5 användbara iPhone-funktioner du behöver ha koll på

Ska vi kika lite på vilka funktioner din iPhone har som du kanske aldrig sett tidigare? Den typen av funktioner som du inte behöver förrän du verkligen behöver dem. Här är några av mina mest använda:

Stäng av din musik med din timer

Har du någon gång somnat till en lugn spellista eller podcast för att sedan vakna upp klockan 03:00 av att ljudet fortfarande är igång? No more! I telefonens egna timer-app Klocka kan du nämligen välja att den vid sluttid ska stänga av allt ljud du har igång, istället för att spela upp ett ljud. Ställ in din timer, klicka på “När tiden går ut” och scrolla längst ner för att välja “Sluta spela”.

Sleep tight.

funktioner iPhone

Radera ett nummer från miniräknaren

Det VÄRSTA som finns under en dålig dag är när du räknar ut en lång ekvation på telefonens miniräknare och trycker in fel siffra. Vet inte hur många gånger jag aggressivt klickat på “gör-om-knappen” för att sedan börja om från början. Fram tills jag förstod att du faktiskt kan radera ett felsteg genom att enkelt svepa fingret över siffran i vänster riktning. You’re welcome.

Skapa egna meddelanden för när du klickar

Du vet när någon ringer och du har inte tid att prata men det känns oartigt att klicka och skicka till röstbrevlådan – och de där färdiga meddelandena du kan skicka känns ännu mer oartigt. Sen när skriver du “Jag kan inte prata just nu.” med punkt och utan emojis? Well, under telefon-inställningar kan du faktiskt skapa dina egna meddelanden att skicka när du är upptagen. Jag själv har lagt in en “Ringer snart 😘” som klingar lite mer jag.

På tal om det: vill du ibland ignorera någons samtal, måste få tyst på telefonen men vill inte att de ska veta att du ignorerar dem genom att klicka? Klicka EN gång (två gånger och du skickar dem till röstbrevlådan) på telefonens lås-knapp för att helt enkelt tysta ljudet eller vibrationen. Då kan du med säkerhet låta samtalet gå till röstbrevlådan och på andra sidan luren låter det helt enkelt som att du missade samtalet.

funktioner iPhone

Spara tid mellan bokstäver och siffror

Ibland behöver man skriva ner en kombination av bokstäver och siffror i ett SMS eller anteckningar. Det tar tid och kan lätt bli frustrerande på grund av bytet mellan tangentborden – men du kan faktiskt skriva dina siffror utan att behöva byta tangentbordsvy. Håll ner fingret över “123”-ikonen, glid upp till siffran du vill skriva och släpp. Tangentbordet går automatiskt tillbaka till bokstavsvyn efter att siffran placerats och du kan fortsätta skriva utan det där extra-klicket.

Mät vilken yta som helst

Den bästa typen av AR (Augmented Reality). Behöver du mäta något men har inte tillgång till en måttstock? Använd appen Mätningsverktyg. Du kan antingen hålla kameran ovanför den yta du vill mäta eller manuellt markera en sträcka genom att fästa punkter på skärmen.

Supertips: använd den här funktionen när du går på lägenhetsvisning för att hålla koll på om dina möbler kommer få plats!

Få fram muspekaren när du skriver SMS

Jag tipsade om det här på min Instagram för några veckor sedan och fick SÅ mycket kärlek för att jag förenklat vardagen haha. Har du skrivit ett långt SMS, skrev fel någonstans och behöver ändra men har problem med att markera rätt? Håll ner fingret på mellanslagstangenten för att få fram en muspekare likt den du har på datorn och lägg enkelt din markering mellan bokstäver mitt i din text.

funktioner iPhone

 

Vill du läsa mer om tech? Tryck här!