SHOPPA ARTIKEL

Så tar du bäst hand om ditt blonda svall

Artikeln innehåller annonslänkar

Vi närmar oss ljusare tider och med det brukar även våra hårfärger anta samma riktning. Vare sig det är din frisör eller solens strålar som bleker dina längder kan det vara bra att se över dina produkter då båda processerna sliter på håret. Att bleka håret på salong och behålla den kalla känslan är inte heller det lättaste. Jag har testat mig igenom flera olika silverschampon, inpackningar och vårdande produkter – här kommer mina favoriter!

Schampo

Ett väldigt effektfullt sätt för att bibehålla den kalla tonen man får hos frisören är att använda sig av silverschampo en till två gånger i veckan. För mig har det varit svårt att hitta ett som inte gör att jag riskerar att komma ut från duschen med violetta slingor. Jag har varken en timer eller klocka i duschen så att klocka tre exakta minuter blir väldigt svårt. Därför har jag varit på jakt efter ett schampo som ger effekt utan att lämna lila spår om jag har i produkten någon minut för länge.

Bain Lumiere Shampoo

279 kr från Kérastase
Köp

Bain Ultra Violet Shampoo

279 kr från Kérastase
Köp

Silver Schampoo Cool Purple

129 kr från Antonio Axu
Köp

Vårdande

Efter schampo är det dags för hårmask! Många gör misstaget och avslutar med masken. Eftersom att schampot öppnar upp hårstråna och balsam stänger dem är det efter schampot du öser på med fukt och vårdande produkter. Använder du masken efter balsam är stråna inte mottagliga för dina härliga produkter. Jag brukar försöka ha i hårmask en gång i veckan och varierar då mellan en som tar bort gula toner i håret och en som vårdar min hårbotten.

Masque Ultra Violet Treatment

429 kr från Kérastase
Köp

Head & Hair Heal Mask

309 kr från Maria Nila
Köp

Balsam

Bara för att du har varit duktig och använt hårmask, glöm för guds skull inte balsamet! Struntar ni i balsamet lämnar ni stråna öppna och extra känsliga för slitage. Balsamet stänger stråna och skyddar dem – därför är det jätteviktigt att inte slarva med det!

Cicaflash Intense Fortifying Treatment

349 kr från Kérastase
Köp

Sheer Silver Conditioner

569 kr från Maria Nila
Köp

Värmeskydd

Efter en riktigt härlig genomkörare med några av ovanstående produkter kommer ditt hår kännas lika fräscht som när man vandrar ut från frisörsalongen. Därför kan det vara frestande att föna till det för maximal effekt. Glöm då inte att skydda ditt hår! Har du blekt håret är det lite extra känsligt så var noga med att skydda den mot hårfönens varma vindar.

Cicaplasme Thermal Protector

359 kr från Kérastase
Köp

Hårolja

Har du naturligt blont hår har du tunnare och fler hårstrån. De går lättare av och ser slitet ut längst topparna. Har du färgat ditt hår blont har du utsatt ditt hår för starka blekningsmedel vilket sliter på både hår och hårbotten. Ett slitet hår ser lätt frissigt ut, men det är lätt fixat med en hårolja. Den båda vårdar och gör det enklare att få kontroll på stråna!

True Soft Hair Oil

279 kr från Maria Nila
Köp

Original Oil Treatment

379 kr från Moroccanoil
Köp

Låt oss blända omgivningen våra blonda svall! ☆