Horoskop: december månad

FORNI har teamat ihop sig med våra vänner på Oh la moon som kommer att hjälpa oss att ta fram ett månadshoroskop som för varje tecken utgår ifrån ascendenten. Vi kommer även att rekommendera en kristall för varje tecken och månad som passar ihop med din energi. Enjoy!

VÄDUREN ♈︎

Vi börjar december månad med att mycket fokus ligger i ett sökande efter meningen med livet. Det kan vara så att du under den här perioden som varit, i slutet av november tills nu har hittat ditt soul purpose och kanske en ny practice? Fullmånen den 8e december faller i ditt 3e hus som står för kommunikation, ditt mind, grannar, syskon osv. Din styrande planet Mars backar fortfarande, och du kommer förmodligen att känna av den här fullmånen en hel del. Jag kan tänka mig att du känt dig mer otålig och frustrerad än vanligt sedan Mars började backa. Fullmånen kommer att fokusera på din kommunikation och ditt mind. Även grannar, syskon och lokala resor ligger under det här området. Det är kanske dags att se över hur du kommunicerar och dina tankemönster. Troligtvis är det något du känner frustation över, och med tanke på att Mars och månen kommer att stå tillsammans kan det vara värt att tänka efter innan du spontant ger dig in i någon diskussion. Det är lätt att känslorna bubblar över vid den här fullmånen, så tar det lugnt. Du kanske har lättare för att hantera dina känslor och att få utlopp för dem på ett annat sätt, i och med din nya practice du börjat med? Nymånen den 23 december kommer att falla i ditt 10 hus Väduren. Positiva nyheter om ett nytt arbete kan komma i din väg. Kanske får du erbjudande om ett nytt arbete som kan bringa mer pengar eller blir du befordrad på ditt nuvarande arbete? Din status kommer att ändras och du har goda chanser att klättra på karriärstegen och bli synliggjord nu – hurra! När vi sedan går in i det nya året kommer du stå där på 12-slaget med en känsla av att det finns en djupare mening med den förändring som sker nu i ditt arbetsliv. Sikta mot stjärnorna år 2023, och vet du vad? Mars kommer att vända framåt i januari igen, så du ska se att ditt liv kommer flyta på bra snart igen. Ha en fantastisk jul och nyår Väduren. Lycka till med dina framgångar och skåla in dem på tolvslaget!

Kristall för dig under denna period är Akvamarin

OXEN ♉︎

Det är djupa funderingar som pågår inom dig när december månad startar. Funderingar kretsar nog främst kring kärlek och pengar. Fullmånen den 8 december faller i ditt 2 hus för tillgångar, dina värderingar och ditt dagliga arbete. Den faller i ditt eget hus och kommer att kännas som hemma. Med Mars bredvid månen kan det vara så att du känner dig otålig att slutföra något, och det är troligt att det handlar om dina investeringar, värderingar eller inkomst. Det kanske har känts trögt på pengafronten på sistone? Du kanske inser att sättet du jobbar på för att förvärva dig saker inte längre fungerar och att det är dags att testa någonting annat. Nymånen dagen innan julafton faller i ditt 9e hus för lärande, resor och andlighet. Kanske får du någon form av andligt uppvaknande? Din styrare Venus befinner sig i samma hus som nymånen, kanske kan det vara så att du träffar en ny kärlek på en utlandsresa eller får ta emot pengar eller bara njuta av det goda i livet? På nyårsafton kommer Venus och Pluto att stå tillsammans vilket kanske får dig att se på kärlek från både ett högre perspektiv men även ett djupare plan. Uranus och månen i ditt eget hus skickar vibes till solen och Venus. Du kanske plötsligt omvärderar ditt sätt att se på redan befintliga och bekanta relationer och inser att ni har ett djupare band än du först trodde? Den här personen kanske dessutom kommer från ett annat land än dig? Ett nyårslöfte för dig Oxen hade kunnat vara att starta en ny soul practice för att gräva lite djupare inom dig själv och hitta dig soul purpose. Vad tror du om det, kära Oxe?

Kristall för dig under denna period är Pyrit

TVILLINGARNA ♊︎

Vi kommer att inleda månaden med att solen, Venus och Merkurius befinner sig i ditt 7e hus, huset för nära relationer och kärlek. Det strålar om dig och kanske träffar du kärleken i ditt liv under den här perioden? Det kan också vara så träffar du en fantastisk buisness partner, eller fördjupar redan existerande nära relationer. Det blir en fin början på december, men i mitten av månaden kommer en efter en av planeterna att flytta in till Stenbocken och ditt 8e hus. Detta hus symboliserar ditt djupa psykologiska sinne, dina begär och transformation. Fullmånen den 8 december kommer att falla i ditt 1 hus som står för din image och ditt ansikte utåt. Allt handlar om dig själv just nu. Kanske kommer du finna någon ny insikt om dig själv och se på dig själv med nya ögon? Du kanske börjar sammanfatta året och bildar en plan för hur du vill vara och vem du vill vara när nästa år börjar. Med en retrograd Mars i ditt 1a hus finns det nog en frustration och en otålighet hos dig som syns utåt. Försök att göra dig av med överskottsenergin genom rörelse av kroppen, eller varför inte ge dig själv lite extra self care och self love under den här perioden? Nymånen 23 december kommer att handla om djupare insikter och ett behov av förändring. Det är dags för en djup transformation inför det nya året Tvillingarna. Din styrande planet Merkurius kommer dessutom att börja backa i slutet av året vilket kan spä på frustationen som redan finns med en retrograd Mars i ditt tecken. Så kanske är det dags att gå in i dig själv nu och fokusera på soul work? Vi behöver börja jobba med oss själva först innan vi kan se förändringarna i den yttre omvärlden. På självaste nyårsafton står Pluto och Venus tillsammans i en exakt konjunktion. Det här innebär att du kan komma att känna väldigt djupa känslor för någon och kanske kommer du någon på djupet den här kvällen? Det är troligt att du kommer att förstå dina egna mönster i relationer den här kvällen och med Uranus och månen i 12e huset är det möjligt att du får hintar om att saker från tidigare liv ligger till grund för dina känslor och att du har en del där att reda ut. Det blir mycket fokus på dig själv den här månaden, och du kommer troligvist att komma ut ur det här året med fler djupa insikter om dig själv än vad du hade tidigare. Ha en magisk december Tvillingarna.

Kristall för dig under denna period är Rosa Kalcit

KRÄFTAN ♋︎

Slutet av november och fram till mitten av december håller du just nu på att orientera dig fram i hälsodjungeln. Du kanske har börjat ta din hälsa på större allvar och börjat se över dina vanor och rutiner? Du kanske har börjat ge dig mer self love och self care för att du ska må bra i din vardag? Fullmånen den 8 december kommer att falla i ditt 12e hus. Det är väldigt troligt att du kommer att få till dig saker i drömmar och meditationer om vad som händer i ditt undermedvetna. Kanske börjar du bearbeta saker i ditt tidigare liv? Ett hett tips är att ha papper och penna vid sängen och skriva ner dina drömmar. Det kan också vara en god ide att anteckna efter varje meditation för att se vad du fått till dig. Nymånen den 23 december faller i ditt 7e hus som står för kärlek och nära relationer. Kanske träffar du din livskamrat eller kommer närmre dina nära och kära? Relationen till din nuvarande partner kan också förstärkas, och med Neptunus i spetsen kan det vara så att du ser på din partner med rosa glasögon. På nyårsafton står Venus och Pluto tillsammans i ditt 7e hus som indikerar på att det kan finnas gamla vanor och beteenden du har i nära relationer som du behöver titta lite på. Är du helt säker på att din nuvarande livspartner är den rätte/rätta? Neptunus skickar fina vibes till Venus, så kanske är det så att du träffar din kärlek i ett annat land om du inte firar nyår hemma? Eller så träffar du någon på nyårsfesten som är från ett annat land? Det sker en förändring inom dig och i ditt kärleksliv Kräftan. Om du tar hand om dig själv först så att du mår bra, då kommer dina relationer också att må bra. Mys nu i december och fira nyårsafton med de som du tycker om allra mest. Gott nytt år Kräftis.

Kristall för dig under denna period är Prehnit

LEJONET ♌︎

Vi börjar december med att Venus, solen och Merkurius befinner sig i ditt 5e hus för kreativitet, flört och glädje. Ja faktiskt i ditt eget hus, så jag kan ju tänka mig att du lever livet just nu och mår lite extra bra? Fullmånen den 8 december i ditt 11 hus gör dig mer benägen att gå ur grupper du inte längre trivs i. Kanske är det dags att tacka för dig och lämna den där bokklubben du varit med i så många år? Du behöver hitta andra likasinnade människor som resonerar mer med dig där du befinner dig själsligt idag. För dig Lejonet är det dags för att se över dina rutiner, men en nymåne dagen innan julafton i 6e huset, är det dags att skapa sig nya vanor och rutiner för att må bra psykiskt och fysiskt. Dina nyårslöften kommer troligtvis att handla om hur du kan leva ditt liv mer hälsosamt och skapa en hållbar practice som fungerar för dig. Träning, kost och hälsa är på tapeten och det kan vara så att du behöver göra en förändring på ditt arbete för att kunna leva ett mer hälsosamt liv. Neptunus i 8e huset får dig att känna mer self love och att se på dig själv och din soul med mer kärleksfulla ögon. Trots att ditt nya år kanske handlar om mer hälsosamma vanor, tror jag knappast att det hindrar dig från att fira in det nya året långt in på småtimmarna. Ni Lejon är ju kända för att släppa loss, sprida glädje och kärlek runt er. Invig det nya året stort som bara du kan! Vilken härlig period att starta upp nya vanor! Fortsätt att sprida din glädje och kärlek, den behövs. God jul kära Lejon.

Kristall för dig under denna period är Kiwi Jasper

JUNGFRUN ♍︎

När december börjar har du ett större behov av att vara hemma och mysa med familjen. Den känslan kommer dock att börja skifta när solen, Venus och Merkurius flyttar sig in i ditt glada 5e hus. Fullmånen 8 december kommer att falla i ditt karriärshus och kanske är det dags att tacka för sig och se över möjligheterna till en ny karriär? Med Mars inblandad kan det mycket väl vara så att du känner dig frustrerad över din nuvarande situation, och då är det verkligen dags för förändring. Nymånen dagen innan julafton kommer att falla i ditt kreativa och glada 5e hus. Nu Jungfrun, nu är det dags att ha lite roligt och släppa loss. Positiva nyheter kring barn, fest, kreativitet är något som kan nå dig. Kanske kommer du på att du kan tjäna pengar på din hobby som du brinner för och göra den till ditt arbete? Din styrande planet Merkurius kommer mot slutet av december att backa genom ditt 5e hus, vilket kanske känns olägligt nu när det vankas nyårsfirande. Det kan det vara en god idé att hålla planerna öppna och vara beredd på att allt inte kommer bli som du har tänkt dig. Jag vet Jungfrun, du gillar planering, struktur, ordning och reda men ibland får man följa flödet och surrender to the flow. På själva nyårsafton kommer Pluto och Venus att stå tillsammans i ditt 5e hus. Du kanske bara hade tänkt flörta ikväll på festen utan att det skulle leda någonvart? Pluto och Venus tillsammans gör att känslorna kanske känns djupare. Venus i ditt 5e hus på nyårsafton, alltså kan det bli mer magiskt?

Ta dig utanför din comfort zone den här månaden Jungfrun, ha kul och njut av livet. Du behöver inte vara alla till lags hela tiden, det är okej att bara få vara du också. Ta hand om dig själv, ge dig tid för mycket self love och njut.

Kristall för dig under denna period är Ocean Jasper

VÅGEN ♎︎

December månad kommer till stor del att handla om din familj, ditt hem och nära och kära. Din styrande planet Venus kommer att spendera mycket tid i ditt 4e hus, så det kan vara så att du värderar din bostad för försäljning? Det kanske är extra mysig och kärleksfull stämning hemma? Fullmånen den 8 december faller i ditt 9 hus och det kanske är så att en examen snart knackar på dörren? En spiritual practice kan komma in i ditt liv eller så kommer du att se din nuvarande med andra ögon. Kanske är du på väg hem till din familj efter en lång resa och redo att spendera tid i hemmet såhär till jul? Nymånen den 23 december i ditt 4e hus kan bringa goda nyheter inom familjen och hemmet. Kanske har din bostad äntligen blivit såld som legat ute så länge? Eller väntas det ett tillskott till familjen? Det kan finnas en känsla av att du vill spendera lite extra tid i ditt hem då många planeter kommer att befinna sig i ditt 4e hus fram tills efter nyår. Julafton och nyårsafton kommer troligtvis att spenderas hemma med nära och kära i år. Med månen och Uranus i ditt 8e hus på nyårsafton, kan det vara så att dina nyårslöften för i år kommer att grunda sig på något djupare. Det blir en mysig juletid för dig Vågen, passa på att njut av all mat, härligt sällskap och vackert runt dig. Ladda batterierna för att sedan 2023 känna dig mer redo att ta dig an världen igen.

Kristall för dig under denna period är Rosenkvarts

SKORPIONEN ♏︎

Vi inleder december med aktivitet i ditt hus för ägande, dina värderingar och ditt sätt att förvärva dig saker på. Fullmånen i ditt 8e hus kan skaka om saker. Din klassiska styrare Mars är fortfarande retrograd och han står bredvid månen när den blir full. Troligen kommer du att komma till djupare insikter med dig själv och kanske känna någon form av inre kraft och motivation till
att förändras och hitta sanningen om dig själv, vem du är och vem du vill vara. Temat känns helt rätt för dig, eftersom fullmånen faller i ditt eget hus. Du kan även få insikter kopplat till kärlek och pengar under den här fullmånen eftersom Venus kommer att befinna sig i ditt 2a hus. Troligtvis hittar du en djupare sanning om vad pengar betyder för dig och hur du vill arbeta för dem. Nymånen i ditt 3 hus kan komma med nya tankesätt hos dig och du kan börja utforska ditt mind och se på saker på ett annat sätt. Du skulle även kunna få goda nyheter angående ett syskon eller åka på en kortare resa inte allt för långt bort. Din nyårsafton kan bli riktigt härlig! Neptunus skickar flörtiga vibes från 5e huset och Uranus tillsammans med månen skickar vibes från 7e huset till solen och Venus. Kan det vara så att det blir en riktigt romantisk och flörtig kväll för dig Skorpionen? Med Pluto och Venus i 3e huset kan samtalen med någon på festen att bli djupa, och det är mycket möjligt att den personen redan finns i din bekantskapskrets. Kom ihåg att Merkurius backar genom ditt 3e hus, så det kan vara så att du behöver lite extra eftertanke under den här perioden och att du behöver ta din tid innan du fattar beslut eller svarar på frågor. Det är en transformativ tid för dig Skorpionen, med mycket fokus på kärlek och pengar. De områdena är ju faktiskt dina på ett sätt, så du kommer trivas under den här perioden. Njut!

Kristall för dig under denna period är Jordgubbskvarts

SKYTTEN ♐︎

Vi inleder månaden med att Venus, solen och Merkurius är tillsammans i ditt tecken. Kommunikation, flört och glow är ledorden för dig. Du får synas och höras vilket passar dig perfekt och alla kommer att vilja lyssna på dina historier och din kunskap du vill dela med dig av. Din styrande planet Jupiter är även hemma hos Fiskarna där han också trivs och är medstyrare. Detta ger dig det där lilla extra glowet och turen just nu. Kanske får du ett genombrott i hemmet? En lyckad försäljning av bostad eller allmänt harmoniskt familjemys? Fullmånen den 8e december kommer att falla i ditt 7e romantiska hus. Är det dags att bryta med en kärlekspartner eller en buisnesspartner? Venus är i ditt 1a hus, så kanske är det dags att hitta tillbaka till din self love igen? Solen i kvadratur med Jupiter kan göra att något förstoras upp väldigt mycket, och kanske är det just det som kommer får en relation att ta slut? Mars bredvid månen gör att känslorna kan bli stora och risken för känsloutbrott finns. Nymånen den 23 december pratar om ett ekonomiskt genombrott. Kanske får du goda nyheter kring din ekonomi och ditt dagliga arbete? Kan det vara så att en löneförhöjning knackar på dörren? Det kan också vara så att du får goda nyheter som ger dig ekonomisk trygghet, och goda nyheter kopplat till ditt ägande och dina tillgångar. På nyårsafton är Pluto och Venus tillsammans i ditt 2a hus och det är mycket möjligt att du blir medveten om vilka förändringar du bör göra när det kommer till kärlek och ekonomi. Uranus och månen kommer att befinna sig i ditt 6e hus, så kanske är det så att du behöver göra en förändring i dina rutiner och din vardag för att få ekonomin och kärleken att gå ihop? Njut av Jupiters lycka så länge den varar och fortsätt vara optimistisk som du så naturligt alltid är. Ha en fin sista månad av december!

Kristall för dig under denna period är Rodonit

STENBOCKEN ♑︎

Nu i december kommer fokus snart att hamna på dig. En efter en kommer Venus, solen och Merkurius att gå in i ditt tecken. Det är inte helt omöjligt att allas blickar hamnar på dig nu och att det är din time to shine. Fullmånen den 8 december faller i ditt 6e hus för rutiner, vardag och hälsa. Så passande att du får en chans att ändra vanor såhär lagom till jul och nyår! Eftersom Mars befinner sig i ditt 6e hus bredvid månen är det troligt att du känner dig inspirerad till att börja träna och röra på kroppen i någon form. Dagen innan julafton, den 23 december har vi en nymåne i ditt eget tecken. Merkurius och Venus bildar fina aspekter till Uranus i ditt 5e hus, och det finns stor chans för att träffa en ny flört eller få goda nyheter kopplat pengar. 29 december kommer Merkurius att vända retrograd i ditt tecken och du kan känna dig frustrerad över att kommunikationen inte fungerar som den ska. Eftersom han backar genom ditt 1a hus bör det vara lite extra försiktig med vad du säger så att det inte sker missförstånd eller blir onödiga konflikter. På nyårsafton har vi aspekter till ditt flörtiga 5e hus och 3e hus. Nyårsafton kommer att bli kul och du kommer att skina med Venus och solen i ditt tecken. Venus och Pluto i ditt 1 hus indikerar på att du behöver jobba mer med self love för att kunna dra till dig mer kärlek utifrån. Uranus skickar vibes från 5e huset som talar om kreativitet, flört och fest. Neptunus från 3e huset pratar om villkorslös kärlek och drömmande, kanske att du får en liten nyårsflört med en granne eller någon i din bekantskapskrets du känner till sedan tidigare? Ha en underbar december Stenbocken, njut av allas ögon på dig och släpp loss lite!

Kristall för dig under denna period är Orange Kalcit

VATTUMANNEN ♒︎

Solen, Venus och Merkurius lyser upp ditt 11e hus för sociala sammanhang och grupper i början av december, för att sedan börja skifta till en mer introvert energi i 12e huset. Fullmånen i ditt 5e hus med en inblandad Mars, kan få dig att avsluta en flört som du kanske känt lite frustration kring och att det inte leder till något seriöst. Det kan också vara så att du avslutar ett hjärteprojekt eller något kreativt? Det kan även handla om barn. Nymånen i ditt 12e hus kan få dig att gå in i dig själv. Saker från ditt undermedvetna kommer att göra sig påminda och det finns nog ett och annat att reda ut där. Tidigare liv regressioner och healing kan vara något för dig nu. Sitt gärna i meditation och försök få kontakt med ditt higher self under den här perioden. Dessutom kommer Merkurius att börja backa genom det här området i ditt liv, så det här är verkligen ett bra tillfälle för dig att bearbeta, reflektera och fokusera på self love. På självaste nyårsafton står Pluto och Venus tillsammans i ditt hus för det undermedvetna, och det är väldigt troligt att du börjar jobba med djupa programmeringar kopplat till kärlek och pengar. Det är möjligt att du hittar svaren på dina frågor från tidigare liv och månen i det 4e huset tillsammans med Uranus indikerar på att kan vara något från din barndom som gör att du har de programmeringar du har. Det blir en djup tid för dig Vattumannen. Self care och self love är ledorden för dig, och kanske hittar du också ditt soul purpose under den här perioden? Jag vet att du är en självständig individ, men det är okej att ventilera sina känslor inför andra och att be om hjälp. Ha det bäst kära du.

Kristall för dig under denna period är Pinolith

FISKARNA ♓︎

Det är en magisk tid för dig Fiskarna, eftersom du får ha Jupiter hos dig fram till 21 december. Sedan han lämnar ditt tecken för den här gången och kommer tillbaka om 12 år. Passa på att njuta hela december av all lycka och välstånd han kan ge dig. Även din styrare Neptunus kommer att gå framåt igen, så du kommer att uppleva att livet är lite extra härligt eftersom du kommer att kunna drömma dig bort igen tillsammans med Neptunus. Fullmånen den 8e december faller i ditt hus för familjen och hemmet. Du kommer att fundera över din boendesituation. Är du sugen på att flytta eller renovera ditt hem? Är det en förändring på gång inom din familj? Med Mars bredvid månen kan det innebära att konflikter inom familjen kan blossa upp. Nymånen den 23 december faller i ditt 11e hus där även Pluto, Merkurius och Venus befinner sig. Kanske är det så att du hittar en ny grupp av vänner i ett sammanhang där det kan kännas som att ni får ett djupare band med varandra? Merkurius kommer att börja backa den 29e december genom ditt 11e hus för vänskap och sociala sammanhang, så kanske är det dags för dig att fundera lite på vad du har för sociala nätverk idag och vad du får ut av dem. Mår du bra av personerna du har omkring dig eller behöver du byta? Med tanke på nymånen som precis har varit i det huset, är jag säker på att din intuition redan har talat till dig. På 12 slaget på nyårsafton har vi en del aktivitet i ditt 11e hus. Venus och Pluto står i en exakt konjunktion vilket kan ge en hint om att du har en del att reda ut inom dig själv kopplat till sociala sammanhang. Uranus från hus 3 tillsammans med månen föreslår att du börjar reflektera på vem du vill vara och hur du framställer dig själv i sociala sammanhang och grupper. Du behöver inte vara den du alltid har varit. Din intuition är så stark nu med Neptunus i ditt 1a hus och använd dig av den för att hitta dig själv. Våga ta plats! När 2023 väl har börjat kommer du att ta med dig dessa insikter och jobba med dem på ett djupare plan. Jag önskar dig en magisk december fina Fiskarna.

Kristall för dig under denna period är Grön Aventurin

 

Vill du läsa flera horoskop? Tryck här!