Horoskop: maj månad

FORNI har teamat ihop sig med våra vänner på Oh la moon som kommer att hjälpa oss att ta fram ett månadshoroskop som för varje tecken utgår ifrån ascendenten. Vi kommer även att rekommendera en kristall för varje tecken och månad som passar ihop med din energi.

VÄDUREN

Den här månaden handlar mycket om integrering och transformation. För dig innebär det mycket fokus på dina materiella tillgångar, pengar och ekonomi. Men också din fysiska kropp, dina sinnen och det du njuter av. Du kan känna att du får mer tålamod och uthållighet att göra klart saker som du påbörjat och du kan må bra av att göra en liten ekonomisk vårstädning. Det är tid för dig att försök sakta ned så mycket du kan. Pluto vänder retrograd den 1 maj och han ber dig att se över vilka människor, sociala sammanhang och engagemang som matchar dig i ditt nya jag. Vilka ger dig energi? Vart får du vara den du verkligen är fullt ut och med vilka kan du känna att du kan utvecklas? Med månförmörkelsen på fullmånen i Skorpionen den 5/5 får du möjligheten att gräva ännu djupare inom dig.

Du har nu chansen att ta de sista nödvändiga stegen mot din transformation och rensa ut det som ligger och blockerar dig från att blomma ut – våga gå din egen väg! Hur läskigt och utmanande det än kan kännas just nu. Du kan också komma att få oväntad hjälp eller någon som vill investera i dig eller dina projekt, eller kanske hitta en ny partner/kollega i ditt arbete. Det är också en god tid för dig att fokusera på ditt hem, kanske vill du göra om hemma, skapa rum där du och familjen mår bra och kan växa. När Mars sedan går in i Lejonet den 20 maj börjar en riktigt härlig tid där du kan känna hur kraft och energi kommer tillbaka. Du kan känna att du nu vill och vågar ta riktigt stora och modiga kliv framåt och att du får passionen och ambitionen tillbaka.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Pyrit

OXEN

Kära Oxe, det här kan vara en av de viktigaste och mest spännande månaderna för dig det här året. I maj händer ALLT i just ditt tecken och du är redo för att ta stora kliv framåt. Detta är en tid för reflektion och du kan komma att få insikter om dig själv. Kanske har du haft lite spirituella upplevelser den senaste tiden som nu vill komma till uttryck hos dig på ett nytt sätt? Den 2 maj kan vara en riktigt bra dag för möten och oväntade idéer kan komma din väg. Den 5/5 har vi en månförmörkelse och fullmåne i Skorpionens tecken som belyser dina relationer lite extra. Den frågar dig hur du kan hitta mer balans och om det är något som behöver komma upp till ytan. Kanske behöver du lätta på trycket och prata ut med någon? Det är tid för dig att nu våga gå din egen väg, att inte hålla dig själv tillbaka för andras skull utan att våga vara hela du.

Fullmånar handlar också om att släppa taget om sådant vi inte längre vill bära med oss så fundera gärna lite på vad det är du behöver släppa taget om. Venus går in i Kräftan den 7 maj och möter där upp med Mars – en superfin period att träffa nya vänner, kanske studera något eller kanske ny kärlek? Den 9 maj kan bli en otroligt expansiv dag för dig. Du får kraft att göra de förändringar du behöver för att verkligen leva ut din fulla potential. Den 16 maj är en ljuvlig dag, för då går lyckans planet Jupiter in i ditt tecken och kommer att stanna hos dig i ett år vilket kommer att vara otroligt expanderande för dig som person. Din uppgift blir att rensa ut det gamla för att ta emot alla gåvor Jupiter kommer med. Våga vara i en mer feminin och mottagande energi. Om du vill byta jobb eller hoppa på en ny utbildning är detta verkligen tiden att göra det. Men vänta gärna till slutet av maj och glöm inte bort att du har ett helt år på dig. Mot slutet av maj kan du känna dig oövervinnerlig och lite härligt lyckorusig. Det är sexigt, bubbligt socialt och du kan verkligen få chansen att leva ut.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orkidé Kalcit

TVILLINGARNA

Maj kan vara lite hemlighetsfull, drömmande och magisk för dig kära Tvilling. Den första delen av månaden är perfekt för dig att uttrycka dig kreativt på, men på ett lite mer inåtvänt sätt. Kanske skriva dagbok, måla och gärna blicka tillbaka lite över den senaste ganska intensiva perioden. Den 2 maj är en fantastisk dag och du kan få verkliga uppenbarelser, budskap eller nyheter. Den 5/5 har vi en månförmörkelse och fullmåne i Skorpionens tecken som belyser dina dagliga rutiner, ditt jobb och din hälsa. Den frågar dig hur du använder din tid, hur du jobbar och hur tar du hand om dig själv? Fullmånar handlar också om att släppa taget om sådant vi inte längre vill bära med oss och för dig kan det vara något väldigt subtilt, något du inte ens själv vet om.

Men där kan meditation hjälpa dig. Troligen är det i det undermedvetna du behöver leta. Den 9 maj och dagarna runt omkring kan vara väldigt upplysande för dig och din personliga utveckling– våga tro på din egen kreativa potential! Våga uttryck dig. Det är en perfekt tid för dig att fördjupa dig i något nytt, kanske gå en kurs i något som har med andlighet, kreativitet, personlig utveckling eller filosofi att göra. Du kan också känna dig idealistisk och känna ett sug efter att engagera dig för någon sak som hjälper mänskligheten mot mer kärlek och fred. Andra halvan av maj kan du känna hur livet kommer tillbaka och du känner dig uttåtriktad och sugen på att mingla, socialisera och vara med där det händer! Och när Solen den 21 maj går in i ditt tecken – shine your light – en underbar tid väntar!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grönkvarts

KRÄFTAN

Den här månaden handlar om transformation men också om de gruppsammanhang du befinner dig i. Din styrande planet Månen är med om en förmörkelse på fullmånen den 5/5 i Skorpionen. För dig kan den här förmörkelsen verkligen bli en portal in i något helt nytt när det kommer till både din karriär och vilka vänskapsrelationer och grupper du är involverad i. Månen frågar dig – har du roligt? Får du möjlighet att leka dig fram och skratta? Kan du skapa mer glädje och lekfullhet? Mer kreativitet? Troligen kan du få mycket svar under den här förmörkelsen, kanske kommer de inte med en gång, men lyssna noga till vad som kommer till dig under kommande månader. Fullmånar handlar också om att släppa taget om sådant vi inte längre vill bära med oss och för dig kan detta handla om att du nu ska släppa lite på ramarna och våga leka dig fram.

Du kan även passa på att fortsätta reflektera över hur dina vänskapsrelationer och de grupper du är involverad i ser ut. Kanske behövs du på en ny plats med dina magiska ledaregenskaper? Jupiter ber dig också under kommande år att expandera dina nätverk. Kanske kommer nya, härliga personer in i ditt liv detta år. Mars är fortfarande i ditt tecken under en stor del av månaden och ger dig driv, energi och självförtroende. Venus kommer in i ditt tecken och sprider en härlig vibe, kärlek och skönhet och kan verkligen göra att du känner dig vacker och börjar se med mer kärleksfulla ögon på dig själv. Det kan också aktivera romantik i ditt liv. Den 19 maj och dagarna runt kan vara en god tid för dig att föra drömdagbok, för att se vad som dyker upp i dina drömmar – kanske ligger det lite hemliga budskap där?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts

LEJONET

Den här månaden handlar om transformation. Solen, din styrande planet, skiner på allt som har med din karriär och ställning att göra i början av månaden. Du har också stora möjligheter att nu reflektera över vad du vill göra och vem du vill vara. Våga gå din egen väg och våga testa nya nya saker. Den 2 maj är en fantastisk dag om du vill byta jobb, skicka iväg en ansökan eller ta det där samtalet du behöver ta för att komma vidare. Du kan också få nya insikter om vart du är på väg i din karriär, nya idéer kan flöda in. Den 5/5 har vi månadens snackis – månförmörkelsen på fullmånen i Skorpionen. Den ber dig att kika på balansen mellan familj och jobb. Hur vill du spendera din tid, är det rätt fördelat just nu?

Den här förmörkelseperioden kan verkligen innebära en nystart för dig i din karriär om du vill – den kan hjälpa dig att hitta ditt mission! Den 16 maj kan du känna att du får ny energi och får hjälp med att hitta det där du verkligen vill göra. Nu kan det verkligen ta fart. Använd gärna nymånen i Oxen den 19 maj att sätta lite nya intentioner för din karriär för sedan, den 20 maj går Mars – som representerar vår drivkraft och vår ambition – in i ditt tecken och ger dig så otroligt mycket ny energi och kraft för att nå dina nya mål. Superbra tid för att lansera något och gå framåt med stormsteg. Den 21 maj kan det komma in nya härliga människor i ditt liv. Du kan känna dig mer social och härlig än på länge och få en längtan efter att mingla, gå på fest och bara vara med dina vänner.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Flower Agat

JUNGFRUN

Vi är mitt uppe i brinnande förmörkelsesäsong och det märks i energierna. Den här månaden får du chansen att gå djupt. Studera. Du kan känna att ditt sinne lugnar ned sig lite. Kanske får du en längtan efter att lära ut det du kan. Det kan också vara bra för dig att just nu byta miljö så se om du kan resa iväg någonstans – det kan vidga dina vyer enormt. Den 9 maj kan du verkligen få nya idéer, kanske revolutionerande sådana. Du kan också under maj månad känna att du vill engagera dig i dina nuvarande eller nya umgängen eller att det är mycket där som händer just nu. Det kan också uppstå någon liten spänning i dina vänskapsrelationer men det kan också bara vara så att ni tillsammans är on fire. Då Jupiter joinar övriga planeter i Oxen den 16 maj och under ett år framåt börjar en ny fördjupande resa för dig. Och den kan ta dig långt bort till fjärran land, nya studier, äventyr, nya människor och kulturer.

Det är också perfekt för skrivande, för att publicera något eller för att kanske våga träda in i en lärarroll. När Solen den 21 maj vandrar in i Tvillingarna lyser han lite extra på din karriär och den du är i världen. Han ber dig då att lysa ännu starkare som den fantastiska och intelligenta varelse du är. Du kan också mot slutet av månaden känna att du får lite fart på din mer andliga practice. Dina drömmar kan få mer liv och din kreativitet kan flöda. Du kan uppleva att du vill göra något för något större än du. Engagera dig för fred eller på annat sätt hjälpa människor i nöd.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Labradorit

VÅGEN

Merkurius befinner sig i Oxens tecken hela månaden och under första halvan är han retrograd. Retrograden är en bra period för dig att gå djupt inom dig själv och kanske våga göra lite shadow work. Vilka är dina skuggsidor? Gå gärna till botten med det nu och leta in i ditt innersta – vilka hemligheter döljer sig där? Månförmörkelsen den 5/5 i Skorpionen blir en kulmen för oss alla och för dig handlar det om en materiell transformation. Kanske hittar du ett nytt sätt att tjäna pengar, investera pengar eller bara se på din ekonomi och dina tillgångar? Det kan även nu dyka upp frågor som har med andras pengar att göra. Har du fått en fråga om investering eller att någon vill investera i dig eller dina projekt?

Uranus ber dig att våga gå din egen väg även om det inte alls följer andras förväntningar. Det är nu du ska hitta vad DU vill, vem DU är och hur du vill att dina allra närmaste relationer ska se ut. Det här är en tid med mycket passion och känslor och otroligt stark kärlek och det är dags för dig att våga släppa taget och kontrollen lite. Tänk stort och brett – kanske vill du manifestera in mer passion? Under maj månad kan det dyka upp ny kärlek och passion i din vänskapskrets eller andra grupper du är involverad i. Det kan även spridas lite kärlek och skönhet över din karriär under maj, särskilt när hon vandrat in i Kräftans tecken – så är det kanske på jobbet du hittar passionen?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Botswana Agat

SKORPIONEN

Kära Skorpion – den här månaden blir otroligt stor för dig. Vi har nämligen en månförmörkelse och fullmåne som sker just i ditt tecken och aktiverar allt du är, din identitet, den du visar upp för världen – det handlar om dig och vem du verkligen är. Det kommer också igen vara en månad som handlar mycket om relationer för dig. Det är också ett tema som kommer expanderas generellt för dig kommande år, från den 16 maj då Jupiter går in i Oxens tecken. Det kan hända ljuvliga sakerna i dina relationer. Det kan bli både mycket kärlek och passion och det kan innebära stora förändringar. Under första halvan av maj bör du ta chansen att reflektera lite över dina relationer och vem du är i dem. Vad skulle hända om du vågade visa lite fler sidor av dig själv? Under denna tid kan du även behöva sträcka ut en hand till någon. Eller be om hjälp. Ibland är det i de små gesterna som den stora förändringen ligger.

Maj innebär även utveckling och du kan helt plötsligt få massor med nya insikter och kan känna att du måste ta revolutionerande steg och göra en omedelbar förändring. Venus och Mars i Kräftan kan verkligen hjälpa dig på traven i din partnerrelation och ge dig kraft och mod att ta de steg du behöver och också sprida lite extra glitter över detta område. Den 20 maj får du också lite ny boost och initiativförmåga när det kommer till din karriär. Du vill framåt och får massor med energi att leka dig fram. Var lite spontan och ha kul på jobbet – kanske ordna med någon fest.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aprikos Agat

SKYTTEN

Det här är transformationens månad och vi befinner oss mitt i brinnande förmörkelsesäsong. Solen lyser den här månaden för dig upp områden som hälsa, arbetsliv och hur du använder din tid. Det är god tid för dig att se över hur du lever ditt liv, hur du tar hand om dig, din kropp och dina tillgångar. Och hur ser det ut med ditt jobb, hur ser dagarna ut, har du balans mellan jobb och vardag? Din styrande planet Jupiter befinner sig i pionjären Vädurens tecken i början av månaden men den 16 maj ansluter han till Solen, Merkurius och Uranus i Oxens tecken och nu kan du verkligen få hjälp med att börja införa dina nya hälsorutiner som du reflekterat över. Du har framöver en stora möjligheter att lyckas med det du nu bestämmer dig för. Och i Oxens tecken kommer Jupiter ofta med ekonomiska gåvor och andra former av tillgångar. Så följ med i flowet det kommande året. Lyssna till din kropp – den berättar för dig om du är på rätt väg – den väg Jupiter ber dig att vandra för att hitta guldet.

Den 5/5 har vi månadens snackis – månförmörkelsen på fullmånen i Skorpionens tecken. För dig innebär det att det finns en stor chans att gå djupt in i dig själv och släppa taget om allt som inte längre är du. Låt det brinna upp så att du kan födas likte en fågel Fenix ur askan. 19 maj kan bli första dagen på ditt nya liv där du börjar sätta intentioner för kommande året kring din hälsa och ditt jobb. Det är även en perfekt tid för att gå på date och träffa nya människor eller bara ha riktigt ljuvliga samtal med din partner eller andra nära och kära.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Kiwi Jasper

STENBOCKEN

Underbara nyheter för dig kära Stenbock – lekfulheten, kreativiteten och romantiken fortsätter även den här månaden. Och nu får du verkligen möjligheten att reflektera över vad du tycker är roligt i livet och över de insikter som kom till dig under förra månaden och solförmörkelsen. Budskapet till dig är nästan ännu starkare den här månaden: hitta tillbaka till lek, romantik och dina hobbies. Lek dig fram mycket mer och njut av allt kul som livet har att erbjuda. Den 5/5 sker månadens stora händelse och det är en månförmörkelse i Skorpionen. För dig kan den innebära stora steg framåt i dina sociala grupper – vänner, jobb eller fritid. Kanske blir det här biljetten in i en helt ny arena, en helt ny roll. Månförmörkelsen ber dig att släppa taget om kontroll och att planera allt in i minsta detalj. Det är nu du ska våga gå in i det okända med öppet hjärta och mod. Mantran för dig är: Let Go! Och Play! Venus vandrar in i Kräftans tecken och sprider ett skimmer över dina relationer, det finns goda möjligheter till kärlek, passion och romantik. Superbra tid att träffa någon ny eller att hitta balans och harmoni i dina befintliga relationer.

Den 9 maj kan du få plötsliga nya insikter om vart du är på väg och du kan få en känsla av att våga kliva ut på scenen, våga visa dina skapelser, våga tro mer på dig själv. Passa på att göra något riktigt kul dagarna runt den 9:e – det kan transformera dig enormt och ge dig exakt den boost du behöver. Den 16 maj byter Jupiter, vår lyckoplanet, tecken till Oxen och stannar där i ett år och förstärker allt som har med kärlek, romantik och glädje i livet att göra. Den 21 maj kan det hända härliga saker i ditt jobb, du kan hitta någon ny practice som är rolig och som förstärker din hälsa och du kan känna att dagarna känns pirriga och roliga.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Amazonit

VATTUMANNEN

Den här månaden blir händelserik för dig kära Vattuman då din styrande planet Uranus har mycket att säga till om. Han befinner sig i Oxens tecken där det mesta händer i maj. Den stora snackisen har vi den 5/5. Då inträffar en månförmörkelse i Skorpionens tecken. Förmörkelser innebär alltid början och slut och stor transformation. För dig handlar det mycket om din karriär, och hur du vill ta plats i världen. Här finns något du behöver släppa taget om. Känner du att det du gör har ett högre syfte? Känner du att du har den roll och plats i världen som får dig att känna dig uppfylld? Kanske kommer någon som vill investera i dig eller dina idéer, kanske får du det där lånet beviljat nu eller så får du det inte och vet då att när en dörr stängs är det för att du skulle gå in genom en annan dörr.

Den 9 maj har du verkligen möjlighet att hämta ner massor med nya idéer och inspiration. Det kan komma plötsliga förändringar, idéer och tankar – så ha papper och penna med dig för här kan det gå snabbt. När Jupiter sedan går in i Oxen den 16 maj får du ett år med ytterligare fokus på dina materiella tillgångar och framförallt dit hem. Här kan stor expansion ske och vill du göra en flytt, känner du att du inte riktigt hittat ”hem” så är det här året för dig att ta klivet. Den här månaden kan komma med insikter och kan hjälpa dig att se dina egna behov när det kommer till hemmet och familjen. Dröm stort! Den 20 maj kan ditt kärleksliv tas till en ny nivå. Stay open för nu kan passion och kärlek strömma in. Våga ta första steget! Den 21 maj kommer en tid för dig att verkligen fokusera på det som ger dig lycka och glädje i livet.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Clear Quartz

FISKARNA

Den här månaden fortsätter på temat transformation och temat för dig är din röst – att hitta din unika röst. I maj har du verkligen möjlighet att fundera över vad du vill säga till världen. Skriv dagbok och var noga med hur du kommunicerar med andra nu. Månförmörkelsen den 5/5 i Skorpionens tecken belyser dina sociala kontakter, kommunikation och syskonrelationer. Här kan du känna att du dras mellan att stanna kvar och vara med dem du redan känner väl eller ge dig ut på nya äventyr. Kanske boka en resa långt bort för att studera något eller gå en kurs. Våga gå din egen väg och tänk inte för mycket på vad dem runt omkring dig kommer att tycka. Den 9 maj kan du få plötsliga infall och uppenbarelser. Nu är perfekt tid för dig att skriva, träffa andra, pitcha idéer och projekt och skicka de där mailen som du väntat på att dra iväg.

Jupiter som den 16 maj vandrar in i Oxens tecken hjälper dig under kommande år att expandera dina nätverk, att komma på nya idéer och hitta rätt människor vid rätt tidpunkt. Det kan bli ett sprudlande och socialt år för dig. Det är även tid för passion, kärleken spirar och nya magiska möten kan ske. Det kan bli sexigt och utmanande men otroligt härligt. Våga uttrycka det du känner nu. Vid nymånen i Oxens tecken den 19 maj kan du verkligen passa på att sätta lite intentioner för sommaren och temat är igen – din röst, hur kan du blomma ut ännu mer? Det är en social månad för dig och du kan känna att du vill umgås med andra mer än att vara själv men glöm då inte att just början av månaden kan vara bra att ta lite tid för dig själv och reflektera över vilka du har i ditt liv och vilka du kanske vill kalla in? I slutet av månaden kan du få ny energi och här kanske du tar tag i din träning igen och börjar få ny energi på jobbet.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rosenkvarts

 

Vill du läsa flera horoskop? Tryck här!