SHOPPA ARTIKEL

Jag provade BaByliss nya trådlösa plattång

Samarbete medBaByliss

BaByliss har precis lanserat sin senaste plattång – och den är trådlös! Du kan alltså ha med dig BaByliss 9000 trådlösa plattång on the go.

När jag var på pressfrukosten för den nya plattången för ett par veckor sedan tänkte jag hur kul det hade varit att dra fram en plattång på tjejmiddagen innan man skulle vidare ut på drinkar – vilken hjälte man skulle vara! Men att vara i centrum på festen är inte den enda anledningen till varför jag välkomnar trådlös styling: kanske har du fint hår och all typ av förändring i väder resulterar i frissigt och flygigt hår. Eller kanske är du en person som vill kunna ha möjlighet att byta skepnad efter jobb och innan dejt? Och tänk lättnaden för alla stylister att inte behöva kämpa med sladdar mellan piff.

Tja, det är svårt att förneka att en trådlös plattång inte låter som en dröm – vilket är precis vad det har varit. Jag har provat trådlösa plattänger förut, men de har varit stora, tunga eller extremt smala så att den enda frisyren jag skulle kunna få till var korkskruvar i form av polisonger. Men inte längre! BaByliss 9000 trådlösa plattång är smidig och lätt utan att kompromissa med storleken.

Min hår-bio

Först ska vi se vilken hårtyp jag utgår från: mitt hår är varken rakt eller platt, vilket innebär att det är relativt vågigt (men inte på ett “åh, kolla vad fint och vågigt hår hon har”-sätt) med små korkskruvar som dyker upp runt ansikte och nacke. Jag har också fint hår, vilket innebär att det blir frissigt och tappar sin form väldigt lätt om det är fuktigt ute. Gör jag mig snygg i håret för en fest så är risken stor att looken är som bortblåst (bokstavligt talat) innan jag kommer fram.

Plattången

BaByliss 9000 är en högpresterande trådlös plattång som inte tummar på prestanda för att ge ett kraftigt och effektivt resultatet. Den har skonsamma keramiska plattor – och kermaikplattor är toppen för det är snällt mot fint och skadat hår, till skillnad mot titanium som kan vara lite slitsamt. En plattång med kermaikplattor fungerar nämligen för alla!

När jag använder BaByliss 9000 trådlösa plattång första gången blir jag glatt överraskad, den känns stadig men lätt i handen och kommer med både silikonskydd och säkerhetsfunktion vilket innebär att den kan inte av misstag råkas sättas igång i väskan.

När det kommer till värme har den tre olika val: 160°C, 180°C och 200°C, och har ett lithium-ion batteri – vilket är samma batteri som Apple har valt att använda i sina iPhones. Då vet man att det är bra. Rent tekniskt är lithium-batterier väldigt bra på hålla mycket energi under batteritiden, vilket är 30 minuter på högsta värme. När jag först hörde det lät det inte så mycket, men när jag faktiskt tänker på hur lång tid det tar för mig att platta mitt hår (cirka fem minuter) insåg jag att 30 minuter ger mig GOTT om tid att styla om mitt hår flera gånger om.

 

När jag plattade mitt hår gick jag direkt på 180°C, för jag vet att mitt hår klarar det – men det är viktigt att du funderar på vad ditt hår behöver. Det kan vara fördelaktigt att använda lägre värme om du har finare hår. Börja alltid på lägsta och jobba dig uppåt för att få det resultat du är ute efter!

Jag provade att platta mitt hår med efter att det lufttorkat, med alla vågor och korkskruvar det innebär. Inom fem minuter var mitt hår platt och silkeslent – inklusive uppvärmningsperiod. Plattången blev varm på nolltid. Jag blev lika imponerad när jag provade att slå om till lockar på ett café fem timmar senare.

Vad tyckte jag om plattången

Jag tycker verkligen om den här, om jag har varit skeptisk till trådlösa stylingverktyg tidigare på grund av kvalité är det som bortblåst nu. BaByliss 9000 gör det verkligen möjligt att ha styling on the go utan att kompromissa med kvalité eller resultat. Jag LÄNGTAR till den gång en kompis ska på en spontandejt efter en tisdags-AW och behöver en touch-up för att känna sig som sitt snyggaste jag. Då kommer jag och min trådlösa plattång vara där.

BaByliss 9000 Trådlösa Plattång

BaByliss 9000 kombinerar den senaste uppvärmningstekniken med exceptionell trådlös prestanda för ultimata resultat, oavsett var du är. Ultrasnabb uppvärmning, omedelbar värmeåtervinning och skonsamma keramiska plattor gör det möjligt att både platta och locka håret med enastående resultat.
1 999 kr från BaByliss
Köp