Intervju: Therése Lindgren om Indy Beauty och dess nya lansering

Bild: Independent Beauty

Therése Lindgren med sitt skönhetsvarumärke Indy Beauty (kort för Independent Beauty) har nyligen lanserat nya produkter inom avancerad hudvård. Indy Beauty är helt veganska och cruelty free – dessutom lyfter varumärket viktiga frågor inom psykisk ohälsa tillsammans med Tjejzonen. Vi på FORNI beundrar Therése och arbetet hon gör. Hon bidrar ju faktiskt till att vår värld blir till en lite bättre plats genom hennes arbete med veganism och kring psykisk ohälsa – något vi är mycket imponerade över! I samband med den nya lanseringen har vi fått möjligheten att ställa Therése några frågor. Det blev en mycket lärorik och intressant intervju som lyfter just två hjärtefrågor för Therése; veganism och psykisk ohälsa.

För att börja, den här intervjun kan inte du beskriva dig själv med tre ord?

Omtänksam, tänkare och djurälskare!

I youtube-videon där du först presenterar Indy Beauty som varumärke nämner du hur du för flera år sedan upptäckte att det är svårt att hitta skönhetsvarumärken som ej är djurtestade och helt veganska. Vad var det som fick dig att anta den stora utmaning att satsa på att ta fram egna veganska & prisvärda skönhetsprodukter?

Jag kände väl lite att man måste våga för att vinna. Dessutom märkte jag att det fanns ett behov, och att det var fler än jag som efterlyste detta.

Du har pratat mycket om att det varit en utmaning att hitta veganska skönhetsprodukter som just håller ett rimligt pris, och därmed gör det svårt för många att handla veganska produkter. Hur har ni på Indy Beauty lyckats skapa helt veganska produkter som är fantastiskt bra och samtidigt är prisvärda?

Bara för att något är veganskt behöver det inte automatiskt betyda att det måste kosta mer. I alla fall inte nu längre. Såklart att det krävt en del pengar på att få fram riktigt bra, prisvärda och veganska produkter. Men när vi väl har hittat rätt ingredienser ska inte slutprodukten behöva kosta skjortan.

Hur kom mottot för Indy Beauty, ”Love yourself” till?

För att det är viktigt att älska sig själv. Ofta är man själv sin egen största kritiker – vi behandlar ofta oss själva på ett sätt som vi aldrig skulle behandla andra. Jag tycker att vi ska sluta med det.

Hur tar du med dig mottot ”Love yourself” in i din egen hudvårdsrutin?

När jag mår bra på insidan så tar jag också mycket bättre hand om min utsida, och tvärtom. Inte för att utseendet är viktigt, men hudvård och välmående går för mig hand i hand.

När andra tänker på Indy Beauty som varumärke, vad är ditt mål och önskan att deras första tanke och bild om Indy Beauty är?

Skönhetsmarknaden är en djungel, men jag hoppas och vill tro, att när de hittat oss så behöver de inte leta längre. Man får dessutom riktigt kvalitativa produkter som dessutom är både veganska och cruelty free.

Hur känner du att Indy Beauty speglar dig som person? (I och med att varumärket präglas av din personliga resa med psykisk ohälsa.)

Jag startade min YouTube när jag var mitt i en depression och upplevde att skönhetsvård hjälpte mig att släppa negativa tankar genom att fokusera på något annat för en stund. Lite så är det fortfarande. Tar jag hand om min utsida och huden mår bra, då mår oftast även jag bra.

Ni har just utökat ert sortiment med tre nya produkter, grattis! Vad är det som är så speciellt med dessa?

Min nya ”Antioxidant cleansing balm” är helt fantastisk och tvättar bort allt smink och smuts, men gör också att jag känner mig både len som en babyrumpa och helt återfuktad efteråt. Min ”Peptide and ceramide antioxidant day cream” är supergosig dagkräm som ger en massa fukt som håller hela dagen. Dessutom lugnar den huden och minskar stora porer. Sist men inte minst är ”Intense bakuchiol barrier night cream” en grym nattkräm som ger både fukt och lyster men också jämnar ut hudton och textur. Jag älskar verkligen alla tre!

Både du, och Indy Beautys sociala kanaler, interagerar mycket med era följare och har en ständig konversation med dem. Vid framtagandet av de tre nya produkterna, var det några specifika önskemål från dina följare som du har tagit extra mycket hänsyn till och som kändes extra viktiga för dig att uppfylla? Varför/varför inte?

Jag och mitt team försöker alltid att lyssna på både mina följare och våra kunder för att utveckla så bra produkter som möjligt. Allt görs ju dock inte över en natt, och det är också därför vi överraskar med härliga nyheter då och då. Men den som väntar på något gott…

Vad tror du är nyckeln bakom Indy Beautys framgångar?

Att vi inte dömer någon utifrån deras utseende. Grundtanken med varumärket och produkterna är dessutom att koppla ihop insida och utsida och att uppmana andra att älska sig själva, vilket är otroligt viktigt.

Med ditt och Indy Beautys arbete tillsammans med Tjejzonen, vad är din största lärdom från det som du vill ta med dig in i ditt och Indy Beautys fortsatta arbete mot psykisk ohälsa?

Att det är otroligt viktigt att ta psykisk ohälsa på allvar och lyssna på de som mår dåligt. Sträcka ut en hand och finnas där!

Jag måste bara säga att arbetet du gör är fantastiskt. Hur finner du driv till att fortsätta göra världen till en bättre plats?

Vad snäll du är, tack! Det är såklart inte alltid så lätt att bara tuffa på framåt, men jag känner att jag har ett otroligt stöd hela tiden, både från Anders och min familj men också från kollegor och alla mina fantastiska följare. Dom gör att jag orkar fortsätta.

Vad är nästa steg för Indy Beauty för att fortsätta stötta veganism och uppmana till positiva tankar om oss själva?

Allt har ju hittills gått väldigt bra för oss, vilket jag är otroligt tacksam för. Så jag tänker att vi bara fortsätter på samma väg framåt.

Sist men inte minst, vilken är din absoluta favoritprodukt?

Oj så svår fråga, haha! Jag är ju alltid lite nykär i våra nysläppta produkter. Just nu skulle jag nog ändå säga nattkrämen, eftersom den gör underverk för min hy nu när det börjar bli kallt ute. Då får min hy tid på sig att återhämta sig under natten och är riktigt gosig och mjuk när jag vaknar.

*

Vill du läsa fler intervjuer? Klicka här!