SHOPPA ARTIKEL

Såhär återställer du ditt hår efter sommarens slitage

Bild: Alexandra Stemplewski
Artikeln innehåller annonslänkar

Salta bad, solen och svalkande vindar är bland det bästa som finns – dessvärre inte för ditt hår. Det är nog många som känner igen sig i att håret tar mer stryk på sommaren, blir frissigt och tappar sin glans. Det är inget konstigt, utan snarare helt naturligt med tanke på vad vi utsätter håret för under sommaren. Håret tar utsätts för saltvatten, poolvatten, vindar och solen.

Motsägelsefullt nog så är det oftast när vi kommer tillbaka efter sommaren som vi vill att håret ska vara perfekt, i kombination med en schysst bränna och ett stort leende på läpparna. Och håret kan behöva lite hjälp. Därför har jag gjort en steg-för-steg-guide hur du får ditt hår att visa sig från sin bästa sida:

First thing first, besök frisören

Let’s be honest, du kommer inte att få ett friskt hår utan att gå till frisören. Så i min resa tillbaka till svallet besökte jag min frisör på Björn Axén och fick en ordentlig uppfräschning. Jag rådgjorde med Daniela och hon sa att det absolut bästa är att klippa av de slitna delarna av håret efter sommaren. Man vinner tyvärr ingenting i längden på att klippa en liten bit, utan ta bort allt slitet och börja jobba på ditt svall därifrån. Eftersom håret lätt missfärgas i solen är det också en god idé att färga eller tona det för att få upp lite glans och bort eventuella missfärgningar. Där har du din bas!

Ta hand om din hårbotten

Ett friskt hår börjar i roten så se därför till att även ta hand om din skalp. Jag upplever att det är här många (även jag) slarvar – men oj vad viktigt det är att ta hand om sin hårbotten. Jag märker verkligen skillnad, bland annat att jag får mindre fett och flottigt hår! Det främsta jag gör för att ta hand om min hårbotten är att varannan dusch börja med en skrubb innan schampot för att avlägsna både produkter och torr hud. Ett jättebra tips som jag fått av Daniela är att ta lite schampo och tvätta i två omgångar istället. Det är betydligt mer skonsamt mot både håret och hårbotten.

Serene Scalp

En lite skarpare skrubb av kemiska exfolianter som gör jobbet på nolltid. Skrubben doftar underbart och ger en otroligt len och ren hårbotten efter användning. Denna skrubben ger dessutom näring till hårbotten. Värd varenda krona!  
579 kr från Oribe
Köp

CROWN ScalpScrub

En underbar skrubb som både detoxar och mjukgör din hårbotten. Perfekt för dig med en oljig hårbotten som vill känna sig ren. Denna skrubben är dessutom väldigt skonsam, så den fungerar även om du har känslig hårbotten.
399 kr från R+Co
Köp

Återfukta till max

Det största problemet med sommaren och hår är att håret blir torrt av alla påfrestningar. Därför är det viktigt när du vill ha tillbaka ditt svall att återfukta till max. Använd ett bra och återfuktande schampo och balsam men tänk också på inpackningen. Ett experttips som Daniela har försett mig med är att antingen använda hårinpackning istället för balsam eller att använda hårinpackning och balsam vid varje tvätt. Det get håret ett riktigt fuktboost.

True Soft

Ett schampo som återfuktar och mjukgör till max! Detta schampot är perfekt på sommaren då det innehåller arganolja som motverkar friss och tillför glans, det skyddar också mot UV-strålning och fria radikaler. En fullpott av allt ditt sommar-hår behöver helt enkelt.    
249 kr från Maria Nila
Köp

Moisture & Control

Om du vill använda balsam för att återfukta ditt hår så se till att det är ett riktigt bra. Oribes Moisture & Control är ett balsam som jag verkligen vill rekommendera. Det är extra djupverkande och vårdar omedelbart torrt och skadat hår. Balsamet innehåller keratin vilket gör det hår silkeslent och friskt igen.
595 kr från Oribe
Köp

HydraSplash

En riktigt bra hårmask eller inpackning som ger håret ordentligt med näring och fukt utan att tynga ner. Denna masken works wonder och har en gelekonsistens, vilket är lite udda men fungerar riktigt bra. Denna masken gör det hår lent och mjukt på nolltid.
309 kr från Joico
Köp

Använd värmeskydd och undvik värmeverktyg

Var lite snäll emot ditt hår nu efter sommaren och ge barret en välförtjänt paus från värmeverktyg ett tag. Håret hinner förmodligen inte att återställa sig helt på en vecka, men att ge håret en liten paus är bättre än ingen. När du väl ska använda värmeverktyg så använd värmeskydd. Det är så viktigt! Tänk också på att plattång är det minst skonsamma verktyget, så undvik det till varje pris. Försök istället att hitta olika frisyrer med hjälp utav en hårfön eller en locktång som är betydligt mer skonsamma mot håret.

Heat Styling Protection

Ett lätt värmeskydd som inte lägger sig som en hinna på håret, luktar gott och skyddar upp till 220 grader. Vad mer kan man begära av ett värmeskydd?    
195 kr från Björn Axén
Köp

Färgbomber ger färg, näring och glans

En produkt som jag har blivit besatt utav det senaste är färgbomber. Jag tycker nämligen att håret tappar sin färg och glans ganska kort efter att man har varit hos frisören, vilket kan kännas trist. Därför är mitt bästa hack att ha en hel uppladdning utav vårdade färgbomber hemma, så att man bara kan piffa till sin färg så fort man känner att den börjat bli dassig.

Colour Refresh

En vårdande hårinpackning med färgpigment som snabbt och enkelt fräschar upp ditt hår. Inpackningen ger både glans och färg och håller i cirka 5 tvättar.    
259 kr från Maria Nila
Köp