SHOPPA ARTIKEL

Hur viktigt är det egentligen att få i sig mycket vatten varje dag?

Samarbete medDropp

Under många års tid hade jag huvudvärk varje dag. Det gick så långt att värktabletter slutade fungera och mina kollegor fick massera min skalp en stund varje eftermiddag (skäms fortfarande över det, haha). Jag såg knappt någonting på datorskärmen tack vare huvudvärken och hade (såklart!) svårt att koncentrera mig när eftermiddagen smög sig på.

Till slut gick jag till en läkare för att få hjälp med min huvudvärk. Vi gick igenom mitt vardagsliv och ganska snabbt kom frågan:

Vad dricker du på en dag?

Jag funderade en stund och kom fram till att jag på en dag dricker ungefär fem koppar kaffe, en energidryck, en läsk och ett eller två glas vatten. Dessutom alkohol flera kvällar i veckan.

Jag skämdes nästan över att jag inte hade sett svaret som stod rätt framför näsan på mig. Jag har vätskebrist! That’s it! Det är klart att hjärnan och kroppen blir uttorkad av bristen på vatten som jag inte får i mig om dagarna – i kombination med all koffein och alkohol jag stoppar i mig.

*

Det vanligaste tipset som supermodeller och Hollywood-kändisar ger när det kommer till hudvård och skönhet är “Drick mycket vatten!”. Jag förstår det idag – herregud vilken förändring i mitt liv sen jag började dricka ordentligt med vatten. Numera dricker jag ungefär 1,5 liter vatten om dagen tillsammans med en vätskeersättning varje morgon. Jag har mycket mindre huvudvärk, min hy är inte lika grå som den var tidigare och min kropp mår bättre. Tipset om vätskeersättning fick jag av min naprapat när jag gick dit för att ta hand om min rygg, som jag brukar få problem med regelbundet. Vi pratade om vikten av vattenintag och hon sa åt mig att dricka vätskeersättning varje dag. Jag hade tidigare bara tagit det på bakfyllan och tänkte inte ens på att jag kunde ta vätskeersättning varje dag! Det är ett perfekt komplement till allt vatten vi behöver få i oss och så håller det uttorkningen borta.

Några av alla fördelar med att få i sig vatten och vätskeersättning varje dag:

  • Din hjärna behöver vatten för att kunna prestera maximalt
  • Om du dricker vatten när du äter mat så är det lättare för maten att ta sig igenom tarmarna – alltså smälter du maten bättre om du dricker vatten i kombination med din måltid!
  • Vatten hjälper ditt urin att ta sig igenom kroppen enklare och minskar därmed risken för urinvägsinfektion
  • Din hy behöver vatten för att inte torka ut, utan ordentligt med vatten i kroppen blir hyn grå och tråkig.
  • Vatten är gott, nyttigt och innehåller inga onaturliga tillsatser! Det är alltså den perfekta drycken för dig som vill må så bra som möjligt!

Vätskebrist under graviditeten

Nu är jag gravid och under min graviditet känns det viktigare än någonsin att hålla kroppen återfuktad. Jag dricker massvis med vatten varje dag (och kissar hundra gånger!) men för att komplettera mitt vattenintag tar jag också en vätskeersättning varje morgon till min frukost.

Det kan ju vara rätt svårt att hålla kroppens vätskebalans under graviditeten och anledningen är enkel: de hormonella och fysiska förändringarna som kroppen går igenom under graviditeten, påskyndar förlusten av vätska. Därför riskerar gravida att lättare drabbas av vätskebrist vilket i sin tur gör att man blir överhettad och trött som resultat.

Dropp är en vätskeersättning som fungerar alldeles utmärkt under graviditeten. Dropp tillför kroppen snabbt vatten och elektrolyter och innehåller bara växtbaserat sötningsmedel för att påskynda kroppens intag av vätskeersättningen. Dropp säljs exklusivt på Apoteket och apoteket.se vilket känns tryggt då jag vet att de har tuffa kvalitetskontroller. De finns just nu i tre smaker och min favorit är nog citron/fläder – så otroligt fräsch smak! Just nu har de dessutom 20% på alla deras produkter.

Om du har svårt att komma ihåg att dricka vatten om dagarna – ställ alarm på mobilen en gång i timmen och drick ett stort glas vatten varje timme, tolv timmar om dagen! 12 glas vatten är precis så mycket du behöver för att må så bra som möjligt och slippa bli uttorkad. Dessutom: låt din Dropp stå framme i köket så kommer du ihåg att ta en varje morgon när du går upp.

Vätskeersättning Vildhallon

60 kr från Dropp
Köp

Vätskeersättning Gurka & Lime

60 kr från Dropp
Köp

Vätskeersättning Citron & Fläder

60 kr från Dropp
Köp