SHOPPA ARTIKEL

Jag betygsätter NYX Professional Makeup

Läppstift Lingerie i färgen “French Maid”

Dags för en ny omgång av Full Face! Vi frågade er på Instagram vilka varumärken ni skulle vilja se, och många av er ropade efter NYX Professional Makeup. Sagt och gjort, jag har provat deras utbud den senaste månaden för att se vilka produkter som är absolut bäst!

NYX Professional Makeup är ett sminkvarumärke som de flesta som älskar skönhet (och sin plånbok) har koll på. Det är ett cruelty free (varumärket ägs av L’Oréal som inte är cruelty free då de säljer i Kina, men jag tycker alla ska få avgöra vad de tycker om moderbolag) och delvist vegansk skönhetsmärke skapat av Toni Ko i Los Angeles 1991. Det är alltså ett relativt ungt företag! NYX är kända för sina färgglada och utmanande sminkningar, men är också väldigt starka i sina mer neutrala produkter. Ko berättade för Marie Claire hur hon kände att det fanns en lucka i skönhetsindustrin: “det fanns ingen produkt med fantastisk kvalité och chic förpackning för ett plånboksvänligt pris”. Första året omsatte bolaget två miljoner dollar, så hon hade nog en poäng.

Jag har provat och använt produkterna under en månads tid för att hitta mina favoriter! Tanken är att det här ska hjälpa dig att prioritera rätt, så att du hittar och köper de bästa produkterna från varje varumärke. Jag har skrivit kommenterar på varje produkt och stjärnmärkt mina favoriter. Längst ner i artikeln hittar du även en summering av mina favoriter och varumärket som helhet!

Tryck på Shoppa Artikel nere i vänster hörn för att se alla produkter i shoppen!

Dew Me Up Honey Primer ⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag skulle nog inte kalla det här primer så mycket som ett serum. Men det ger GLOW. Använd den på egen hand dagar utan smink eller blanda in den med din foundation. Perfekt för dig (jag) som får torra fläckar i ansiktet, den här hjälper nämligen så att inte din foundation sätter sig som Kellog’s-flingor.

Can’t Stop Won’t Stop Concealer ⭐️⭐️⭐️
För dig som gillar heltäckande! Den täcker finnar och dylikt väldigt bra. Jag tycker däremot att den är för tjock för att ha under ögonen, vilket gör att en stjärna ryker. Jag vill nämligen ha en concealer som jag kan använda i hela ansiktet, inte bara på utvalda delar. Men det kan ju vara en smaksak!

Can’t Stop Won’t Stop Foundation ⭐️⭐️⭐️
Den här är också väldigt heltäckande, vilket kan vara en fördel för dig med finnar och pigmentering som du vill täcka upp. Den håller sig väldigt bra och lägger sig fint, kanske lite för dryg på egen hand men blir väldigt fin om du blandar den med lite Dew Me Up!

Can’t Stop Won’t Stop Setting Powder ⭐️⭐️⭐️
Ett puder för att lägga över och matta ner sminkningen. Jag tycker det fungerar bra och lägger sig fint – men var vaksam över torr hud. Du kan behöva lägga en fuktig bas för att det inte ska se kakigt ut.

Highlight & Contour Palette ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag ÄLSKAR den här produkten! Om du tycker det är roligt att göra en contour för att rama in ditt ansikte är den här paletten perfekt. Jag själv använder inte alla färger, men det gör inget för jag hade betalat det här priset för bara en av dem.

High Definition Blush ⭐️⭐️⭐️⭐️
Bra pigment, lägger sig fint och är lätt att jobba upp. Tycker om den men den slår inte mina tidigare blushes, så inte full pott.

Born To Glow Highlight Palette ⭐️⭐️⭐️⭐️
En annan palett värd att älska! Om du verkligen vill att din highlighter ska synas är det här ett bra alternativ. Den är väldigt pigmenterad, så om du är ovan med att jobba med highlighters rekommenderar jag att du är lätt på handen!

 

 

Worth The Hype Mascara ⭐️⭐️⭐️
Jag har haft svårt att bestämma mig för den här. Den bygger upp fransarna och ger riktigt bra volym – men borsten är lite för stor. Jag älskar ju stora borstar för mascaror men den här är lite för stor. Jag måste verkligen öppna upp ögonen ordentligt för att borsten ska få plats under fransarna, men worth the hype för någon med fina rådjursögon!

Micro Brow Pencil ⭐️⭐️⭐️⭐️
4 av 5 stjärnor. Om du tycker om Anastasia Beverly Hill’s ögonbrynspenna är det här den perfekta dupen ([/djuːp/] = en billigare och liknande variant av en annan produkt). Det är ett tunnare stift som är lätt att jobba med men ger inte ifrån sig för mycket pigment, vilket jag tycker är viktigt med ögonbryn. Bättre att bygga upp färg än att råka rita fel.  

Epic Ink Liner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
En VÄLDIGT uppskattad produkt för någon som inte är så duktig på att lägga eyeliner. Tippen är lång, blöt och mjuk – vilket innebär att jag egentligen kan göra hela vingen med ett svep. Det här har blivit en ny favorit och jag har faktiskt börjat bära mer eyeliner tack vare den här produkten!

Ultimate Shadow Palette Warm Neutral ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vill du bara ha EN ögonskuggspalett du alltid kan lita på, för en billigare peng, så är det den här. Jag har verkligen älskat att använda den här paletten den senaste månaden och den kommer få ta en permanent plats i min sminkväska. Den fungerar till vardagssminket när du bara vill ha lite djup men också till festen – då den innehåller både glitter och matta färger. Absolut värd pengarna!

Lingerie Liquid Lipstick ⭐️⭐️⭐️⭐️
En av NYX Professional Makeup’s bästa produkter är deras läppstift. Soft Matte Lip Cream är väldigt populär, men den här gången provade jag en annan variant. De är lika bra båda två. Ett läppstift du lägger på i flytande form, och som sen “stelnar” till en fin matt, sammetsform. Färgerna är också SÅ fina, inte konstigt att det säljs sju stycken per minut globalt.

*

Toni Ko sade att hon vill skapa ett varumärke av kvalitet till ett bra pris och det är precis vad hon har gjort. En stor fördel är att du kan hitta NYX nästan överallt: vill du prova färger och konsistens finns det att prova på bland annat H&M, Kicks och Åhléns. Är du sugen på produkter du kanske inte behöver testa (exempel ögonskuggspaletter och läppstift) finns det på platser som Lyko, Boozt, Bangerhead och mycket mer. En googling räcker långt.

Virtuell sminkning

För att summera:
Jag förstår varför det här är en favorit för så många – sminket är billigt men med hög kvalité. Mina favoriter är Highlight & Contour Palette för contouring, ögonskuggorna i Ultimate Shadow Palette Warm Neutral och deras eyeliner Epic Ink Liner. Deras Can’t Stop Won’t Stop foundation och concealer har tagits emot väl av många men personligen föredrar jag lite lättare täckning.

En annan kul grej är hur digitala de är! De kallar sig själva för ett digital-first brand, och det jobbar de med genom att personifiera produkterna. Antingen via deras Instagram (som har nästan 17 miljoner följare!), där det är följarna som driver vilket typ av content som ska visas eller via platser som deras virtuella Try-On-sida. Det gillar jag, de har förstått att desto mer digitala vi blir – ju mer personligt vill vi ha. En trend jag tror kommer visa sig ännu starkare 2019.