3 enkla frukostrecept som gör varje morgon härligare

Det var en lång rubrik… men man vill ju förmedla innehållet ordentligt redan när du börjar ögna dig igenom rubriken. Jag vet själv hur jag brukar tänka när jag går in och skrollar på mina digitala favoritmagasin… de bästa rubrikerna drar åt sig min uppmärksamhet snabbt som attan. I nästa steg tittar jag på bilderna för att känna av hur lockad jag blir och sist men inte minst har jag olika favoritredaktörer i varje magasin.

Det var ju inte alls det vi skulle prata om idag, sry! Vi skulle ju gotta ner oss i frukosthimlen. Alla älskar frukost. Den som inte älskar frukost har garanterat inte klickat sig in på den här rubriken. Så du som är här, nice to have you here, fellow breakfast-lover. Nu ska jag tipsa dig om 3 olika frukostar som tar (typ) 3 minuter att slänga ihop.

För såhär är det: frukost ska vara gott, men ingen har tid att stå och fixa frukost i en timme. I alla fall inte den som jobbar eller den som har barn. En helgmorgon ibland när lusten och suget kickar in – absolut. Men varje dag? Nix. Gott varje dag är däremot ett trevligt önskemål från mitt håll och därför försöker jag variera och unna mig god frukost i stort sett varje morgon när jag vaknar.

Här kommer tre favoriter!

The perfect berry-bowl

2dl krämig naturell yoghurt (grekisk, vanlig, turkisk, you name it)
1dl crunchy granola (ta din favvo, min är Chelsies granola)
Honung
Blåbär
Hallon
Jordgubbar
Kokosflakes

Så gott, så enkelt, så lyxigt. Ganska dyrt med färska bär, I know, men passa på när det är säsong och så äter du denna frukost flera mornar i rad så att bären inte hinner bli dåliga!

Frukost

Banan-pannkakor (for one)

1 banan
2 ägg
Flingsalt
1 skopa proteinpulver med vanilj eller choklad
Kokosolja till stekning
Lönnsirap till topping

Mixa i din blender, stek i kokosolja, häll över din sirap. Slurp säger det och du får en lagom sockerkick innan jobbet!

Den ultimata ägg och avokado-mackan

1/2 avokado
1 ägg
En skiva av ditt favoritbröd
Flingsalt
Svartpeppar
En skvätt citron
Olivolja
Chiliflakes
Creme cheese

Rosta brödet samtidigt som du steker ditt ägg som du önskar, jag föredrar vändstekt. Bre på ett generöst lager med creme cheese på ditt bröd. Lägg på ägget, skiva upp avokado i tunna slices och sedan toppar du med flingsalt, svartpeppar & chiliflakes. Avsluta med att ringla lite olivolja. Servera med en stor kopp bryggkaffe med havremjölk. Im out!

*

Vill du läsa fler artiklar om mat och recept? Klicka här!