött sig bättre på en romantisk dejt, men det är ett betydligt sämre val för exempelvis anställningsintervjun. 

Blå 

Jag tror många kan känna igen sig i att färgen blå inger ett lugn. Blå förknippas ofta med pålitlighet, lojalitet, stabilitet och auktoritet. Om du vill klä dig formellt men samtidigt förmedla ett lugn är färgen blå ett utmärkt alternativ. Testa nästa gång du har ett viktigt möte på jobbet – kanske kan färgen på dina kläder hjälpa dig på traven? 

Gul

Om du, i motsatts till mig, gillar att klä upp dig i mycket färg är gul något att satsa på. Gul förmedlar en känsla av självsäkerhet, kreativitet och optimism. Det sägs också att om du använder gul i för stora mängder kan du framstå som oseriös, barnslig och intensiv. Var därför noga med hur mycket gult du använder för att inte riskera att det blir för mycket. Något intressant jag läste var även att introverta personer är mer känsliga för gult än extroverta. 

Svart 

Jag tror inte jag är ensam om att bära färgen svart väldigt ofta. Svart passar ju verkligen alla, och jag tror att många gillar känslan av anonymitet som det inger. Svart är starkt kopplad till sorg, men även makt. Om du bär svart så kommer du utstråla seriositet, men färgen kan också upplevas hotfull. Kanske är detta ett sign till oss alla att faktiskt börja använda mer färg. Eller vad säger ni? 

Brun

Om du identifierar dig som en jordnära och seriös person så är det brun kläder du ska använda. Brunt kan dock vara lite svårt, eftersom många menar att brunt också kan frambringa känslor som tråkig eller humorlös. Men det är ju ändå något med brunt håller sig tidsaktuell säsong efter säsong, det känns tryggt på något vis.

Vill du läsa mer om livsstil på Forni? Klicka här