6 produktiva saker att göra när du är uttråkad på jobbet

Enligt en enkät från Gallup (USA, förvisso men vi bakar in oss här också!) fick vi reda på att 55% av alla millennier inte är engagerade på sina arbetsplatser. Vare sig det beror på att det inte är ditt drömjobb, du har en lång vecka eller är klar med dina arbetsuppgifter tidigt på dagen spelar ingen roll – ibland har vi helt enkelt tid över.

Men istället för att klicka runt mellan internetflikar och Instagramkonton tänkte jag tipsa om 6 produktiva saker att göra i din inkorg! Då är det nästan som att du jobbar.

Avprenumerera från 10 nyhetsbrev

Vi vet inte hur vi fick de men vi vet att vi har dem – nyhetsbreven! Ta tillfället i akt och skriv av dig från några listor. Ett tips är att skriva in avprenumerera (eller unsubscribe om du har engelska mejl) i din mejls sökfunktion. Alla nyhetsbrev skickade till dig måste enligt lag innehålla de orden så du kan enkelt se hur många du egentligen samlar på dig per vecka. (Yikes, gjorde precis det här och det var mycket fler än vad jag förväntat mig…)

Börja prenumerera på ett industri-inriktat nyhetsbrev

Vi kör samma princip som jag gör med min garderob – har jag rensat förtjänar jag något nytt! Nyhetsbrev kan verkligen vara en bra källa av information och många företag har industrispecifika mejl de varje månad. Det kan vara en bra källa för tips och inspiration för din karriär! Heja Livets är ett bra alternativ om du vill motiveras av andra, häftiga kvinnor! Eller varför inte starka modetips från Säker Stil?

Gå igenom din Spam-mapp

Spam-mappen är utan notiser vilket innebär att högen av fulmejl växer sig stor snabbt! Passa på att rensa bort alla onödiga mejl och kolla en extra gång om det finns något som hamnat fel!

Uppdatera din mejlsignatur

Hur länge sedan var det du gjorde det egentligen? Stämmer den ens fortfarande? Det är antagligen dags nu!

Prova en ny mejl-metod

Det finns mängder av metoder för att hålla din inkorg ren och dig produktiv!  Om du inte har koll på Inbox Zero tycker jag du ska kolla! Eller varför inte 2 Minuters-metoden? Elin på Teknikfik har också skrivit en väldigt bra artikel om hur du rensar inkorgen på bästa sätt! Nu när du har tid över, läs på lite om hur du kan hålla dina notis-siffror nere!

Bjud ut någon i industrin på kaffe

Det här är ett tips jag tycker ni även ska ta med er utanför jobbet, för det viktigt för att hålla igång och hela tiden bredda sitt nätverk! Har du en gammal kollega du inte haft kontakt med på länge? Eller finns det någon som har en roll som intresserar eller inspirerar dig? Fråga om de vill ses och ta en kaffe!

 

Artiklar att lyssna på

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

TILLBAKA