Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild:Jonathan Van Ness

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Den här veckan är det fokus på The Emmys, se längre ner för alla vinnare!

Veckans snackisar

Arbetsförmedlingen under kritik

Idag gick en kampanj ut i städerna, med bilder på kända människor vars kroppar har blivit retuscherade med någon form av funktionsnedsättning. Kampanjens syfte är att göra arbetsplatser mer positivt inställda till att anställa de med funktionsnedsättning. Influencern Natalie Eriksson, som för andra året är modell för kampanjen och delar kampanjbild med Therese Lindgren, riktar stark kritik mot Arbetsförmedlingen angående hur de retuscherat hennes kropp och texten de använder i samband med hennes funktionsnedsättning. “Jag känner mig utskämd inför hela Sverige. Vad sänder jag för signaler till andra tjejer när det står så?“.

Natalie har i nio år inspirerat människor via bland annat sin tv-serie på SVT, blogg och Instagram.

Läs Natalies kritik här.

Läs Resumés artikel om händelsen här.

Bild via Resumé

“Victoria’s Secret borde vara rädda”

Rihanna visade upp sina underkläder för Savage x Fenty med en storslagen modevisning förra veckan. Vackra kvinnor i olika former och etnicitet tog sig runt på scen, i en show som bara har kunnat jämföras med Victoria’s Secret Fashion Show. I en artikel på Insider skriver de om vad ängel-företaget kan lära sig av Rihanna och Savage x Fenty.

Bild via Insider

Läs hela artikeln här.

Missa inte

The Big Television Debate

Intervjun må vara ett år gammal, men den är fortfarande lika bra. Ellen Pompeo (Grey’s Anathomy), Gina Rodriguez (Jane The Virgin), Gabrielle Union (Think Like A Man) och Emma Roberts (American Horror Story) diskuterar hur TV-industrin ser ut idag. Bästa från klippet? När de pratar representation och Pompeo tittar på produktionsteamet och säger att det inte finns tillräckligt mycket representation i rummet.

Se hela videon här

40 sällsynta bilder på Brad Pitt

Helt ärligt, ibland behövs inte mer än så.

Bild via Esquire

Se alla bilder här!

 

Fina quotes från kända kvinnor

Vare sig i karaktär eller ej, kvinnor har sagt många viktiga ord och Buzzfeed har samlat några av de bästa. Min favorit är Lupita Nyong’o (högst upp) efter att hon vunnit en Oscar, eller Carrie Fishers slag mot Hollywood:

Bild via Buzzfeed

Läs alla quotes här!

Sårbar och stark musik

Veckans sista tips är albumet “Sing To Me Instead” av Ben Platt. Varje låt skär in i hjärtat och melodierna passar perfekt till höstvädret som rullat in. Enjoy!

Lyssna på albumet här!