Intervju: Ellinor Löfgren blir en del av FORNI

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]
Namn: Ellinor Löfgren
Ålder: 26 år
Instagram@ellinorlofgren
Blogg: ellinor.forni.se
[/su_note]

För inte allt för lång tid sedan så var Ellinor på besök på FORNI-kontoret. Vi pratade om hennes blogg, framtidsdrömmar och visioner. Vi kom då in på att hennes blogg faktiskt hade passat helt perfekt på inne. En otrolig, härlig och inspirerande powerkvinna till FORNI? Ja tack! Ellinor har en förmåga att vara personlig, öppenhjärtad och professionell – allt på samma gång. Hon har gjort en inspirerande karriärsresa som tog fart när hon som 12 åring började blogga. Med hjälp av en tydlig vision, strategi och ett mål i sikte har Ellinor verkligen lyckats sätta sitt namn på bloggkartan. Jag älskar det faktum att Ellinors blogg ger läsaren högt och lågt. Reflektioner och tankar kring föräldrarrollen, värderingar och känslor i en kombination av inredning, skönhet och humor. Allt mellan himmel och gjord, helt enkelt. Blir du nyfiken redan nu? Kom till Ellinors blogg här!

Men låt oss lära känna Ellinor lite bättre! I den här intervjun djupdyker vi i hennes resa, knep för att växa som bloggare och givetvis även en släng mode. Enyoy!

Berätta! Vem är Ellinor Löfgren?

Jag har hört att Stockholmare på den här frågan svarar vad dem arbetar med, medan man i mindre orter i Sverige svarar sina egenskaper och sitt liv privat? Haha jag vill ju hellre kategoriseras som det sistnämnda. Men jag är bonnatjej i botten som gjorde revolt i tonåren och drog upp till storstan. Sen råkade jag bli hundägare, villaägare och mamma, så jag blev kvar i Stockholm. Jag är 26 år, har mycket åsikter och brinner för feminism och influencer marketing. Jag älskar arkitektur, skönhet och att se kvinnor leva fritt. Speciellt ekonomiskt och inom sina karriärer!

Vilken härlig sammanfattning av dig! Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Jag har sedan vi köpte hus i Nacka spenderat väldigt mycket tid härute på ön som vi bor på. Även om jag älskar att vara inne i stan (där även en stor del av mitt jobb utspelar sig), så hittade jag verkligen hem när vi flyttade ut hit för fyra år sedan. Jag blev mer grundad själsligt. Så nu under föräldrarledigheten med min 10 månaders bebis så är egentligen det mesta sig likt. Jag är i huset, med min kille (som också jobbar hemifrån) och min hund. Jag jobbar parallellt med föräldrarledigheten och all tid jag får över spenderar jag med vänner och familj. Och jag älskar att ha mycket folk runt omkring mig.

Du har bloggat så länge vi kan minnas, och vi älskar det! När och hur började din resa?

Haha ja, jag har bloggat i 14 år, det vill säga längre än halva mitt liv. Jag var den där klassiska personen i en småstad som ville vidare och bort. Både för att jag hade ambitionen, men också för att fly min ångest som jag tampades med hela min uppväxt. Vart jag skulle visste jag dock inte. Men på internet hittade jag andra människor med samma mentalitet. Jag har alltid varit kreativ och behövt få utlopp för den ådran. Jag började med Bilddagboken, men så fort jag hittade bloggformatet var jag fast. Inte bara som bloggare själv, utan även som läsare.

Som 14-åring satte jag upp en strategi för min egna blogg och analyserade dåtidens stora bloggar och uppläggen dem hade på sina samarbeten. Jag tycker att influencer marketing som bransch är otroligt fascinerande, även om jag själv får skov av prestationsångest emellanåt. Jag bloggade först om skolan, men sedan bytte jag strategi helt. Anonymt började jag att skriva om mina känslor varje dag. En känslodagbok online helt enkelt. Nu pratar alla om psykisk ohälsa men ingen gjorde det då, det var då den slog igenom kan man säga.

Din resa är verkligen inspirerande! Idag är du inte anonym längre, men du skriver ju fortfarande mycket om känslor. För dom som tidigare inte har läst din blogg, vad hittar man hos dig idag?

Jag är ju ett stort fan av IG Story, det är ”min grej” liksom. Så det har fallit sig ganska naturligt att bloggen är en förlängd ärm av mina uppdateringar där. Jag publicerar oftast långa inlägg där jag djupdyker i föräldrarrollen, värderingar, känslor, recensioner och tankar. Jag är öppen och ärlig, även om det ibland kan provocera. Dock menar jag aldrig att göra det, men jag tycker att det är viktigt att kvinnor ska få yttra alla känslor, även de tabubelagda. Och jag har inga problem med debatt eller att andra tycker olika. Men mitt bland alla åsikter blir det en del ytliga inlägg om mitt hus och mina skönhetsprodukter. Och en släng humor också. Det är därför jag tror att FORNI.se som plattform passar min blogg som handen i handsken.

Ellinor Löfgren

Efter många år som bloggare och kreatör undrar jag, var hittar du din inspiration? Vad är den största utmaningen?

Oj! Det är just nu min största utmaning faktiskt, att hitta inspiration (eller ja framförallt tid till inspiration kanske). Jag läste någonstans att man varje dag tänker 17 000 tankar, och om man utgår ifrån det så är det ju bara att plocka EN utav dem och skriva om! Just nu har jag dock hamnat i en spiral där jag tycker att allt jag skapar är ointressant och känslan av ”vem vill ens läsa om det här?”. Vilket ju är döden för en influencer haha!

För min egen del är den största utmaningen, prestationsångesten. Jag känner aldrig att jag har gjort ett bra jobb. Kanske är det för att man inte har nära kollegor på samma sätt som till exempel på en byrå? Då får man ju förhoppningsvis en klapp på axeln om man har gjort ett bra jobb. Det får man ju nu med, av läsare och betalande kunder. Men det är så svårt att ta på när det inte sker fysiskt riktigt. Den andra svårigheten är att verkligen göra SIN grej, utan att bli influerad av andra.

Vad har du för tips till någon som drömmer om att starta en blogg? Har du några knep du kan dela med dig av för att växa som bloggare?

Ha ett eget ”textspråk”, och dela saker på bloggen som du inte delar i dina andra sociala medier! Gör något som sticker ut, det behöver inte vara något dramatiskt eller omvälvande alls. Men kanske djupdyk i olika ämnen du är intresserad av? Satsa på det du tycker är kul så lyser det igenom! Uppdatera MYCKET!

Ellinor

Bild: Ellinor Löfgren

Har du någon situation i din karriär som var Game Changing för dig? 

Ja, när jag började jobba på influencer marketing byrå. Då roddade jag egna stora kampanjer i Europa med massor av internationella influencers. Då lärde jag mig hur mitt arbete uppfattas av en byrå och hur man som influencer kan vara tillmötesgående och professionell. Men jag insåg också vidden av vilken extremt stor marknad det är och vilka belopp det rör sig om för byråer. Och ganska snabbt kunde jag tredubbla vad jag hade tagit betalt tidigare haha! Men också hur mååånga leeed av personer som arbetar med en enda kampanj innan den går live, och hur mycket som faktiskt hänger på influencerns arbete. Jag började ta min roll mer seriöst, och framförallt mitt bolag mer seriöst. Alla influencers driver ju verkligen riktiga företag, och vill man lalla kan man absolut göra det. Men egentligen är det precis som vilket enmannabolag som helst. Det var otroligt ögonöppnande faktiskt, haha!

Var är Ellinor Löfgren om 5 år? 

I ett nytt drömhus, med samma gamla vänner och med en familj som förhoppningsvis är frisk och mår bra. Kanske har jag börjat jobba med andra saker utanför min roll som influencer. Även om jag alltid kommer att ha kvar mina kanaler.

Ett genomgående tema på både din blogg och din Instagram är din känsla för stil! Ge oss dina bästa tips för att hålla sig stilsäker!  

Att man klär sig i det man är bekväm i. Nu efter några år så vet ju jag vilka kläder som jag alltid återkommer till, och som jag verkligen får användning för år efter år. De looksen där jag har tänkt ”är detta verkligen jag?” eller som jag har varit osäker på, är också de outfitsen som jag i efterhand tittar tillbaka på och tänker ”vad f*n hade jag på mig här?”. Det är mycket enklare att klä sig på morgonen när garderoben inte är smockfull med kläder, och när det mesta går att matcha med varandra. Jag brukar tänka innan jag köper ett plagg, att jag måste kunna styla det med minst tre olika saker. Det är en smart grej faktiskt! För då kommer plaggen till användning.

Vilken är din go-to outfit? 

Kavaj och skinnbyxor since 10 år tillbaka typ haha!

*

Vill du läsa mer om Ellinor? Klicka här!