Det är mars och månadens upplaga av FORNI morgonshowen är live! Temat för avsnittet är våren, som vi så länge längtar efter, och vi gästas denna gång av Jannike Nordström, eller Bisse som många känner till henne som på instagram. Vi pratar självklart om modevärldens vårtrender men också vilka trender vi kommer se inom inredning. Vi går igenom wellness för våren för att må bra i själen och panelen diskuterar vårpepp vs vårdepp – hur gör man egentligen det bästa av den här säsongen? Amanda har dessutom gjort egna mandel-och havrebars som ni hittar recept på längre ner i artikeln. Kolla på avsnittet och berätta gärna för oss vad ni tycker:
Mandel-och havrebars
Ingredienser:
2,5 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
100 g smör
0,5 dl kokossocker
3 msk lönnsirap
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver (kan uteslutas)
En nypa salt
Choklad:
80 g mörk choklad 70 % eller valfri kakaohalt
1 msk kokosolja
En nypa flingsalt
Extra:
Kokosflingor
0,75 dl cashewnötter
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform
2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke
3. Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna samt lönnsirapen
4. Blanda om väl tills det liknar en smuldeg
5. Häll ut 2/3 av ”smuldegen” i formen och ställ in resten i kylen
6. Platta till ett jämnt lager i botten
7. Smält chokladen med kokosoljan och strössla i lite flingsalt – häll ut i formen över degen
8. Ta ut den resterande degen från kylen och smula över kakan
9. Hacka cashewnötterna och strössla ovanpå tillsammans med lite kokosflingor (ca 1 msk)
10. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25 minuter (tills gyllene)
11. Låt svalna helt och skär sedan upp som bars (eller i valfri storlek). NJUT!