Daily Forni träffar: Valerie Aflalo

valerie

Det är en varm, men gråmulen dag i april när vi parkerar bilen utanför Valerie Aflalos nyrenoverade hus i Stureby, strax utanför Stockholms innerstad. I trädgården står att gäng hantverkare och fixar inför sommarens planteringar och bygget av en altan. När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av en strålande Valerie – det finns omöjligt några spår av att hon och hennes familj har levt i ett renoveringskaos det senaste året. Huset vi kliver in i är luftigt, modernt och inrett i en sober färgskala. Här känner man sig genast lugn och harmonisk.


Namn: Valerie Aflalo
Yrke: Kläddesigner, entreprenör och influencer
Ålder: 41 år (men ser inte ut att vara en dag över 30)
Familj: Mannen Johan och tre barn på 2, 5 och 11 år.
Bor: Stureby/Enskede


Det var i oktober 2017 som Valerie och hennes familj flyttade in i den totalrenoverade villan på 200 kvadratmeter i Stureby. Efter att ha flyttat runt mellan den förra lägenheten, svärföräldrarna och kompisarnas lägenhet blev de äntligen tillräckligt klara för att flytta in. I dagsläget är det fortfarande en del inredning som ska göras klart, men huset är både harmoniskt och ser från en gästs perspektiv helt färdigt ut. 

“När vi letade hus var det absolut viktigaste att ha närheten till stan samt dagis och skola så logistiken med familjen skulle fungera. Min man har tidigare bott i Enskede så det kändes direkt som hemma när vi hittade det här huset. Själva byggnaden var förskräcklig, men läget är helt underbart och vi insåg snabbt att vi skulle kunna få till något bra av huset. För mig är det oerhört viktigt att kunna känna mig avslappnad när jag är hemma och det gjorde jag här.”

valerie

Det är många som drömmer om att skapa sitt egna hem. Hur tar man sig igenom en renovering från A till Ö?

Vi började med att själva skissa på en plan för att se om det ens gick att göra något av huset. Min man är väldigt duktig i photoshop så vi gjorde en tydlig ritning där vi fick ner våra tankar och idéer. Därefter fick vi söka bygglov för en hel del grejer. Vissa saker fick vi avslag på, men i slutändan blev det nästan bättre än vi hade tänkt från början. Vi har bland annat gjort en attefallsutbyggnad på 15 kvadratmeter där köket är idag samt att vi både sänkte golvet och höjde taket för att få mer rymd. Efter att vi själva hade gjort en skiss tog vi hjälp av en kompis som är arkitekt, så tillsammans skapade vi en mer utförlig plan för renoveringen. 

Hur har din och din mans relation påverkats av husbygget? Har ni haft samma åsikter?

I början gick det väldigt bra och vi var överens om det mesta, men efter ett tag börjar man självklart bli lite irriterade på varandra. Det har varit otroligt många val och i slutet ville vi bara bli klara. Jag tror vårt förhållande fortfarande håller på att återhämta sig, haha. Det är även påfrestande för relationen att flytta runt och det enda man pratar om när man går på dejter är inredningsval och hur man ska ta sig vidare. I slutändan tycker jag ändå vi klarat det bra!

valerie

Har det varit svårt att skapa ett hem som är snyggt men ändå fungerar för en barnfamilj?

Min åsikt är man inte kan låta bli att ha det fint hemma bara för att barnen kanske råkar förstöra något. Jag tänker inte att ”vi väntar till barnen blir större” utan vill ha det fint nu och så får möblerna hellre slitas. Det finns flera smarta lösningar som även är snygga – till exempel har vårt soffa avtagbar klädsel som man kan tvätta. Barnen har dessutom lärt sig vad de får leka med och inte, så hittills har inget gått sönder!

valerie

valerie

“Min walk in closet är definitivt ett av favoritrummen, och det har såklart alltid varit en dröm. Tyvärr är jag inte så organiserad som person. 98 % av tiden är det rätt stökigt här, haha. Däremot har bara ett gäng utvalda favoritplagg och inte överfyllda garderober. Jag tycker inte min klädstil kräver så många plagg, men jag har en last för festklänning. För att få plats förvarar jag dem inplastade på vinden.

Är din inredningsstil densamma som din klädstil?

Jag har faktiskt funderat en del kring det, men svaret är nog nej. Min klädstil är ganska feminin medan interiören är mer minimalistisk och avskalad. När jag väljer kläder åker det mer än gärna på en klarröd klänning, medan jag i hemmet vill ha mer neutrala och lugna toner. 

Du är entreprenör och jobbar en del hemifrån, hur ser dina dagar ut?

Oftast när jag jobbar hemma är det på grund av jag har någon plåtning eller inspelning, därför fixar jag mig med både kläder och smink. Om jag däremot ska sitta och jobba framför datorn placerar jag mig gärna vid köksbordet med en kopp kaffe och öppnar upp altandörrarna för att få frisk luft. Det är viktigt för mig att få lugn och ro, men jag har gärna lite skön musik i bakgrunden. Ska jag inte plåtas brukar jag ha något enkelt på mig, exempelvis ett par jeans och en stickad tröja. 

valerie

Förutom entreprenör är du även mamma till tre barn, hur får man ihop båda delarna?

Jag håller fortfarande på och löser den gåtan. Vid vissa tidpunkter blir jag helt slutkörd, men då brukar jag fråga mig själv om jag 1. fått tillräckligt med återhämtning och 2. varit snäll mot mig själv. Oftast är svaret nej och jag jobbar ständigt med att bli bättre på att strukturera, inte boka in för många saker samtidigt och låta var sak ta sin tid. Mina bästa tips är att försöka lägga bort telefonen, ta pauser (även om det kanske bara är en timme) och sprida ut alla to do´s under en längre tid istället för att göra allting samtidigt.

Hur tror du att ditt liv kommer se ut i framtiden?

Jag tror vi kommer ha svårt att släppa det här huset efter all tid, kärlek och energi vi har lagt ner på det. Men jag drömmer om att någon gång bo nära vattnet, kanske i en skärgårdsvilla. Gällande jobb har jag så många intressen och tar det lite som det kommer. Däremot har jag en stor passion för mitt klädföretag och hoppas att det får följa med mig i många många år. 

 

Är du nyfiken på att läsa mer om Valerie hittar du hennes blogg här, instagram här och klädföretagets instagram här


Missa inte vår andra intervjuer:
Jennie Liljefors
Andra Farhad
Felicia Åkerström
Camilla Åstrand
Viktoria Chan
Filippa Lundahl