Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bildkälla: Sarah Close

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Har du något kul du sett på Internet från veckan som gått? Kommentera ditt tips längst ner!

Stora namn samlar ihop pengar till Australien

De senaste veckorna har stora summor pengar samlats in för att hjälpa Australien och de hemska bränderna som tagit vid. En influencer som använt sin plattform för välgörenhet är Celester Barber. Tillsammans med sina följare har hon under de senaste dagarna samlat in över 245 miljoner kronor. En galen och imponerande summa. Klicka här för att donera, om du har möjlighet.

Många kändisar har också donerat för att hjälpa till, bland annat Nicole Kidman (500 000 AUD/3,2 miljoner kronor) och P!nk (500 000 USD/4,7 miljoner kronor).

Hur kom de på “Shape of you”?

New York Times har en YouTube-serie som heter Diary of a song, där man får följa med artisterna bakom låtskrivandet. Avsnittet med Ed Sheeran är gammalt men jag hittade länken bland mina gamla anteckningar från 2017 och kunde inte låta bli att dela med mig. Visste ni att låten “Shape of you” inte ens var menad för Ed, utan den skulle gå vidare till en annan artist?

Det är ett kul och uppfriskande koncept. Se hela videon här!

Ny musik från Sarah Close

Sarah Close är en av mina favoritartister och hon har nu släppt en ny låt – “Almost“. Det är precis den typen av kärlekspop du kan behöva i januari, den trycker lekfullt med känslan att i stunden (kanske i PMSen hetta?) kunna tröttna på sin partner.

Klicka här för att lyssna på Spotify eller klicka här för att se musikvideon.

Allt som hände under Golden Globes

Golden Globes gick av stapeln i helgen, och det finns ingen bättre plats än Buzzfeed för att ta reda på vad du har missat. Här är några av deras bästa och mest underhållande artiklarna från galan.

  • Ricky Gervais höll Golden Globes för femte och sista året – vilket innebär att han inte brydde sig om vilka i rummet han upprörde.

 

  • Han fick bland annat Tom Hanks att göra det här ansiktsuttrycket:

NBC via Buzzfeed

Hårtutorial från förr

Ibland vet jag inte var på Internet jag är eller hur djupt jag hamnat, men här är i alla fall en underhållande video med en kvinna som följare en hårtutorial från 1800-talet. Det tog henne ungefär fem timmar att genomföra – gjorde kvinnor verkligen det här förr?

Se hela videon här.

 

Har du några tips från förra veckan du vill dela med dig av? Kommentera här nedanför! 👏

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *