Så fixar du håret inför decemberfesten

Samarbete medPanasonic
Denna artikel innehåller annonslänkar

December har precis gått av stapeln och julens inbjudningar börjar trilla in. För mig är det verkligen något speciellt med den här tiden på året – tiden innan jul och nyår. Stämningen är förväntansfull och livet känns liksom lite glittrigt. Vi lyser upp mörkret med julbelysning, levande ljus och jagar efter lyckorus. Lyckoruset jag jagar just nu är att få omringas av människor jag tycker om. Långa middagar, sena utekvällar och djupa samtal med vänner och familj.

Men hur än december kommer spenderas, tror jag inte jag är ensam om att känna att en festlig look verkligen kan sätta en guldkant på tillvaron. Under Covid har vi kanske inte briljerat med våra mest stolta hår-ögonblick. Iallafall inte jag. Den här artikeln kommer därför hålla dig i handen och guida dig igenom fyra olika sätt du kan styla ditt hår på inför decembers alla sociala tillställningar! Inför den här artikeln fick jag testa Panasonics nanoe™-plattång och låt oss säga, jag är helt hooked! Tack vare plattångens avancerade nanoe™-teknik skyddar den håret, är skonsam och samtidigt återfuktar och vårdar håret. Tekniken går till som så att plattången tar fukt från luften, skapar vatten och bildar mineraler som sedan förs in i hårstråna och vårdar medan du stylar ditt hår. Hur häftigt är inte det? Men nog om det. Nu kör vi:

Platt hår med volym och lätt form

Platt hår med volym och lätt form, en look som är elegant, klassisk och framförallt lyxig! När jag känner för att styla mitt hår platt, tycker jag om att göra en tvist på det för att ge frisyren lite mer liv och rörelse. Att tillägga en enkel form i topparna är både enkelt, det går fort och blir väldigt snyggt. Det första jag gör är att dela in håret i tre olika sektioner, och stylar det sektion för sektion. Låt plattången glida igenom håret, från rötterna till topparna, och vrid den in mot kroppen när du närmar dig topparna. Panasonics plattång har en 3D-funktion som gör att plattorna rör sig upp och ner, och till vänster och höger. Jag vill slå ett slag för den här funktionen, den är guldvärd när det kommer till denna look och gör det enkelt att få till en snygg form. Om jag får välja hade jag under december stylat denna look med en silkesklänning. Det kan väl ändå aldrig gå fel?

Panasonic

Hög hästsvans

Personligen så älskar jag att styla håret i en hög hästsvans! Det passar lika bra till vardags som till fest. Till festen är den här looken extra snygg med ett par stora örhängen. Det skapar en helhet utan att bli för mycket! Börja med att dela upp ditt hår i två sektion och sätt upp den övre delen med en snodd, såsom du vill att det ska se ut. Välj helst en snodd som är lite diskret, annars blir det lätt att den tar över. Efter att den övre delen av håret är uppsatt (och du är nöjd med det) så delar du upp underhåret i två sektioner och virar runt dessa på varsin sida av det som redan är uppsatt och sätter upp det separat ovanför. Det gör att din hästsvans ser tjockare ut och får mer volym. En hästsvans och kan du dessutom variera – platt, lockig eller vågig! Experimentera vad som faller dig mest i smaken!

Panasonic

Lock längst ner

Den här looken ger iallafall mig en partykänsla. Att bara locka topparna och jobba med volym i resterande hår gör att frisyren känns genomtänkt och lyxig. Denna look är perfekt att maxa med stora smycken och med en outfit som tar sin plats. Ta ett parti med hår i taget, och rulla vardera parti utanför plattången och i andra varvet i plattången på den varma plattan. På bilden nedan ser du tydligare vad jag menar! Panasonics varma plattor gör att värmen följsamt formar locken när du drar ut. Ett tips är att använda volymspray under varje sektion för att bygga upp en volym. Tack vara nanoe™-tekniken så blir håret dessutom otroligt glansigt och ser silkeslent ut!

Panasonic

Klassiska lockar 

Okej hörrni, klassiska lockar är något som enligt mig aldrig blir utdaterad. Speciellt när det kommer till jul, nyår och ja, fest generellt. Att styla tillsammans med en festligare klänning eller kostym kan inte få fel. Eftersom klassiska lockar gärna får ta plats är det fint att balansera det med en outfit som inte tar lika mycket plats. Även här sätter du upp håret i olika sektioner, och tar dig igenom sektion för sektion. Ta ett hårparti i taget och vira det runt plattången, och sen långsamt dra ut. Om du vill åt resultat med många vågor i håret, så är ett hett tips att byta vinkel på plattången då och då. När du lockat igenom alla sektioner, drar du igenom det med fingrarna för att få naturliga lockar. Panasonics plattång har mjuka kanter vilket gör den enkel locka med. En funktion den också har är att värmen fördelas jämt över plattorna, ända ut i kanterna, vilket gör att den är följsam att arbeta med och resultatet blir jämna, fina och glansiga lockar!

Panasonic

 

Panasonic – Plattång HS0E nanoe-teknik

Panasonic plattång med nanoe™-teknologi som berikar ditt hår med fukt och minimerar frissigt och statiskt hår. Fuktmättade nanoe™-partiklar ger synlig glans och en jämn finish. Nanoe™ rymmer cirka 1000 gånger mer fukt än ioner. Den avancerade tekniken fördelar värmen jämnt, så att du kan platta ut håret med ett enda drag.
2 199 kr från Panasonic
Köp

Gänget, det här är en plattång värd att lägga på minnet. Just nu får ni 20% med Panasonic20 hos Ellos. Shoppa här! En perfekt julklapp till dig själv eller någon du håller kär. Jag hoppas ni får nytta av denna guide i december!

*

Vill du läsa mer om Panasonic? Klicka här!