Sephora Collection – yay or nay?

 

Artikeln innehåller annonslänkar
Tryck på Shoppa Artikel nere i vänster hörn för att se alla produkter i shoppen!

Den här gången blev det min tur att utvärdera ett sminkvarumärke! Under en månads tid har jag kladdat och lekt mig fram med Sephoras egna produkter. Många av er har säkert handlat på Sephora innan, men då kanske från någon av de andra hundratals märken de har i sitt sortiment. Det är därför lätt att glömma att de faktist har riktigt bra produkter i deras egna Sephora Collection. Mycket är inspirerat av de lite mer exklusiva sminkvarumärkena – men till ett mer förmånligt pris.

Sephora öppnade sin första butik i Sverige 2012 men startade inte en svensk webbshop förrän så sent som 2017. Nu när hela svenska folket faktiskt har tillgång till deras härliga sortiment tänkte jag att vi skulle kika på lite smink från Sephora Collection.

Brow Gel-Cream ⭐️⭐️⭐️
Även om jag är lite ovan vid att applicera mina bryn med något såhär kletigt så gillade jag faktiskt denna! Den påminner en del om Anastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade, men denna går på halva priset ungefär. Det jag inte gillade var paketeringen. Locket och penseln sitter liksom ihop vilket gör produkten onödigt stor för att jag skulle behålla den i min sminkväska, vilket såklart drar ner betyget.

Vegan Brushes ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Älskade dessa borstar redan innan jag öppnade förpackningen! Alla borstar är paketerade i fina papperspåsar vilket gjorde att varje borste kändes som en liten present. Borstarna är veganska och galet mjuka! Borsten 06 “Multitasker” har redan fått flytta in i min necessär och 07 Kabuki Brush vill jag bara stryka över ansiktet dagarna i ända.

Outrageous Volume Mascara Waterproof ⭐️⭐️⭐️
Fick väldigt fina fransar med denna mascara. Jag har ganska låna fransar naturligt, men tyckte att denna framhävde dem fint. Däremot tycker jag inte att den är så volumizing som namnet utlovar? På bilderna har jag ändå försökt bygga upp med tre lager, men tycker mer att den fokuserar på längd. Uppfattar formulan som lite för vattning för att kunna bygga upp tjockleken till att bli “outrageous“. Borsten har små gummistrån som separerar fransarna fint, men är alldeles för lång för att man ska kunna sitta med det där finliret som får fransarna att kännas 100%.

High Coverage Concealer ⭐️
Nej. Gillade inte alls denna. Tycker att jag blev fläckig, den la sig i fina linjer och är i mitt tycke för vattnig för att kunna klassas som high coverage. I och med det var den även svår att bygga och jag tyckte heller inte att den satt kvar hela dagen.

Rouge Cream Lipstick ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dessa läppstift har jag sedan innan i flera färger och älskar dem! Färgen Passion Red har jag slängt på vid många tillfällen. Det bästa med dessa läppstift är att det är lite fifty shades of red. Det finns en röd nyans för alla! Jag älskar även att läppstiftet återfuktar samtidigt som det täcker otroligt bra. Det är krämigt men ändå lite halvmatt, vilket gör att det sitter där det ska!

Colorful Shimmer Ögonskugga ⭐️
Är faktiskt otroligt besviken på dessa. Jag förälskade mig i färgen 359 Antique Copper, men den var så svår att applicera. Jag tänkte använda borstar men insåg att ögonskuggan var alldeles för “buttery” för att borsten skulle kunna ta upp produkten. Jag försökte då istället med fingrarna men den ville inte fastna. Fick upp mycket på fingret men så fort jag skulle kleta på ögonlocket så försvann snarare skuggorna jag applicerat innan. Detta skimmer ville jag ju lägga på som en final touch på ögonlocket, men hela proceduren gjorde bara att jag fick göra om hela sminkningen. Fick till slut fast lite färg på ögonlocket och färgen ÄR ju så fin?! Synd bara att det skulle vara så svårt att få till det.

Colorful shimmer N°359 Antique copper

Gloss Outrageous Plump ⭐️⭐️⭐️
Egentligen så hatar jag läppglans. Det har aldrig varit min grej, håret fastnar och det är bara klibbigt. Men trots min relation till läppglans så gillade jag faktiskt detta! Det var inte sådär klistrigt som det annars har en tendens att bli. Vet inte riktigt om jag tyckte att det gav så stor skillnad på själva “plumpet” (alltså att mina läppar ska se större ut), men däremot reflekterades det fint i ljuset vilket gjorde att det skapades en illusion av ett plut. Sedan måste jag även ge en tumme upp för själva applikatorn. Den formade sig som efter läpparna vilket var riktigt härligt!

Matte Perfection Powder Foundation ⭐️⭐️⭐️⭐️
Härlig konsistens och la sig fint! Lagom coverage och går att bygga upp något. Appliceras bäst med svampen man får med!

Flash Sequins Palette ⭐️⭐️
Denna palett finns i två versioner och jag har använt mig av “Bronze & Crimoson”. Älskade färgen “Glow” och hade den över hela ögonlocket. Hade jag endast fått betygsätta den hade det blivit full pott. Det som drar ner är faktiskt färgen “Dusk” som är den svarta skuggan i paletten. Jag brukar göra min eyelinerivinge med svart ögonskugga istället för en faktisk eyeliner – så jag tänkte köra samma sminkning jag brukar fast med denna palett. Det krävdes flera lager för att över huvud taget få en definierad svart vinge och när jag väl var klar hade jag svart smink i hela ansiktet. Det gick inte heller att bara pudra bort den överflödiga färgen, utan jag fick börja om från noll.

Sun Disk Bronzer ⭐️⭐️
Gillar inte alls när puder är såhär stora. Ser liksom ingen vits med det? Den får varken plats i sminkväskan eller i lådan hemma. Bronzern har en fin färg och blir inte sådär orange som vissa har en tendens att bli. Dock föredrar jag när den är åt det något gråare hållet, men det är en smaksak!

Face Shimmering Powder ⭐️
När jag först såg denna så kände jag bara WOW! Den här kommer vara min favorit. Så fint shimmer och så fin färg. Men när jag äntligen skulle få applicera produkten så hände inget? Den fastnar inte. Fick ta fingret för att prova på handen och fick då fram lite färg. Men efter tre drag försvann produkten in i huden? Så himla synd då alla tre färger verkligen är magiska. Får helt enkelt hoppas på en uppdatering med bättre pigmentering!

Matte Perfection Stick Foundation & Concealer ⭐️⭐️⭐️⭐️
Jag har trott att jag inte skulle gilla detta stick då jag har haft lite svårt att släppa flytande foundations och min beauty blender, men jag gillade verkligen denna! Konsistensen är krämig och härlig att jobba med. Den är väldigt täckande, så kanske inte optimal nu under sommaren. Men i vinter ska jag banne mig kleta på detta i hela ansiktet!

Colorful Blush ⭐️⭐️⭐️
Använde mig av färgen Fascinated N°29 och jag tyckte den var SÅ fin! En härlig peachy färg som kommer att vara så fin i sommar när jag har lite mer färg i ansiktet. Det kommer inte så mycket produkt på borsten vilket jag gillar. Det är skönt när man kan kontrollera appliceringen och bygga upp snarare än att försöka smeta ut den i hela ansiktet för att det blev för mycket. Lätt att man ser ut som en Disneyprinsessa annars.

Beauty Amplifier Smoothing Primer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Den här blev min favorit! Primern sjunker in i huden snabbt, lämnar en semi-matt hud samt jämnar ut och förminskar porer. Allt detta gör den utan att torka ut huden. Ibland kan jag känna att en del primers gör just det, drar ut alla naturliga fetter i huden i tron om att sminket ska fastna i hudflagorna – nej, nej, nej! Jag får istället en silkeslen hud och sminket sitter där det ska hela dagen. Produkten är dessutom väldigt dryg vilket gör att man får mycket produkt för ynka 140 riksdaler.

För att summera:

Ett solklart yay! Det är många prisvärda produkter av bra kvalité. Mina favoriter blev primern, läppstiftet och borstarna. De bor numera tryggt i min sminkväska.

Sephora är ett roligt varumärke, de har så många olika färger och nyanser. Eftersom att priserna är något lägre behöver inte varje köp kännas som ett rån, vilket gör att man vågar testa sig fram lite mer och på så sätt kan hitta nya favoriter. Jag som tidigare varit otroligt skeptisk mot stick foundation tycker nu det är riktigt härligt att kleta på när jag vill ha en lite mer täckande bas.

Jag tycker dock att hemsidan är lite svår att navigera runt på och färgerna man ser på produktbilderna stämde inte överens med verkligheten. Därför skulle jag rekommendera att gå loss i någon av deras butiker om man har möjlighet. Jag tycker även att det var väldigt olika med hur pigmenterade de olika produkterna var, vilket såklart också gör det svårt att handla online. Men allt som allt är jag nöjd med produkterna!

Många artiklar på FORNI använder sig av annonslänkar, där vi på FORNI får en liten ersättning per klick. Annonslänkar är inte sponsrat innehåll eller samarbeten. Allt vi redaktörer skriver i våra artiklar är 100% våra egna åsikter och speglas inte av de produkter vi delar med oss av. Om något innehåll är sponsrat eller ett samarbete, är det tydligt reklammärkt högst upp.