Skönhetstrenderna som kommer att dominera i höst

Bild: Hailey Bieber 

Redo eller inte – hösten är officiellt här och en ny, krispig säsong står inför oss. Många pratar om det andra, eller till och med det riktiga nyåret. Hur känner ni? Jag är iallafall mer än redo och fylld av energi, kraft och en känsla av att jag kan vara exakt vem jag vill! Jag vill spendera hela hösten med människor jag tycker om. Långa middagar, sena utekvällar och djupa samtal med vänner och familj. Till dig som tycker det känns vemodigt att ta farväl av sommarens soliga dagar och ljumma nätter kommer här en artikel med något att se fram emot – nämligen höstens skönhetstrender! Jag har precis rensat mitt beautyskåp och känner mig otroligt redo att anamma höstens olika looks. I den här artikeln har jag listat skönhetstrender som jag ser överallt just nu! 

Blekta ögonbryn gör comeback 

Den är tillbaka – trenden med blekta ögonbryn! Sedan i våras har den här looken dykt upp på catwalken, från New York till Paris. Den har burits av världsstjärnor som Kim Kardashian, Lady Gaga, Kendall Jenner och av systrarna Bella och Gigi Hadid. Och nu ser jag den överallt på sociala medier. Jag tror inte att jag är ensam om att känna att den här looken nästan känns lite svårburen? Men om det är någon gång man ska prova så är det väl ändå nu i höst. En sak är iallafall säker, och det är att blekta ögonbryns-trenden kommer att dominera i höst.

https://www.instagram.com/p/CdHLeDxvVSy/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Kryddig, bränd rouge 

Årets stora trend när det kommer till makup är helt klart rosiga kinder. I höst är det mer mörkare, kryddiga och rödbruna nyanserna som gäller. Satsa på toner i terrakotta, tegel eller persika – det ger en sofistikerad och varm look, precis så som jag vill se ut i höst! Ett hett tips är att svepa lite över ögat för att framhäva de varma tonerna ytterligare och ge looken en helhet. Jag läste någonstans att istället för att tänka att rougen ska vara som färska blommor, så ska man tänka att den ska likna bladens skiftande färger. Jag vet inte hur ni känner, men den liknelsen tilltalade verkligen mig!

The Clean Girl Makeup är här för att stanna

The Clean Girl Makeup har dominerat när det kommer till beauty i sommar, och trenden kommer sannolikt att hålla sig kvar även i höst. Medan många av oss kommer att vilja experimentera med mer smink, starka färger och eyeliner så är den här minimalistiska looken en klassiker som jag tror att många kommer att hålla hårt i. Den här trenden handlar om att framhäva dina egna drag och lyster på ett naturligt sätt. Nyckeln till att bemästra denna look är att ge din hud massor med fukt, så se till att vara noga med återfuktning nu när luften blir torrare och temperaturen sjunker.

*

Vill du läsa mer om skönhet på FORN? Klicka här