Mejlverktyget som hjälper dig när du skickar fel

Du vet den där ilande känslan som går från halsen ner i maggropen när du inser ditt misstag? Den ja, som kommer fram samma nanosekund du inser att ditt jobbmejl inte blev som du tänkt, eller ännu värre – gick till fel person! Framkallade jag den nu? Förlåt, jag är ju här för att berätta om lösningen och att du kan avbryta mejl!

Forskning visar att slarviga mejl direkt påverkar hur vi uppfattas. När ett stavfel kryper in i ett redan frustrerat mejl kan det få dig att verka argare än vad du egentligen är. Alternativt att man är ointresserad, vilket kan vara förödande om man är i en konversation med en kund.

Nya Gmail har en funktion som låter dig ångra det du precis skickat med ett tidsspann på 5-30 sekunder. Med den tiden hinner du dricka kaffe innan du behöver inse ditt misstag! När jag berättade om funktionen för teamet skrattade vi allihopa för vi vet alla hur mycket vi hade behövt den när vi skickade ut inbjudan till vårt kundevent för någon vecka sedan. Strax efter hade vi alla satt vår Gmail-inställning på 30 sekunder blankt.

Så har du tryckt på ”skicka” innan du skrivit klart? Gör om. Stavade du fel på kundens namn? Hände aldrig. Dags att ta tillbaka (bokstavligt talat) makten över din mejl!

Hur du aktiverar funktionen

(Har du nya Gmail installerat är funktionen redan aktiv, men satt på 5 sekunder. Följ anvisningarna för att ändra till 30 sekunder.)

  1. Gå till Inställningar (kugghjulet uppe i höger hörn)
  2. Under Allmänt, hitta Ångra Skicka fem rader ner
  3. Välj tidsperiod och klicka på Spara Ändringar

Hur du kan avbryta ditt mejl

När du har skickat ett mejl- och inser ditt misstag- kan du trycka på Ångra längst ner i vänster hörn på skärmen. Och vips! så har du en andra chans på att göra ett första intryck.

Mejla safe allihopa!

 

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA