5 outfits för varje vardag i veckan

Bildkällor: Funda Christophersen & Pinterest
Den här artikeln innehåller annonslänkar

Är jag ensam om att slita av mig håret i ren frustration över mina trista klädval den här årstiden? Jag hoppas inte det! Hade jag fått bestämma så hade vi hoppat över denna mellanperiod och gått direkt in i vårmodet (helst igår). Men låt oss vara ärliga – vädret är inte där ännu. Det är dessutom svårt att få inspiration i butikerna när man endast möts av tomma hyllor blandat med det sista urvalet av mellandagsrean. För att vi ska ta oss ur denna modemässiga lågkonjuktur ihop så delar jag med mig av fem outfits som gör dig bäst klädd på jobbet, i skolan eller vart du nu än är – enjoy!

Jeans och tröja med en twist

Skor / Tröja / JeansVäska / Armband

Minimalistiskt och bekvämt

outfits

Väska / Byxor / Topp / Örhängen / Kängor

Underskatta aldrig enkelheten i att klä sig i klassiska plagg och blanda dem med en nytänkande detalj. Gör som i det översta kollaget och matcha vanliga jeans med en väska med estetisk-touch, eller kopiera tanken i bilden ovan och matcha med en minimalistisk topp och stora boots. Detta enkla knep går att använda till i princip alla material och plagg, så ha det i bakhuvudet nästa gång du har kört fast i ditt outfit-tänk.

Svartvit klassiker med en touch

outfits

Bälte / Skor / Skjorta / Väska / Byxor

Bekvämt och modemässigt

outfits

Halsband / Väska / Byxor / Topp / Stövlar

Ett basplagg som går att använda i otroligt många olika kombinationer – både till vardags och fest – är skjortan. Enligt mig får den helst vara lite oversized och ha ganska mycket struktur i tyget. Lika mycket som jag uppskattar skjortan i min garderob, så vill jag lovorda kostymbyxorna. De plaggen går också att både klä upp eller ner, och de är dessutom otroligt bekväma. Om jag kör fast en morgon och inte vet jag ska ta på mig så brukar jag försöka hänga upp en outfit på några plagg som är basic men som jag tycker mycket om. Tillexempel vad vill jag ha till skjortan som jag alltid känner mig snygg i idag? Eller hur matchar jag mina kostymbyxor på bästa sätt idag?

Kopiera rakt av

outfits

Långkjolen i en moden tappning

Halsband / Sneakers / T-shirt / Kjol / Keps

Jeansen och de snygga detaljerna

vad ska jag ha på mig

Bälte / BootsTröja / ByxorVäska

När inspirationen tryter eller när klockan är knapp så vill jag verkligen slå ett slag för att sätta ihop de enklaste och mest stilrena plaggen du har i din garderob och jobba sedan med detaljerna. I det första kollaget är outfiten egentligen en långkjol och en t-shirt. Enklare blir det väl ändå inte? Men med en snygg keps, matchande sneakers och ett fint armband blir det en uttänkt outfit. Samma strategi gäller för den sista outfiten. Ta ett par enkla jeans, en stickad tröja och satsa på statement-accessoarer. Voila – du gjorde just en outfit av två basplagg!

* Vill du har fler tips på vad du kan ha på dig? Spana in denna artikeln!