Vad är egentligen ett micellärt vatten och vilka borde använda det?

Samarbete medNivea

Det har gått några år sedan micellärt vatten tog hela skönhetsvärlden med storm, och produkten har sedan dess varit en riktig vapendragare i mångas badrumsskåp. Men även om det micellära vattnet är en självklarhet i vår rutin är det få av oss som faktiskt vet varför vi älskar den så mycket. Vad är det i micellärt vatten som har fått hela världen att falla? Vi djupdyker!

Vad är micellärt vatten? 

I micellärt vatten finns partiklar av olja och tvål (metallsalter) i vatten som bildar miceller. Miceller i sin tur är tvålmolekyler som tack vare de olika partiklarna kan suga åt sig vattenlöslig och oljelöslig smuts. När man hör att micellärt vatten innehåller olja kanske man undrar varför det inte känns oljigt på huden? Rent vetenskapligt beror det på att micellern består av en vattenlöslig ände och en oljelöslig ände – det blir alltså en oljedroppe omgiven av vatten och det är vattnet som ser till att oljan inte överförs till huden. Istället drar oljan till sig smuts och smink likt en magnet, samtidigt som det återfuktar huden. Perfekt om du skonsamt vill avlägsna envist smink eller bara fräscha upp dig under dagen!

 

En stor fördel är också att du inte behöver skölja ansiktet efter att du använt micellärt vatten, det skadar nämligen inte hudens barriärer utan vårdar istället både hud och ögonfransar! Tack vare micellerteknologin behöver du varken gnugga eller skölja av produkten efter användning – ren magi!

Som om dessa magiska molekyler inte redan hade nog med positiva egenskaper, så kan dessutom ett micellärt vatten användas som ansiktsvatten, sminkborttagning och fuktkräm. Läs hur längre ner!

Varför ska man använda det? 

När du rengör ditt ansikte är det viktigt att göra det så skonsamt som möjligt, dels för att inte irritera huden, men också för att hålla huden ung. Det är viktigt att undvika att gnugga eller dra i huden för mycket, för att behålla elasticitet.

Därför är micellärt vatten ett bra alternativ för dig som på ett skonsamt sätt vill rengöra ansiktet. NIVEAs MicellAir Cleansing Water går att använda till att ta bort både sminket på huden och mascaran – mer effektivt än så blir det inte. Eftersom du varken behöver riskera panda-ögon eller använda vatten är det perfekt för dig som är on the go om dagarna. Nu kan du enkelt sminka om dig på kontoret innan du ska vidare på AW, allt du behöver är en bomullspad och MicellAir Cleansing Water.

Micellar Water Sensitive Skin

NIVEA:s Micellar Water rengör varsamt men effektivt. Med hjälp utav miceller tar produkter bort orenheter och makeup ifrån huden utan att behöva använda vatten. Micellerna i detta vattnet fungerar som magneter och när produkten dras över huden på en bomullspad så kapslas olja och makeup in i kärnan av micellerna. Produkten lämnar huden återfuktad, ren och fräsch och fungerar perfekt för alla hudtyper, även de allra känsligaste.
39 kr från NIVEA
Köp

Vilka fler användningsområden finns det?

Som vi nämnde tidigare kan du använda micellärt vatten som både ansiktsvatten, sminkborttagning och fuktkräm – men hur gör man det för bästa resultat då?

Sminkborttagning: För att använda micellärt vatten som sminkborttagning fuktar du en bomullspad och använder svepande rörelser över ansiktet. Ett extra tips när du ska ta bort mascaran: låt den blöta bomullspaden vila över ögonlocket i fem sekunder sekunder innan du sveper bort, då har magneterna fått lite tid på sig att dra åt sig pigmenten från mascaran och du kan vara så skonsam som möjlig mot ögats tunna hud!

Ansiktsvatten: Vill du istället använda micellärt vatten som ansiktsvatten? Tvätta ansiktet först med vatten och vanlig rengöring, dutta sedan upp det sista smutset med micellärt vatten på en bomullspad.

Fuktkräm: Du läste rätt, fuktkräm! Som vi nämnde tidigare återfuktar micellerteknologin både hud och ögonfransar, så varför inte utnyttja det? Tvätta först av ansiktet med micellärt vatten med hjälp av en bomullspad, häll sedan produkten i händerna och klappa försiktigt in ytterligare några lager micellärt vatten i huden.

Sminkborstar: Vi vet alla hur viktigt det är att rengöra sina sminkborstar, ändå händer det så sällan. Försök ha som vana att rengöra din sminkborste med lite micellärt vatten efter varje användning, för att reducera risken att irritera din hud!

Extra tips! Visste ni att NIVEAs MicellAir Cleansing Water finns både i stor och liten förpackning? Den lilla förpackningen är perfekt för att ha med sig i väskan, i sällskap med några bomullstops, för att alltid vara redo att fixa eventuella sminkmisstag. Vi vet alla vad som händer när du nyser efter att du lagt mascaran…

Micellärt vatten

Vem passar det för? 

Micellärt vatten passar för alla hudtyper, även de allra känsligaste. Eftersom micellärt vatten inte torkar ut eller behöver gnuggas in i huden är den extra skonsam, utan att verka mindre effektivt. Produkten passar för alla som har en livsstil och en hud som behöver tas om hand on the go, likaväl som för de som vaknar upp med en fet hud och vill återställa den skonsamt och effektivt vis på morgonen. Micellärt vatten lämpar sig alltså för varje livsstil och hudtyp. NIVEA MicellAIR Cleansing Water är parfymfri och fokuserar på tre nyckelområden: intensiv rengöring, toning och återfuktning. 

Den är också tillgänglig för alla, NIVEA MicellAir Cleansing Water finns att köpa online samt i butiker som Ica, Coop, Willys och Åhlens!

Läs gärna mer om NIVEA MicellAir Cleansing Water här!

 

 

Vill du läsa mer om skönhet så hittar du kategorin här!