6 Chrome-tillägg för att maximera din dag

Bild av cottonbro via Pexels

På samma sätt som att du kan ladda ner appar till mobilen för att hjälpa din vardag kan du ladda ner appar till din webbläsare. De kallas tillägg. Personligen använder jag webbläsaren Chrome och har hittat flera plugins jag använder varje dag för att hjälpa mig hålla fokus.

Här kommer mina favoriter:

StayFocused

Hänger du lite för mycket på Facebook och bloggar när du egentligen ska jobba? Det här tillägget låter dig blockera vissa hemsidor under en specifik tid på dygnet, så du inte lägger för mycket tid på att kolla andras status.

Ladda ner här!

Noisli

Bakgrundsljud kan hjälpa dig hålla fokus. Med Noisli kan du spela upp ljud så som regndroppar, storm eller varför inte ljudet av människor på ett kafé. Vilket ljud som än fungerar bäst kan jag nästan garantera att det kommer hjälpa dig hitta ett nytt lugn i dina arbetsuppgifter.

Ladda ner här!

Save To Pocket

Jag älskar det här tillägget! Ofta snubblar man över något spännande i cybervärlden men har sällan tid att läsa — och så glömmer man bort det. Save To Pocket låter dig enkelt spara ner hemsidor, artiklar och videos för att återkomma till senare.

Ladda ner här!

The Great Suspender

Är du en av dem som har tusen flikar uppe samtidigt? Kan du märka att datorn ibland blir långsam och trög? I så fall kan The Great Suspender hjälpa dig — för dina flikar tar upp plats! Varje aktiv flik i din webbläsare lämnar ett avtryck på hur mycket av datorns minne Chrome tar upp, och om Chrome tar upp för mycket minne blir din dator långsam.

Och när vi ändå är igång, alla filer och mappar som ligger på ditt skrivbord — de tynger också ner datorn, så rensa och organisera. 

Ladda ner här!

AdBlock

Jag själv använder inte det här pluginet, min personliga åsikt är att hjälpa hemsidor som förlitar sig på just den här intäkten. Visste ni till exempel att kreatören på YouTube får mer betalt om ni ser hela reklamfilmen som visas innan? Ett enkelt sätt att hjälpa någon vars content ni uppskattar!

Men ibland kan det bli lite för mycket reklam. AdBlock är ett väldigt bra plugin om du vill slippa se den; banners, videos — you name it!

Ladda ner här!

Google Email Checker

Om du inte vill behöva gå in på “mail.google.com” varje gång du ska kolla inboxen kan det här vara bra för dig. Du kommer alltid ha en notis uppe i höger hörn i webbläsaren som pingar dig när du fått ett nytt mejl.

Ladda ner här!